Şimdi Ara

PC KAYITINDA DİP SES GİDERME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
10.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Youtube'ta 1 senedir gameplay videoları çekiyorum.
    Haliyle sesteki dip gürültü belli zamandan sonra işi daha kaliteli yapmak isteyenler için tiksindiriyor.
    Neyse logitech g230 oyuncu kulaklığının mikrofonu ile ses kayıtı yapıyorum.
    Ayarlarında 2 kanalı 16 bit 192000 hz stüdyo kalitesinde dip ses vardı.
    Bu ses ayarını 44800 hz dvd kalitesine düşürünce dip ses tamamen kalktı ama takdir edersiniz ki ses kalitesinde düşme oldu.Bunun farklı bir çözümü yok mudur?
    Yani 192000 hz stüdyo kalitesinde dip ses'siz kayıt yapamaz mıyım?
    Ve neden hz düşünce dip ses gidiyor, artınca dip seste artıyor? Yardım ederseniz sevinirim.



  • dip sesi gidermenin en iyi yollarından birisi "Camtasia Studio" adlı uygulamanın "noise removal" özelliğidir. camtasia studio son sürümünü kurun (8) kaydınızı mp3 ya da wav olarak programın içine atın "audio" tabının altından "enable noise removal" tikini işaretleyin sonrasında camtasia otomatik olarak sesteki arka plan gürültüsünün olduğu bir kısmı örnekleyip sonra bu örnekle tüm ses dalgası boyunca gürültü giderilecektir. eğer otomatik ayar yeterince iyi yapmıyorsa ya da ses bozuluyorsa manuel olarak yapmalısınız, bunun için seste boşluk olan ve sadece dip gürültüsünün duyulduğu bir kısmı seçerek advanced kısmının altından "manual training" seçeneğini kullanarak daha iyi etki yakalamak mümkün. Aynı zamanda "adjust sensitivity" ile gürültü giderme etkisini artırıp azaltabilirsiniz. Yine aynı kısımdan "volume leveling" ayarlarını kullanarak sesteki pik noktaları dengeleyebilir ve genel ses artırma azaltma işlemlerini yapabilirsiniz. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey dip gürültüsü giderilmiş sesi export kısmından mp3 olarak çıkartmak hepsi bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamidasim -- 27 Mart 2014; 22:18:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamidasim

    dip sesi gidermenin en iyi yollarından birisi "Camtasia Studio" adlı uygulamanın "noise removal" özelliğidir. camtasia studio son sürümünü kurun (8) kaydınızı mp3 ya da wav olarak programın içine atın "audio" tabının altından "enable noise removal" tikini işaretleyin sonrasında camtasia otomatik olarak sesteki arka plan gürültüsünün olduğu bir kısmı örnekleyip sonra bu örnekle tüm ses dalgası boyunca gürültü giderilecektir. eğer otomatik ayar yeterince iyi yapmıyorsa ya da ses bozuluyorsa manuel olarak yapmalısınız, bunun için seste boşluk olan ve sadece dip gürültüsünün duyulduğu bir kısmı seçerek advanced kısmının altından "manual training" seçeneğini kullanarak daha iyi etki yakalamak mümkün. Aynı zamanda "adjust sensitivity" ile gürültü giderme etkisini artırıp azaltabilirsiniz. Yine aynı kısımdan "volume leveling" ayarlarını kullanarak sesteki pik noktaları dengeleyebilir ve genel ses artırma azaltma işlemlerini yapabilirsiniz. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey dip gürültüsü giderilmiş sesi export kısmından mp3 olarak çıkartmak hepsi bu.

    Edit olarak yapmak istemiyorum.Çünkü canlı yayınlarımda oluyor.Sadece diğer kişiler normal kulaklıklarla dip sessiz sesi nasıl elde ediyor merak ediyorum doğrusu.




  • dip sesinin bir çok sebebi var ... en önemlisi yalıtımı iyi olmayan kablolama, cihazların bağlı olduğu elektrik toprak hattının iyi olmaması, sistemdeki mikrofonların kazançlarının yanlış ayarlanması vb.. bizim stüdyo kayıtlarımızda en verimli ve dip sesi minimize eden çözüm analog mikrofon (rode nt1a) bağlı harici bir usb ses kartı üzerinden sesi pc ye dijital olarak göndermek şeklinde oldu. size tavsiyem onboard ses kartı ya da pci üzerine takılmış ses kartlarına analog mikrofon bağlamak yerine harici ses kartı kullanmanız. Ses sinyallerini bilgisayara dijital olarak gönderirseniz dip gürültüsü minimum olacaktır...

    bizdeki ses kartı m-audio m-trackhttp://www.compel.com.tr/P/1-10-4708 adresinden inceleyebilirsiniz.
    örnek stüdyo kaydıhttp://goo.gl/yHmh6d




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamidasim

    dip sesinin bir çok sebebi var ... en önemlisi yalıtımı iyi olmayan kablolama, cihazların bağlı olduğu elektrik toprak hattının iyi olmaması, sistemdeki mikrofonların kazançlarının yanlış ayarlanması vb.. bizim stüdyo kayıtlarımızda en verimli ve dip sesi minimize eden çözüm analog mikrofon (rode nt1a) bağlı harici bir usb ses kartı üzerinden sesi pc ye dijital olarak göndermek şeklinde oldu. size tavsiyem onboard ses kartı ya da pci üzerine takılmış ses kartlarına analog mikrofon bağlamak yerine harici ses kartı kullanmanız. Ses sinyallerini bilgisayara dijital olarak gönderirseniz dip gürültüsü minimum olacaktır...

    bizdeki ses kartı m-audio m-trackhttp://www.compel.com.tr/P/1-10-4708 adresinden inceleyebilirsiniz.
    örnek stüdyo kaydıhttp://goo.gl/yHmh6d

    Anladım ses kart şart o zaman.




  • Artech5 kullanıcısına yanıt
    Hocam çözdünüz mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doktor Burak

    Hocam çözdünüz mü?


    Hayır ses kartı almak ile uğraşmadım ileride imkan bulursam almak şart :D
  • hamidasim H kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=v6UvhjQ7s4w
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.