Şimdi Ara

Pc restart sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba bir sorum olacak pc de zaman zaman kilitlenme oluyor. bunun dışında restart sorunu da oluyor.biraz zorladımmı ki bir kaç program kullanıyorum ozaman yapıyor.bunun sebebi sizce donanımsal mıdır yoksa yazılımdan mı kaynaklı olabilir.zamanım olsa gerekirse parça garantişye gönderebilirim.ancak şöyle bir sorun var zaman sıkıntı.önümüzdeki günlerde defile düzenlenecek ve bu defile de kullanılacak müzikleri animasyon vs ile uğraşıyorum yetiştirmem de gerekli ne kadar çabuk bu sorunu çözersem benim açımdan okadar iyi olur yardımlarınızı bekliyorum.
    Sistem : Anakart : gigabyte x 58A -ud5
    işlemci : intel i 7 950 lga 1366
    rem : patriot viper 3x2 gb 1600 mhz xmp
    vga : gigabyte gtx 460 oc
    psu high power 1000 w
    cpu soğutucu : noctua nhd14
    1x 1 tb seagate disk
    1x 500 gb seagate disk.
    yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar bu konuyu çözmem de yardım edecek olan arkadaşlar şimdiden çok teşekkürler çok minnettar kalırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turani07 -- 6 Aralık 2010; 0:48:23 >







  • ayrıca bu reset ve kilitlenme problemini sabit diskten yapma ihtimali ne kadardır.sabit disk i 1 tb sabit disk i alalı ortalama 1,5 ay oldu ve hd tune bile healt kısmına baktığımız zaman real located sector de bozulan sectorlerin yerine atanan sectorler artıyor devamlı.şu anda realocated sector count 34 olmuş durumda diskten kaynaklı olma ihtimali yüksek ise eğer gerekirse hemen yeni bir disk alıp verileri yedeklemeye başlayayım.
  • Hocam belki alakası yoktur ama sistemin kurulu oldugu diski bi badsactor taraması yaptır. Ayrıca pc normal çalışırken işlemci ekran kartı vs sıcaklık derecelerini kontrol et. Çok ısındığı için donma ve reset yapabilir diye düşünüyorum.
  • ısı konusunda oldukça titizimdir.ne cpu ne anakar nede ekran kartı kesinlikle ısınma sorunu yok zaten devamlı everest i açık tutuyorum.bütün sıcaklıklar işlemci kullanım miktarı devamlı göz önümde.ısıdan kaynaklanması mümkün değil gibime geliyor bana.
  • Ekran kartının en güncel versiyonunu ve sistemi açıp bi kontrol et. Ramleri çıkar yeniden tak. Fanları vs herşeyi kontrol et derim. Ayrıca badsactor taraması yap. Diskte hata varsa hatalı bölüme geldiği zaman donma yapabilir.
  • şu an bütün sürücüler güncel.bi stres testi uygulayacam bakalım herhangi bir reset sorunu yada kilitlenme yapacakmı eğer olmaz ise tahminimce diskten yapıyor olabilir diye düşüne bilirim.ama disten dolayı gerçekten de reset atarmı onu bilmiyorum işte.
  • yoksa bizim psu da mı bir sorun var +12 v da sanki çok çok az gibi yoksa bu normal mi ? psu nun bu değeri normalmi acaba sizce

     Pc restart sorunu
  • bu değer normalmiki sizce ve sorunun diskten kaynaklanma olasılığı nedir acaba arkadaşlar bir fikir verirseniz çok güzel olur.oyun oynadım bir kaç saat max grafiklerde hiç bir sorun yok.ama video encode işine girdim mi zora geldimi ya kilitleniyor yada reset atıyor.acaba disk ten mi kaynaklanıyor yoksa psu dan mı kaynaklanıyor
  • Dostum psu değerlerinden pek anlamam yani 1000w psu var yetmeme gibi bi durum olamaz. Ramlere oc yaptınmı? Ayrıca biosu bi sıfırla fabrika ayarlarına dönsün. Birde ramleri tek tek çalıştırmayı dene. Son olarak usb bellek disk vs takılıysa onlarıda sök bi öyle dene.
  • harddiski değiştirerek yeni bir harddisk denemenizi öneririm veya virüs sorunu da olabilir
  • hdd değiştirmek dışında bütün seçenekleri denedim sadece değiştirmediğim hdd kaldı.bir hdd siparişi vereceğim önce o diskteki verileri yedeklemem lazım diskte durduk yere bad sector oluşmaya devam ediyor.real located sector count 35 oldu 1 aylık bir diskte bukadar bad sector oluşması ilginç.birde disk i değiştirip deneyelim bakalım değişen bir şey olacakmı.
  • Dostum diskte badsactor varmış işte başka sorun aramaya gerek yok :) neden söylemedin ki baştan? ayrıca alacağın diski wd black serisi almanı öneririm.
  • şu andaki bad sectotlar görünmüyor disklerde malum bozulan sectorlar için atanmış 36 sector var.bozulan sectorlar yerine disk otomatik olarak bunları atıyor.şu anda 35 tane bozulanların yerine atanan sector var.kaldı bir ondan sonraki bad sectorların geriye dönüşü yok.bakalım inventusu aradım anlattım durumu birde.hd tune ile tarama yapıyorum bitmek üzere az kaldı.o bitince ekran görüntüsünü ve heal kısmının ekran görüntüsünü mail olarak göndreceğim.duruma göre sabit disk alacam hemen.yeni bitane daha benim korkum umarım psu da da bişi yoktur umarım.ne yalan sölim samsung galaxy s alacaktım bu sorun yüzünden beklemedeyim.psu değiştirmek zorunda kalırsam galaxy s bir dahaki aya kalır :D
  • Hocam son durum nedir. Bi gelişme varmı?
  • Valla hocam dogruyu soylemek gerekirse son zamanlarda sorun ortadan kalkti su an ne bir restart sorunu var nede baska bir sorun bu seferde aklima soyle bir soru geldi.acaba diyorum bu sorunu yasadigim gunlerde sehir elektrik sebekesinde acaba voltaj dusuklugu vardi da ondan mi bu sorunu yasamistim diyirum.zaten ayni sorunu tekrar yasarsam bu sefer pSu yu direk olarak degistirecegim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.