Şimdi Ara

PC-Laptop arası ADSL Wireless Bağlantı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar...

    Ben U.S. Robotics 9106 ADSL Wireless bir modem aldım. Evde 1 adet PC, 1 adet IBM Laptop var. PC'de ethernet kartı da var. Amacım PC'ye Robotics ADSL Wireless modemi bağlayıp PC'den de nete girmek ve Laptop'tan tamamen kablosuz internete bağlanmaktı. PC işini hallettim yani şu anda modem takır takır çalışıyor PC internete sorunsuz bağlı. Ama Laptop'i bir türlü bağlayamıyorum. Neyi eksik yapıyorum? Kablosuz ağ bulunamadı diyor ve bağlanmıyor. PC'ye kurduğum robotics yükleme cd'sini laptop'a da kurmam lazım mı? Ben gerek yok diye biliyorum yani laptop'un direk ağı algılayıp nete bağlanması gerekmiyor mu???
    Ne yapmam gerekiyor yardımlarınıza çok ihtiyacım var arkadaşlar...

    Yardımlarınızı en kısa zamanda bekliyorum...

    Saygılarla.



  • Bu arada şunu da eklemeliyim ki laptop'umda wireless özelliği mevcut...
  • http://192.168.1.1 den modem konsoluna girin. Orada wireless bölümü var. Oraya girip enable yapın. Bu seçimi alttaki butona basıp "Apply butonu" onaylayın. Ardından wireless security bölümünden mac filtering yazın. laptopunuzdaki wireless kartın MAC adresini modemdeki mac filtering menüsüne add diye ekleyin. Eklerken yazım şekliniz şöyle olmalı. AB:C0:FF:3A gibi araya : (iki nokta üst üste) koymalısınız. ADD butonuna basıp modemi restart yapın. Olay bu kadar. Ayrıca modem admin passwordunu değiştirin yeni ve unutmayacağınız bir parolayla. Wireless verilerinizin güvenliği için de WPA-Psk şifreleme kullanmanızı öneririm. Ayrıca sorunsuz bir bağlantı için wireless kartınız centrino laptoplardaki intel wireless card ise yani laptopun içinde boarda tümleşik ise intel web sitesinden driver update yapın. laptopunuzun markası neyse o şirketin web sitesinde de bu güncellemenin bulunması muhtemeldir.

    wireless kartınız harici ise üzerinde MAC ADRESS'i yazar. Tümleşikse de mac adress için Başlat/çalıştır/cmd yazıp enterlayın. Çıkan dos ekranına ipconfig/all yazıp enterlayın. Orada kartınızın mac adresini bulursunuz.
    Daha ayrıntılı bilgi için modemin türkçe yardım sayfasını ziyaret ediniz. Linkini veriyorum. ___
    http://www.usr.com/support/9106/9106-tu-ug/index.htm

    Yardımcı olabildiysek ne mutlu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafeinn -- 31 Temmuz 2005, 4:36:02 >




  • Dostum dediğin gibi MAC Filter bölümüne geldim ve Mac adresini yazdım. Modeme restart da attım. Ama hala olmuyor. Neyi eksik yapıyorum anlayamadım ya :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derod -- 31 Temmuz 2005, 9:56:22 >
  • Arkadaşlar biraz daha yardımcı olursanız sevinirim hala yapamadım...
  • hala hangi wireless kartı kullandığını ve markasını yazmamışsın. Onboard ise intel web sitesinden sürücüsünü update edin. Dedim mi bunu daha önce. Dedim. Yaptınız mı? Bence yapmadınız.
    Onboard wireless kart ise açıp kapama düğmesi varsa açık olduğuna emin olun. ağ ayarları/kablosuz ağ/özellikler/TCP/IP/otomatik dns ve otomatik ip alma seçeneği aktif mi?
    MAC adresini yazarken sakın 10/100 ethernet kartının mac adresini yazmış olmayasın.

    Bu arada verdiğim linke baktınız mı? sonuna kadar okudunuz mu? Bence okumadınız.
    Kolay gelsin.
  • Laptop'ta bulunan wireless'in markası : Intel(R) Pro / Wireless 2200BG Netw
    Onboard olması lazım fakat açıp kapama düğmesi yok üzerinde tam anlayamadım. Fakat herhangi bir açıp kapama tuşu yok üzerinde yanında altında sağında veya solunda.


    ağ ayarları/kablosuz ağ/özellikler bölümüne giremiyorum burada takılıyorum çünkü Kullanılabilir ağlar var kablosuz ağları görüntüle tuşu var basınca görüntülemiyor. Çünkü ağı görmüyor. Yeğlenen ağlar bölümü var orada özellikler var ama orasıda boş olduğu için yeğlenen ağlar da olmamış oluyor.

    İlginiz ve yardımınız için gerçekten teşekkür ederim...
  • peki denetim masası/ağ bağlantıları na girdiğinizde kablosuz ağ bağlantısı var mı orada ikon olarak?
    Dediğim gibi intel wen sitesine girip mutlaka kablosuz ağ kartı driverinizi update edin öyle deneyin. ^. kez söylüyorum mutlaka update edin. Ardından modem ayarlarında wireless in aktif yani enable olması lazım ona bakın. sanırım defaultta disable geliyordu.
  • accsess pointin eksik
  • baranmurat. Arkadaşın modemi U.S.Robotics 9106. Bende de var ve şu anda wireless bağlanıyorum. Access point zaten cihaz. Adsl modem+firewall+gateway. AP yani.
  • wireless aktif durumda dostum, şimdi dediğin gibi sitesine girip dosyayı indirmeye çalışcam onu deniyeceğim birde çok saol...
  • Dostum dayımın dell laptop'ini getirdik ve denedim, direkt olarak gördü ve nete bağlandı. Uyuz oldum ya demekki IBM üzerindeki ethernetin ayarları farklı yapılması gerekiyor. Şimdi dediğin gibi INTEL'in sitesinden update yapmaya çalışacağım aynı modeli yazıp...
  • ibm bu yapar arasıra öyle kıllıklar. huyunda var keratanın.

    yıllarca ibm den söktüğümüz modemin driverını aramıştım. conexant chipsetli idi. hangi driverı bulduysam yemedi. windows xp çıktı o aralar. bakalım xp ne tanıyacak dedim. bir baktık ibm data fax modem olarak tanıdı. ohaaaaaaaaa dedik. ve sonunda modemi çalıştırdık.
  • modem de wireless enable ise ve hala notebook modem i görmüyorsa SP2 yi kur derim.çünkü SP2 de wireless eklentileri var.benimde başıma geldi böyle bişi.hatta aynısı

    üstelik notebook IBM idi....
  • dostum zaten notebook da orjinal windows xp pro-tr sp2 li şekilde yüklü ama olmuyor. :)
  • sevgili kardeşim sorunu hallettinmi bilmiyorum.ancak mesajını yeni okudum.halledemediysen birde şunu dene.etrafta elektronik dalga yayan ne varsa kapat.aynı sorunu bende yasadım.müthiş sinirlenmiştim.kimse yardımcı olamamıştı.sonra tasadüfen farkettim çözümü.televizyonunun fişini çekince bağlantı oldu.yani elektonik bir alet olmasın çevrede birde öyle bak.selamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.