Şimdi Ara

PC Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Yeni bir PC toplama çabası içindeyim ancak kafam çok karışık. Uzunca araştırmama rağmen tam olarak karar veremiyorum. Size danışmak en doğru karar olarak gözüktü. Baktığım sitelere ve tavsiyelere göre şöyle birkaç parçayı aklımda belirledim.

    MSI 8gb RX580 Armor
    AMD Ryzen 5 2600
    MSI B450 TOMAHAWK
    Corsair - Vengeance LPX 16 GB (2 x 8 GB)

    PcPartPicker sitesine göre bu parçalar birbiri ile uyumlu ve popüler, çokça kullanılan fiyat performans ürünleri. Ne kadar doğru bilemem tabi.

    Eski bilgisayarımdan kalan 450W'lık bir PSU ve tower case var, yeterli veya uyumlu olur mu bilmiyorum gerçi. Marka/model olarak aklımda değil maalesef.

    Bu listelediklerimi 6 ay taksitle sıkıntı çekmeden karşılayabilirim. Maalesef bu işlerden fazla anlamıyorum, bu yüzden size danışmak ve fikirlerinizi almak istedim. Amacım Single Player oyunları (Witcher 3, Dragon Age: Inquisition gibi) yüksek ayarlarda 60 FPS ile oynayabilmek ve bu sistem ile uzun bir süre gidebilmek.

    Monitörüm 1080 144Hz 1ms, Asus, modeli aklımda değil maalesef. Şu an itibariyle 2k, 4k gibi hedeflerim yok ama ileride olacaktır illa ki. Modelini unuttuğum parçaları eve gidince öğrenip konuyu güncellerim.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.







  • RX 580 için 450W güç kaynağı yetersizdir. Sistemin aniden kapanması, siyah ekran gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.

    Ayrıca MSI RX 580 Armor modelinin soğutması zayıftır. Hem çok ısınır hem de fanlar sesli çalışır. Bu yüzden onun yerine "ZOTAC GeForce GTX 1660 6GB" ekran kartını almanızı öneririm.

    (Güncel fiyatı: 1654 TL)
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=10165

    Düzeltme: Sayfa açılmazsa ("Eksik Parametre" yazarsa) linki kopyalayıp tarayıcıya yapıştırarak siteye girebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 2 Temmuz 2019; 22:36:59 >
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Soğutucuyu ayrı almam gerekir mi yoksa 2600'den çıkan soğutucu yeterli olur mu? Eski kasamda zaten vardı bir tane ama anakarta uyumlu olur mu, yeterli gelir mi bilmiyorum, eve varınca onu da yazarım. Bu arada, anakart hakkında ne düşünüyorsunuz? Daha iyi bir seçim yapılabilir mi? Acaba şöyle bir şey alıp fiyattan düşmek mantıklı olur mu?https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?pid=9085

    Teşekkürler.
  • Kutudan çıkan soğutucu yeterlidir.

    B450 Tomahawk güzel seçim. Biraz daha uygun fiyata B450 Gaming Plus modelini de alabilirsiniz (Aralarında 100 TL fiyat farkı vardır).

    A320 çipsetli anakartlardan uzak durun. RAM alırken de çalışma frekansının 3000MHz veya üstü olmasına dikkat edin.
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Tamamdır, her şey yerli yerine oturmaya başladı. Son olarak da şunu sorayım. Az önce okuduğuma göre bazı ekran kartlarının kasaya sığmaması gibi sıkıntılar çıkabiliyormuş. Eğer olur da benim eski kasada bu sıkıntı olursa, sizin önerebileceğiniz bir kasa var mıdır?
  • Size önerdiğim Zotac GTX 1660 ekran kartının boyutları oldukça küçüktür. Sığmama gibi bir durumun olacağını sanmıyorum. Ancak yeni bir kasa almak isterseniz şu modellere bakabilirsiniz.
    https://www.coraxalpha.com/phanteks-eclipse-p300-tempered-glass-yk
    https://www.coraxalpha.com/phanteks-eclipse-p350x-siyah-profesyonel-bilgisayar-kasasi


    P350X, P300'e kıyasla hava akışı daha iyidir, işlemci ve ekran kartı daha serin çalışır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 2 Temmuz 2019; 14:9:26 >




  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Kafamda soru kalmadı, ilginiz için çok teşekkür ederim.

    İyi forumlar.
  • 450w güç kaynağı sisteme yeter. Yeter ki gerçek 450w olsun. Marka/model belirtirseniz daha net değerlendirme yaparız. Yeni güç kaynağı alacaksanız, yeni aldığınıza değsin, kaliteli bir şey alın. Hyper K gibi tenekelere para gömmeyin.

    RX 580 yerine GTX 1660 alacak olursanız 400w güç kaynağı bile yeter.
  • Selamlar tekrardan, modelini hatırlamadığım parçaları listeliyorum.

    PSU: Zalman ZM700-LE2. Önceki PSU sıkıntı çıkardığı için bununla değiştirmiştim, unutmuşum.
    Monitör: Asus VG248QE
    CPU Soğutucu: Cooler Master ancak modelini okuyamıyorum, faturasını da bulamadım.
    Kasa: Xigmatek Talon Vector

    Kasayı kesinlikle değiştirmek istiyorum zaten, dışı yapış yapış oldu, dokunulmuyor bile.

    PSU konusunda arada kaldım açıkçası. Kaliteli bir şey alın demişsiniz, Zalman nasıldır? Uzun süredir kullanıyorum, sıkıntı çıkarmadı ancak değişmesi gerekli derseniz başka bir PSU bakmak sıkıntı olmaz.

