Şimdi Ara

PC nin Type C çıkışı, Hub ile kullanımı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarımın anakartında type C çıkışı var. Bu type C çıkışına diğer ucu usb olan kablo bağlıyorum. Usb yi de otg ile dönüştürüp micro usb telefona bağlıyor fakat ne şarj olma ne de veri bağlantısı göremiyorum pc de.

    Aslında pc nin usb çıkışı var ve usb kablo ile telefonu zaten şarj edebiliyorum ama mesele o değil. Şimdi niye böyle manyakça bişeyi deniyorsun diye sorarsanız, asıl yapmak istediğim şey resimdeki gibi.

    PC nin Type C çıkışı, Hub ile kullanımı ?
    Fakat pc nin type c çıkışından yukarda bahsettiğim gibi tel şarjıda yapamıyorum enerjide alamıyorum. Böyle bişey mantıken mümkün olmadığından mı yoksa type c çıkışı mı bozuktur? Başka deneme yöntemim varmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctunc42 -- 30 Kasım 2019; 11:40:56 >







  • Yok mu bilgisi ya da fikri olan arkadaşlar?
  • Emin değilim fakat type-C teknik olarak bu tür bağlantılarda sorun yaratıyor olabilir. wiki'de type-C hakkında şöyle bir bilgi mevcut:

    Bir ucunda bir USB-C konektörü ve diğer ucunda eski bir USB-A fişi veya Micro-B prizine sahip bazı uygun olmayan kablolar, Konfigürasyon Kanalı'nı (CC), şart koşulan yerine VBUS'a 10kΩ'luk bir pullup ile hatalı şekilde sonlandırır. Kabloya bağlı bir cihazın kablodan çekmesine izin verilen güç miktarını yanlış bir şekilde tespit etmesine neden olan 56kΩ'luk yükseltme var. Bu sayıdaki kablolar, Apple ve Google ürünleri gibi belirli ürünlerle düzgün şekilde çalışmayabilir ve şarj cihazları, hub'lar veya PC USB portları gibi güç kaynaklarına zarar verebilir.
    https://tr.wikipedia.org/wiki/USB-C




  • Telefonlar kendşi orjinal aparatı değilse OTG modundayken şarj olmazlar. Bunu yapabilmek için telefon üreticisinin sağladığı aparatları kullanmak gerekir. Dışarıdan alacağın herhangi bir hub ile bu iş olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 10 Aralık 2019; 14:18:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.