Şimdi Ara

PC Sürekli Upload Yapıyor !!! YARDIM !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pc ye yakın bi zaman önce format attım.Format attıktan sora farkettim, pc sürekli olarak upload yapıyor hemde hiç ara vermeden.Upload yapcam diye google sayfasını bile açmıyor PC.
    Az uraştım durdurmanın bi yolunu buldum fakat PC her yeniden başladığında yine yapıyor.Görev yöneticisinden resimdeki seçili SVCHOST.exe işlemini durdurunca kesiyor, normale biniyor.(diğer SVCHOST.exe leri kapamak işe yaramıyor)


    PC de XP SP3 yüklü, NOD32 Antivirus kullanıyorm, Güvenlik duvarı falan etkin, P2P programı yüklemedim bile, yerel bi ağa da bağlı değil PC...
    kafayı yedim...
    Aşağıdaki resimde başlangıcta açılan programlar falan var orda da anormal bişi yok :vur


    Google dan aradım sadece 1-2 sonuç çıkıyor buna benzer onlar da sonuç yok...
    Şu linkte bişeyler var ama çok karışık anlayamadım sorunu çözmüş mü çözmemiş mi::
    http://www.spywareinfoforum.com/lofiversion/index.php/t83475.html
    Lütfen fikri olan varsa yazsın????



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih4242 -- 15 Eylül 2008; 1:40:23 >







  • Başlangıçta çalısan programlar arasında; "googleupdate.exe" içinde Trajan.generic adı altında truva atı bulmaktadır. Chromesetup.exe dosyasını yüklerken maalesef kaspersky internet security yazılımı bir truva atı bulmaktadır. Artık bu durum karşısında yüklemeniz ve yüklememeniz size kalmıştır. Kaspersky ile görüşmemiz sonucu bu durum çokrastlanır bir durum olmadığını ancak eğer bir truva atı buluyor ise yüklenmemesini tavsiye etmektedir. İncelemelerimiz sonucu bu dosyayı yüklemeden önce googleupdate.exe dosyasını çalıştırdığı burada trojen bulunduğu tespit edilmiştir. Aslında yüklenen dosyanın chromeSetup.exe dosyası olmasına rağmen googleupdate.exe dosyasını yüklemesi şunu göstermektedir. chromeSetup.exe dosyası içerisinde ilk önce google sitesine gitmekte ve googleupdate.exe dosyasını çalıştırmaktadır. Tabi bunun genel açıklamasını google kendisi bilmekte. Biz ne işlemler yaptığını asla bilemiyiz. (ama) Bildiğimiz kadarıyla; GoogleUpdate.exe arka planda çalışıyor ve google için (istatistik falan oluşturmak için) sizin hangi sitelere girdiğinizi vs.. bilgilerini upload ediyor. Diğer toolbar programlarıda (google toolbar, yahao toolbar vs..) bu işleri (upload) yapıyordu. Bunları yayınladıkları istatistiklerden sonradan öğrendik tabii, meğer şahsi bilgilerimiz başkalarına opload ediliyormuş..

    Edit; imla

    Sorun bu olabilir diye bilgi amaçlı yazdım. Başlangıçtan bu ve diğer gereksiz programları kaldır, bakalım sorun çözülüyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat35nihat -- 15 Eylül 2008; 2:46:57 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.