    Teşekkürler.
  • Zalman ZM700-LE2 fazlasıyla yeterlidir. Yeni bir güç kaynağı için masraf yapmanıza gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Liofa

    Selamlar tekrardan, modelini hatırlamadığım parçaları listeliyorum.

    PSU: Zalman ZM700-LE2. Önceki PSU sıkıntı çıkardığı için bununla değiştirmiştim, unutmuşum.
    Monitör: Asus VG248QE
    CPU Soğutucu: Cooler Master ancak modelini okuyamıyorum, faturasını da bulamadım.
    Kasa: Xigmatek Talon Vector

    Kasayı kesinlikle değiştirmek istiyorum zaten, dışı yapış yapış oldu, dokunulmuyor bile.

    PSU konusunda arada kaldım açıkçası. Kaliteli bir şey alın demişsiniz, Zalman nasıldır? Uzun süredir kullanıyorum, sıkıntı çıkarmadı ancak değişmesi gerekli derseniz başka bir PSU bakmak sıkıntı olmaz.

    Teşekkürler.
    Zalman iyidir/kötüdür demek doğru olmaz. İyi ürünü vardır, kötü ürünü vardır, tıpkı diğer markalarda da böyle olduğu gibi.

    Zalman genel olarak güç kaynağı sektöründe dikkat çeken bir marka değil, en azından benim pek dikkatimi çekmedi diyebilirim. Zalman'ın websitesine girip güç kaynaklarına göz attım. LE serisine göre bir tık daha iyi gibi lanse edilen LX serisine ait bir inceleme buldum:
    https://www.hardwareinsights.com/zalman-zm600-lx-power-supply-review/7/?#Conclusion-and-evaluation

    Sizin de görebileceğiniz gibi, inceleme sonucunda başarısız bulunmuş. LE serisine ait inceleme bulamadım. Anladığım kadarıyla LE serisi, LX serisinden daha aşağıda konumlandırılmış bir seri. LX serisinin hali ortada. LX böyleyse, LE serisini siz düşünün.

    Zalman'ın EBT serisi dikkatimi çekti. Tanıtım olarak iyi görünüyordu. Jonny'de incelemesini buldum. Yapı olarak beğenilmiş fakat performanstan biraz not kırmış Jonny. Bu da Zalman'ın en iyi serisi sanırım.
    http://www.jonnyguru.com/blog/2016/03/20/zalman-zm650-ebt-650w-power-supply/6/


    Toparlayacak olursak, elinizdeki güç kaynağı giriş seviyesi diye nitelendirilen pek de kaliteli olmayan bir güç kaynağı. Sizi daha ne kadar idare eder bilemem. Gittiği yere kadar gitsin de diyebilirsiniz. Tercih sizin.
    Gerçekten kaliteli bir güç kaynağı alayım, uzun yıllar kafam rahat olsun derseniz, Seasonic, Evga, FSP, High Power, Corsair markalarının 80+Gold olanlarından almanızı tavsiye ederim. Diğer markalarda 80+Gold olsa bile kalite ve performans sorunları olan ürünler var. Model model inceleyerek karar vermek gerekir.




  • Selamlar tekrardan.

    Sonunda topladım bilgisayarı, parçalar şu şekilde:

    CPU: Ryzen 5 2600
    Anakart: Gigabyte B450 Aorus
    RAM: Corsair Vengeance LPX 8x2
    GPU: Zotac GTX 1660
    Kasa: Phanteks P350X
    PSU: Zalman ZM700-LE2
    Monitör: Asus VG248QE

    Öncelikle söylemeliyim ki, sistem mükemmel şekilde çalışıyor. Eski sistemde Hellblade oynarken (Low ayarlarda) ekran kartı 90 derecelere kadar ısınıyordu. Şimdi ise Ultra ayarlarda 75lerde (kasanın kapağı açıkken) geziyor. Yalnız kafama takılan bir şey var. Şimdilik CPU Stock fan kullanıyorum (kasanın içinde başka fan yok, var ama anakarta uyumlu değil, adaptör almak gerekiyormuş) ve yetmediğini farkettim. Kasanın kapağını kapattığım zaman GPU fazla ısınıyor. Anladığım kadarıyla kasanın içinde yeterli hava akışı yok. Yanlış görmüyorsam ben bu kasaya 4 tane fan ve sıvı soğutma ekleyebiliyorum. Biraz fazla ileri gittiğimin farkındayım ama bu işlemi bir kere yapıp kurtulmak istiyorum. Kapağı da gönül rahatlığıyla kapatmak niyetindeyim ki tozlanmasın. Biraz araştırma yaptım ve farkettim ki fan fiyatlarında inanılmaz bir fark var. Bazıları 20-30 lira, bazıları 100 lira. Daha önce olduğu gibi, yine size sorayım dedim. Sıvı soğutma olarak da hangi ürüne yönelmeliyim? Fikirlerinizi bekliyorum, teşekkürler.




  • Sıvı soğutma alacağınıza sistemdeki en adi fakat en kritik parçayı değiştirin. Sıvı soğutmaya gerek yok, birkaç tane kasa fanı takın, kullanın. Fanlar da kalite kalite değişiyor. 20 liraya da fan var, 200 liraya da fan var. Bütçenize göre alternatifleri değerlendirebiliriz. Bütçe nedir, aklınızda fan modeli var mı?
    Mesajın üstünden 1 ay geçtiğinin farkındayım, belki fanları almışsınızdır. Ben bir süredir bakmamıştım foruma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.