Şimdi Ara

PCB Baskı devre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba;

    1 adet PCB yaptırmak istiyorum fakat Türkiye'de neredeyse bu işi yapan firmaların tümü ile görüştüm desem yeridir 5 adetten aşağıya yapan yok. Yapılacak olan PCB 28-29 cm civarlarında olacak ve 5 addetn aşağı yapmadıkları için yaklaşık 1000 lira civarında fiyat çıkarılıyor. Bildiğiniz tanıdığınız baskı devre yapan firmalar var mıdır yardımcı olursanız sevinirim.

    İyi günler dilerim.



  • Bence pcbwayden veya jclpcb den yaptırın. Bi aya gelir. Çok daha ucuza yaptirisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghostmanzero G kullanıcısına yanıt
    pcbway'de çok pahalı geldi ama jlcplc 5 adet için 82 dolar civarında birşey çıkardı. Peki daha önce hiç alışverişiniz oldu mu? Memnun kaldınız mı?
  • serif_07 S kullanıcısına yanıt
    şuan jlcpcb de iki adet pcbmiz duruyor. tatilde oldukları için biraz zaman aldı işlemlere başlamaları. ödemeleri de yaptık. daha önce alanlar içinde sıkıntı yaşayan görmedim hani. en son pcbnin alt yüzünde yazılar ters duruyordu(gerberi atına online olarak görüyorsunuz. ordaki görüntüleyicide ters duruyordu). mesaj attım dönüş yaptılar. hani şuana kadar olumsuz bir eğerlendirme yapamam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostmanzero -- 27 Şubat 2018; 19:18:59 >
  • ghostmanzero G kullanıcısına yanıt
    anladım hocam çok teşekkür ederim yardımın için
  • ghostmanzero G kullanıcısına yanıt
    gerber dosyalarını bende attım bende de ters görünüyor bunun için ne yaptınız?
  • serif_07 S kullanıcısına yanıt
    mesaj attım. orada ters görünmesi sıkıntı değil dediler. basımdan önce kontrol ediliyormuş. eğer bir sorun olursa düzeltmenizi istiyorlar
  • ghostmanzero G kullanıcısına yanıt
    anladım hocam çok teşekkür ediyorum jlcpcb ile bir irtibata geçeyim bakalım bunlar yattı kafama
  • PCB'lerim elime bugün ulaştı. Açıkçası bu kadar hızlı geleceğini tahmin etmiyordum. Üretim tam 1 gün sürdü ve 4 günde de elime ulaştı. Resimler de ekte. Çalışmaktan zevk alacağınız bir firma. Yaptıkları her işlemi siteye işleyerek size bildiriyorlar. En çok da bu yönünü sevdim :) Gönül rahatlığı ile çalışabilirsiniz. Türkiye'de 1 adet için 300 TL + KDV 5 adet için de 1000 TL+ KDV istenilen PCB'ye bu firmada kargo dahil 5 adet 250 TL ücret ödedim. Tek yapacağınız yüksek fiyatlı siparişlerinizde fiyatı düşük adeti de 1 adet olarak yazılmasını rica etmeniz ben bu şekilde yaparak gümrükte sıkıntı yaşamadım. Kalitesi de ortada. Herkese iyi günler dilerim.

    PCB Baskı devrePCB Baskı devre




  • serif_07 S kullanıcısına yanıt
    Biz de 150 adet istettik. DHL ile geldi ve gümrüğe takildi.aliexpressten aldıgimiz komponentlerde fiyatı düşük yazdirmistik ama pcb olayında aklımıza bile gelmedi. Pcb ucreti+kargo kadar vergi vermek zorunda kaldık. Sizinlerin takılmamasi güzel olmuş. İyi çalışmalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla korkarak verdim cesaretimi topladım verdim geçtim ama kafayı çalıştırdım adeti ve fiyatı düşük yazdırdım ve DHL seçmedim çünkü internette hep DHL ile sorun yaşandığı yazıyordu DHL 2 günde teslim diyor daha fazla ücret ödüyorsunuz ben Singapure Post seçtim daha düşük ücret ile kargoya verildikten 3 günde içinde elime ulaştı bu nedenle takılmadı :) sizin adınıza üzüldüm
  • Bu iş biraz şans işi oradaki gümrük memuru inisiyatifinde, istediğin kadar düşük bedel yaz, gümrük memuru bu bedele bu iş olmaz dediği anda PCB bedelinin 3-4 katı bedel ödemeye hazır ol.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Güney83

    Bu iş biraz şans işi oradaki gümrük memuru inisiyatifinde, istediğin kadar düşük bedel yaz, gümrük memuru bu bedele bu iş olmaz dediği anda PCB bedelinin 3-4 katı bedel ödemeye hazır ol.
    Evet Güney83 günümüzde az adetli prototip pcb ithalatı tamamiyle şans işi ve her geçen gün prototip PCB micro ithalatı hem 10 adet ve üzeri siparişlerin ticari ithalata girmesi hemde 22.00 avro / 25.00 dolar ithal gümrük vergisi sınırından dolayı PCBway ve JLCPCB gibi online satış siteleri üzerinden yaptırılan prototip çalışmalarını Türkiye'ye gümrüksüz sokmak daha da zorlaşıyor.

    Prototip PCB üretiminde PCBWay, JLCPCB, AllPCB gibi uzak doğulu firmalar fiyat olarak çok çok iyiler, PCB tasarımcılarının maliyetlerini çok aşağıya düşürüyorlar.

