Şimdi Ara

PC Yavaşlayıp Yavaşlayıp Duruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ya lütfen birisi şu soruna yardım etsin ! Öncelikle XP kullanıyorum 1 GB ram 2.6 Ghz AMD processor işlemci bide NVIDIA 6600 GT diye ezik bi PC var bende . Fakat sorunumun bununla alakası olduğunu zannetmiyorum . Oyunlara veya birazcık ram isteyen bir uygulamaya girdiğimde hemen 2-3 dakkada bir oyun oynayış kaliteme acayip etki edecek bir yavaşlık geliyor sonra 5-10 hatta 30 saniye sonra ancak kendine geliyor. Bu döngü sürekli oluyor tabi . Daha önceleri bu olmuyordu aradan neredeyse 5-6 format geçti gene aynı . Az öncede mount&blade:wrbnd oynarken bu sürekli oldu , ay ben bi sinir oldum anlatamam ! Mesela pontblankde adama tam vuracam oyun yavaşlıyor adamı vuramıyom üstüne beni öldürüyorlar . Çareyi burda bulurum dedim konu açtm . Team Viewer mi istiyonuz artık bilmiyom yapın şunu arkadaş !



  • ram yetersiz. bilgisayar kasıyor diye istediğin kadar format at 2 gün sonra yine aynı sorunlarla karşı karşıya geleceksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haklısın ama 1 sene önce bu olmuyordu aynı oyunlarda .
  • Çözüm sunacak bi arkadaş yok mu ya.
  • Daha önceden oynadığınız oyunlar şimdi oynarken donma yaratıyorsa sorun ya virüs yada hard diskte dir.

    Size birkaç sorum var.

    -Sisteminizi en son ne zaman güncel bir virüs programı ile tam tarama yaptırdınız.
    -Hard diskinizde yeterli boş alan mevcut mu , her oyun Hard diskte kendine özgü boş bir alan ister.M&B gibi bir oyunda olsa gereklidir.
    -Kaç yıldır aynı Hard diski kullanıyorsunuz,ömrünü doldurmaya başlamış olabilir.Eski bilgisayarımı 8 yıldır kullanıyordum 2 kez Hard disk değiştirmek zorunda kalmıştım, en son sıkılıp duvara fırlatıp parçaladım
  • Sıcaklıklardan dolayı olabilir. Kasa içi temizlik, fanların temizlenmesi, termal macun değişimi, kasa içi kabloların toplanması sonuç verebilir.
  • valla bilmiyorum ki 5-6 sene olmuş hatta belki geçmiştir harddiski alalı . en son ne zaman tam tarama yaptın dersen ben genellikle tam değilde kısmi , yani önemli yerleri taratan bir seçenek kullanıyorum antivirüsümde.Boş alanı sorarsan yarısı boş zaten harddiskin . HEM c: hem d: . termal macunu felandan da anlamıyorum valla ne yalan söylim . en fazla tozları alabilirim şimdiki durumumla . benim ilgi alanım pcnin kasasına değil programlara yönelik. Ömrünü doldurmuş hatta hortlayıp yeniden hayata dönmüşde olabilir babam maalesef RAM yada yeni kasa toplamama yanaşmıyor . TŞu termal macun felan ucuzmu , yani 50 lira gibi yüksek bi fiyatı varmı onuda söylerseniz sevinirim . Bugün muhtemelen iftardan sonra veya az sonra kasayı açar bi temizlik yaparım , eğer tozları almak için ne yapmam gerektiğini söylerseniz yine sevinirim. Mesela eletrik süpürgesiyle temizleyebilir miyim falan . Şimdiden bu uzun yazıyı okuduğunuz ve vereceğiniz cevaplar için ÇOOK ÇOOOK tşkler.

    EDIT: PCyi alalı dediğim gibi 5-6 sene oldu ve termal macun felan değişmedim. Çok çok tozları felan almışımdır o kadar yani . eğer yavaşlatan oysa koşa koşa alırım termal macunu .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shape_master -- 13 Temmuz 2013; 18:20:38 >




  • pc eskimiş doğaldır bu soruınla karşılaşman ayrıca oyunların agır olmalı kasma yapmasıda normal maalesef sorun donanımsal gibi gözüküyor yani yeni sistem dizmen gerek
  • Abi bana kalsa neler dizecem ama babam izin vermiyor.

    EDIT:Bu donma sırasına bi kaç gün önce bir şey farketmiştim . Tam donarken açık olan uygulama veya explorer.exe %99 cpu lara fırlıyor bir şekilde . Minecraft en son ayarlarda açsam bile en fazla taş çatladı 60-70 felan olur yani . bunuda bilginize sunayım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shape_master -- 13 Temmuz 2013; 18:42:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.