Şimdi Ara

Pc'min Kilitlenmesi SSD ile mi alakalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar elimde Sandisk Ultra Plus ssd mevcut. Lakin ilk aldigimdan beri arada donmalar yasaniyordu. Ozellikle her formattan sonra donma sikligi bariz bir sekilde artiyor, formattan biraz zaman gecince hic donma atagi gecirmiyordu pc'im.

    Bugün de format ataken dondu pc. Acaba bunun sebebi ssd midir? Donmanin tek cozumu bilgisayari yeniden baslatmak. Bazen 10 sn sonra tekrar donuyor. Pc den soguyup kapattiktan sonra 1 saat gecince normal aciliyor mesela.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • SSD olması şart değil ama ondan da kaynaklanabilir. SSD olsa 1 saat sonra açtığınızda da normal açılmazdı muhtemelen. İşlemci, ram ve anakart daha şüpheli. Önce ısıları kontrol edin, aşırı ısınan bir parça var mı bakın. Sistemde OC varsa veya ramler daha hızlı profillerden birinde çalışıyorsa voltaj yeterli gelmiyor/fazla geliyor olabilir. Frekansları ve voltajları stok olması gereken değerlere gerekirse elle ayarlayın. Sata kablosu ve sata portu da sorunlu olabilir. Başka kablo ve portta deneyebilirsiniz. Hiçbiri değilse SSDde olabilir problem.
  • Windows 7 de hic sorun olmuyor hep windows 8 oluyor problem. Bu neden peki? :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.