Şimdi Ara

PC topluyorum, yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ÖSS nedeniyle 1 yıldır paslandım, donanımlarla ilgili pek bir bilgim vs yok o yüzden yardımlarınızı isteyeceğim. Başka bir başlıkla ekran kartıma karar verdim, GTX470 alacağım. Özetle istediğim sistem: i7 işlemci, 6GB DDR3 ram, GTX470 gpu, 1TB SATA3 HDD. Parçaları http://vatanbilgisayar.com/ ve http://bimeks.com.tr/ den almayı düşünüyorum. Fiyatlar parçadan parçaya değişiyor ama Vatan'da daha fazla çeşit var tabii. İkisinde de yarına kadar indirim var. Başka alabileceğim bir yer varsa söylerseniz sevinirim. Aşağıya donanımı yazıyorum, daha iyi bir fikriniz varsa söylerseniz sevinirim. Şimdiden söyleyeyim: ilerleyen zamanlarda, parçaları bulunca su soğutma eklemek ve OC yapmak istiyorum.

    Kasa:
    Kasa olarak Coolermaster HAF922 düşünüyorum, odamın düzeni nedeniyle 932 büyük gelir ve yer halı olduğundan yere koyamam.

    Anakart:
    1366 destekleyen anakartlar arasında pek seçenek yok, overclocka müsait olmasını istiyorum. 3 tane arasında kaldım, biri Asus ikisi Gigabyte. Gigabyte'lar arasında 100tl kadar fiyat farkı var ama donanım olarak ne fark ediyor anlayamadım?? Linkler:
    ASUS P6X58D-E
    GIGABYTE X58A-UD5
    GIGABYTE X58A-UD3R

    İşlemci:
    Intel i7 930 - Fiyat/performansı en uygunu bu gibi.

    Ram:
    toplamda 6GB 2000Mhz DDR3. Marka olarak Gskill, en ucuz 2000Mhz olarak sadece o var çünkü. 24TL farkla sanırım şık ve büyük heatsinkli bir modeli var :D

    Ekran kartı:
    Nvidia GTX470 (zotac)

    Güç kaynağı:
    İşte en zor seçim bu... Modüler olmasını isterim. Yukarıda sistemi görüyorsunuz, bir de iyi bir radyatör bulduğumda su soğutma ekleyeceğim. Sizce kaç watt olmalı? 800 yeter mi yoksa garanti olsun diye 1000 falan mı alayım?


    Şimdiden çok teşekkürler...







  • oha ne 1000w ı ilerde SLI yapmayı düşünyorsan 1000W al. yoksa 800W yeter o sisteme çok rahat.
  • Ne bileyim ki hehe :D overclock falan yapacağım ya ondan. 800 çok rahat yeterse daha da inebilir miyim ki? PSU için marka falan var mı önerebileceğiniz?
  • Ee cevap yok mu? :/ Yarın indirimde son gün. Anakart konusunda cidden yardım lazım. Gigabyte X58A-UD5 ile X58A-UD3R arasındaki farkı bilen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antarktikali

    Ee cevap yok mu? :/ Yarın indirimde son gün. Anakart konusunda cidden yardım lazım. Gigabyte X58A-UD5 ile X58A-UD3R arasındaki farkı bilen var mı?

    +5ghz hız aşırtma yaparsan aralarında ki fark belki ortaya çıkar gidip UD5'e para vermeye gerek yok.
  • Biraz daha araştırdım, UD5'te ikinci ethernet girişi var(teaming için), üzerine reset/power düğmeyeri koymuşlar ve ısıyı ileten borular bakır vs bence de 170tl vermeye hiç değmez. teşekkürler
  • Trafo gibi PSU istiyorsun ona anakart parası kadar para vermen gerekicek 750-800 lük çok rahat işini görür
  • overclock manyagıysan ud5 normal kullanacaksan ud3r..
  • ram olarak Team Xtreem Dark 6 GB (2048X3) DDR3 1600 Mhz RAM CL8 öneririm .. psu konusunda 800w yeter ama 1000 al kafan rahat olsun derim.. su sogutma felan diyorsun hocam ozm anakartı ud7 yap
  • Ya ram olarak bunu düşünüyorum, 2000Mhz diyor, iyi değil midir? Ayrıca UD3R 400TL, UD7 700TL. Değer mi ki o kadar para vermeye? Coolermaster kasanın zaten anakartı yeterince iyi soğutacağını düşünüyorum.
  • tabiki degmez bi su sogutma için sen normal kullanıcısın overclock bile yapacak olsan su sogutmaya gerek yok .. 2000mhz tabiki iyi ama cok gerekli degil düşük zamanlı olması daha performanslı olacaktır cok farkedilmesede =)
  • Bimeksi elimden geldiğince zarara sokmak isterdim ama imkansız ben sadece uyarımı yapıyım gerisi size kalmış :D Ben ordan bir kaç defa ürün aldım ilk olarak kasa almıştım hafif ezik ve çizik vardı umursamadım, benim için pek önemli değil ama sonradan aldığım hdd bozuk çıktı ve değişim için götürdüm ama nerde direk servise göndermek için forum dolduruldu ve 16 gündür serviste haberde yok hala şimdi diğer konulardaki gibi bazı arkadaşlarımız umarım normal demez bimeksten şikayetci olan tek ben değilim tanıdığım çoğu kişi ordan 1 kere alış veriş yapmış olup 2.yi yapmadı. Herkese kasıtlı olarak mı bozuk ürün satıyorlar diye düşünür oldum. Şu 16 günlük beklemede ne kadar çok zararım oldu anlatamam.
  • @zerosn
    Hmm anlıyorum teşekkürler. Zaten alırsam sadece işlemciyi alırım Bimeks'ten...

    @markus5
    7 yıllık eski kasamda OC yapıyorum ama yetmiyor işte. Zaten yıllardır parça bulamamaktan bir şey yapamıyorum. PC'yi toplar toplamaz OC yapmayı düşünüyorum, ama 2-3 ay sonra da su soğutma yapmak isterim. Almışken ona göre uygun bir şey alayım da ileride daha fazla zarara girmekten kurtulurum ;) UDR3'ün ayarları bana OC'a müsait gibi geldi, ancak kim bilir ki stabil olur mu yüksek hızlarda?
  • dostum bu işlerle ugrasan kimse yani overclock manyagı olan kimse ud3r kullanmıyor ztn yeterli olsa ud5 u7 ud9 yapılmazdı.. ud9 bana göre cok gereksiz ki inceleme videolarındada öyle söyleniyor overclock performansı ud7 ile aynı alabilecegin en iyi kart ud7 olmalı sıvı sogutma ve stabilite düşünüyorsan bu ud3r ile stabil olmaz demek degil.. ama ben hiç bir extrem hız aşırtma testlerınde ud3r kullanıldıgnı gormedim. ben olsam su sogutma işini sadece işlemciye uygular ve ud5 alırdım ki şu sıralarda amd topluyorum bende 890fxa-ud5 alıcam .. sırf su sogutma için o kadar para verme derim ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.