Şimdi Ara

Pc toplama hk. - Video Render için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar herkese slmlar öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.Video render ve photoshop için bir masaüstü pc toplamak istiyorum.en aşağı beni idare edecek şekilde ne önerebilirsiniz ? şimdiden teşekkürler...



  • Sistem tavsiyeleri bölümüne bakarsanız sorduğunuz soru ile ilgili cevaplar bulabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: foto70

    arkadaşlar herkese slmlar öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.Video render ve photoshop için bir masaüstü pc toplamak istiyorum.en aşağı beni idare edecek şekilde ne önerebilirsiniz ? şimdiden teşekkürler...

    eğer sadece photoshop ve render yapacaksan intel seçmelisin işlemcini
  • Ekran kartının tercihan nvidia olmasını tavsiye ederim.Bazı render programları nvidia cuda teknolojisini kullanıyor avantaj sağlar.İşlemci intel olmalı.Minimum core i5,hatta mümkünse core i7 olmalı.(üçüncü nesil ya da bütçe uygunsa yeni çıkan dördüncü nesil haswell) Video render işi güçlü işlemci,bol Ram ister. Harddiskler mümkünse iki ayrı disk şeklinde olsun.
    Ben bir önceki bilgisayarımda iki adet (250gb)diski RAID-0 yaparak kullanmıştım video işlemede pek faydasını görememiştim.Sonra (1 TB) üçüncü bir disk taktım.Bir RAID-0 diski(250+250gb tek disk gibi) + bir 1 TB fiziksel disk şeklinde.O zaman performansta az da olsa artış oldu.Daha sonra RAID'ı çözerek üç ayrı disk şeklinde kullandım.Yine aynı performansı elde ettim.Yani işletim sistemi yüklü disk ile proje dosyalarının çalıştırıldığı disklerin farklı olması performans artışı sağlıyor.Yani tek bir RAID volumu ya da SSD kullanımı çok avantaj sağlamıyor.Sadece sistem hızlı açılıyor,programlar hızlı yükleniyor.
    Kliplerin dosyaların okunması ve işlenmesi hızlanmıyor.Ayrı bir fiziksel disk olmalı.Yani 1 TB disk alacaksan 500+500 gb şeklinde al.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 14 Temmuz 2013; 14:23:04 >




  • teşekkürler hocam araştırmadayım hala
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.