Şimdi Ara

PC Kitleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son 1 aydır bu sorunla karşılaşmaktayım. PC durduk yere kitleniyor. Her gün her dk olmuyor. Bazen 4 günde bir bazen günde 2 kere. Klavye fare ışıkları yanıyor ama çalışmıyor. Klavyede numlock felan basmıyor o da kitleniyor. Kasanın power tuşuna basılı tutup kapatıp açınca düzeliyor. Sorun neyden kaynaklı olabilir?

    - MOTHERBOARD: ASUS Z-97 PRO (WiFi AC)
    - CPU: INTEL i5-4690 3.50 GHZ
    - CPU COOLER: Cooler Master Hyper 412s
    - PSU: Cooler Master 80plus 750Watt
    - RAM: Vengeance Pro DDR3 2133MHz 8GB
    - Graphics: Asus R9 280 DirectCU II TOP 3GB 384Bit
    - PRIMARY HARDDRIVE: OCZ Vector 128GB SSD
    - EXTRA HARDDRIVES: 500GB SATA
    - OPERATING SYSTEM: Windows 10



  • İlk olarak en kötüsünden başlamayalım o yüzden şunları bir dikkate alın.

    Son zamanlarda bilgisayarınıza harici bir çevre birimi aldınız mı? Misal usb'den çalışan klavye, fare, oyun kolu, kamera vs... yada kablosu olan her şey diyeyim. Yeni de olmasına gerek yok tabi mevcut kablolu çevre birimlerinizden biri de olabilir.

    Kablosunda temassızlık olan yada içindeki veri yollarında bir sıkıntısı olan bir çevre birimi bilgisayarınızın donmasına neden olabiliyor.

    Ara ara olduğunu söylediğiniz için tamam her nekadar çok fazla kablo hareket etmesse de yine de sağa sola hareket edebiliyor. Çeşitli nedenler yüzünden. O yüzden bilgisayarınız çalışır halde iken takılı olan kablolu ürünlerin kablolarını iyice sağa sola yukarı aşağı hareket ettirdikten sonra bilgisayarınızın kilitlenip kilitlenmediğine bakın. Bu işlemi her ürün için tek tek ve 2-3 kez belli aralıklar ile yapın. İlk sefer de sorun ortaya çıkmayabiliyor. Hatta çoğu zaman 2-3 kez dedim ama daha fazla seferde sorun ortaya çıkabiliyor. Fare klayve vs... hepsi için tek tek bir deneyin.

    Şimdilik kolay gelsin.




  • dostum öncelikle denetim masası aygıtlar ve yazıcılar a gir orada bilgisayarın adı yazan simgeye sağ tıkla atıyorum ahmet-pc
    aygıt yükleme ayarlarına gel açılan pencerede otomatik aygıt yükleme ayarını devreden çıkar ı işaretle ve tamam de pencereleri kapat.

    sonra aygıt yöneticisine gel ekran kartına ge sağ tıkla ve aygıtı kaldır de açılan pencerede bu aygıtın sürücüsünü de sil de.
    tamam de.

    en son iş olarak asususun kendi sitesinden ekran kartına uygun sürücüyü indir ve sisteme kur.
    esk olsa bile driveri mutlaka asustan indir sorunun düzelecektir.
    hayırlı olsun.
  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizi denedim hocam 10-15 kere yukarı aşşa sağa sola hatta kasayı bile sağa sola yatırdım donma felan yok :)) En son yeni çevre birimi razer blackwidow ile deathadder aldım. 1 ay oluyor alalı.
  • Isı problemi gibi sanki.işlemcinin fanı temizle öncelikle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.