Şimdi Ara

PC'nin Ethernet Yuvasında Sorun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mrb, arkadaslar. Dun maalesef laptopum masadan dustu isin kotu yani yan dustu ve ethernet yuvasindaki ust metal pin kirilmis bu darbe sonrasi. Bulundugum ev mahallenin altyapi olumsuzluklarindan oturu wireless kaldirmiyor. Hala 5 yil onceki sistem kablolu giriyoruz internete. Ethernet kablosu su anda yerine oturmakta zorluk cikariyor. Ha bire internet kopuyor, sert bir durum yok kablo yerinden en ufak temasta cikiyor. ben kabloyu parmagimla bastiriyorum ama dayanilmaz bir iskence resmen. Size sorum su, ethernet yuvasi onarilabilir mi? Fiyati ne olur? Yoksa kendime simdiden yeni bir pc bakmaya baslayayim mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herr18 -- 12 Aralık 2011; 1:23:19 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: herr18

    Mrb, arkadaslar. Dun maalesef laptopum masadan dustu isin kotu yani yan dustu ve ethernet yuvasindaki ust metal pin kirilmis bu darbe sonrasi. Bulundugum ev mahallenin altyapi olumsuzluklarindan oturu wireless kaldirmiyor. Hala 5 yil onceki sistem kablolu giriyoruz internete. Ethernet kablosu su anda yerine oturmakta zorluk cikariyor. Ha bire internet kopuyor, sert bir durum yok kablo yerinden en ufak temasta cikiyor. ben kabloyu parmagimla bastiriyorum ama dayanilmaz bir iskence resmen. Size sorum su, ethernet yuvasi onarilabilir mi? Fiyati ne olur? Yoksa kendime simdiden yeni bir pc bakmaya baslayayim mi?

    slm.
    laptobun var, evine cat-5 kablo geliyor.
    peki sen neden kablo işkencesi ile uğraşıyorsun.
    35 ila 60 lira arası fiyatla bütçene uygun bir access point yada
    router alarak evine cat-5 kablo ile gelen interneti (artık modemden, yada apartman dağıtımı ne ise önemli diil)
    wifi'ye çevir kurtul kablo derdinden.

    illa kablo lazım laptop ethernetsiz olmaz dersen ya girişini tamir ettir laptopdaki jak değiştirilsin artık tamircinin
    insafına kalmış kaç para isteyeceği, yada şu tarz bir usb ethernet adaptörle işi çöz.

    wifi router ---http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WR340GD

    usb to ethernet ---http://www.bunlarkacmaz.com/SL-U45-UsbEthernet-cevirici,PR-34437.html

    kolay gelsin.




  • laptoptaki jak degisimi mumkun diyorsun ama anladigim kadariyla pahali oldugunu ima ediyorsun bu da yeterli hocam sagolasin. bu arada o usb ethernet olayi da aklima yatmadi degil tekrar saolasin. en azindan pratik bir cozum. benim basima ne geliyorsa hep boyle haftasonu geliyor. bugun gotureyim dedim baktiriyim her yer kapali. yarin baktiracagiz artik. evde 3 arkadas kaldigimiz icin wifi router olayi icin onlari da ikna etmem gerek, bu sadece benim problemim oldugu icin pek umursayacaklarini sanmiyorum. zaten en genci de benim aramizda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HukukçuSafa

    quote:

    Orijinalden alıntı: herr18

    laptoptaki jak degisimi mumkun diyorsun ama anladigim kadariyla pahali oldugunu ima ediyorsun bu da yeterli hocam sagolasin. bu arada o usb ethernet olayi da aklima yatmadi degil tekrar saolasin. en azindan pratik bir cozum. benim basima ne geliyorsa hep boyle haftasonu geliyor. bugun gotureyim dedim baktiriyim her yer kapali. yarin baktiracagiz artik. evde 3 arkadas kaldigimiz icin wifi router olayi icin onlari da ikna etmem gerek, bu sadece benim problemim oldugu icin pek umursayacaklarini sanmiyorum. zaten en genci de benim aramizda.

    Buraya yazı yazanlar hala yaşıyorlar mı acaba :) Benimde sorum sürekli ethernet ışığı yanıp sönüyo . İnternette sürekli gidip geliyor . Sorun ethernet yuvasında mıdır ?

    Kablolusun anladigim kadariyla, yuvanin metal kisminda yamukluk felan yani temassizlik olusturacagini dusundugun bir sey var mi? Yoksa sayet baska bir kablo dene. Bu arada 2-3 yil onceki o gunleri hatirladim da sonu nasil bitti hic aciklamayayim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.