    Ancak Çin'de yer alan firmalardan proforma fatura üzerinde nakliye ve pcb maliyet ücretlerinizi satın aldığınız ve ödediğiniz tutarların altında düşük göstererek az adetli prototip baskı devre kartı siparişlerinizi getirtiyor ve ithalat yapıyorsanız hem DHL Ekspres ile 3-5 gün hızlı kargo hem de Çin postası ile 21 günde Shenzhen'den getirttiğimiz 5, 10, 15, 20, 25 adetlik baskı devre kartlarının İstanbul Atatürk Hava Limanı Gümrük Müdürlüğünde gümrük vergisine ve KDV'ye takılma olasılığı çok fazla yüksek.




    PCB Baskı devre


    Yukarıdaki 5 adetlik JLCPCB üzerinden ödemesini yaptığımız 5 adetlik siparişimiz Gümrük vergisine takılmadan yaklaşık 5 - 7 gün arasında elimize ulaşmaktadır.

    177.00 TL ye 5 adet pcb sahibi olmaktayız.

    Adet başı maliyetimiz 35,40 TL'dir.

    Örnek Bir JLCPCB Siparişi Gümrük Vergilendirmesi

    100*100 mm
    5 Adet
    Yeşil Renkli Baskı Devre Kartı

    Toplam: 31,43$

    6.30$ KDV
    Katma Değer Vergisi (KDV)

    Gümrük Vergisinin Haricinde Ödenecek Ücretler.

    423.00 TL Gümrük Müşavirlik Ücreti ve Evrak Ücretleri (*KDV Dahil)

    177.00 TL DHL Terminal Hizmetleri Bedeli - Ardiye (*KDV Dahil)
    78.00 TL Damga Vergisi

    678.00 TL Gümrükleme Ücretleri

    KDV tutarının eklenmesiyle ücretler toplamı: 715.00 TL'yi bulmaktadır.


    Yani JLCPCB üzerinden 5 adet pcb (*35.40TL/Adet) ve DHL Ekspres kargo ücreti dahil 31.43$ dolara 24.12.2018 dolar kuru ile 170.00 TL ye satın aldığımız PCB'ler;

    170.00 TL Yurt Dışına JLCPCB'ye ödediğimiz PCB Ücretleri.
    715.00 TL Tüm Vergiler ve Giderler
    885.00 TL gibi müthiş bir maliyet rakamına ulaşıyor.


    bu da 177.00 TL/1 Adet PCB maliyetine tekabül ediyor.

    *Az adetli prototip PCB mikro ithalatlarında gümrük memuru tarafından gümrük vergisiz geçişine onayı verilmeyen kargolarda alıcı tarafından JLCPCB ve PCBWay firmalarına online alışverişte ödenen banka ödeme dekontu veya kredi kartı provizyon ödeme ekstresi siparişi veren ve satın alan alıcı tarafından ibrazı gümrük müdürlüğü tarafından talep edilmektedir.


    *Özellike PCBway ve JLCPCB gibi firmalardan DHL Express ile İstanbul Atatürk Hava Limanı Gümrük çıkış bölümüne çok fazla kargo gelmesinden dolayı bu firmalar tarafından gönderilen kargolara gümrük memurları tarafından kargo üzerinde bulunan proforma fatura tutarlarına çok daha fazla dikkat edilmektedir.


    *Çin'den 22.00 Euro ve 25.00 doların üzerindeki baskı devre ithalatlarında alıcı adına gümrük beyannamesi açılıyor. Çin'den gelen ürünlere %20 oranında vergi uygulanıyor.

    *PCB siparişlerinde 5 adet ve üzeri tüm siparişler örneğin 10 adet pcb gümrük geçişi esnasında gümrük memurlarının dikkatini çekmesi bakımından az riskli olarak gümrüksüz olarak geçebilmekte ve adresinize teslim edilmesi için DHL tarafından hızlı bir şekilde dağıtıma çıkmaktadır.

    Fiyat cazibesine kapılarak JLCPCB ve PCBWay gibi firmalardan satın aldığınız 20 ve 25 adetlik pcb siparişleri sayı fazlalığından dolayı ticari ürün kapsamında gümrük memurları tarafından vergilendirilmek üzere kenara ayrılması yani yakalanması %90 oranındadır ve vergiye tabi olma olasılığı aşırı çok yüksektir.



    *Sonuç olarak eğer ticari kullanıcı değilsek prototip PCB'lerimizde risk alırken projenin süresini ve gümrük vergisine yakalanma riskimizi ve diğer maliyetlerimizi çok iyi hesaplamalıyız.

    Yukarıdaki örnek sipariş çok acil profesyonel bir projeye ait olabilir ve müşterinize risk alarak PCB prototiplendirme ve test aşaması maliyetlerinizi çok hesaplı vermiş olabilirsiniz.

    Maliyetleriniz hiç hesaplamadığınız bir şekilde 5 katına çıkabilir ve bunu müşterinizden tahsil ederken çok fazla ticari görgü adına tahsil ederken zorlanabilirsiniz. Müşteriniz bu nasıl maliyetlendirme ve ücret talebi diye size kızabilir.

    Gümrüğe takılan prototip baskı devre kartları zaten hobi amaçlı bir sipariş ise 177.00 TL'yi unutmak daha mantıklı olur.


    Bizim projelerimizde bu tarz az adeti prototip PCB ithalatlarında özellikle 10 adet 25 adet arası ve bu sayıların üstünde yer alan siparişlerde bütün düşük gösterdiğimiz faturaların hepsi gümrük vergisine takıldığı için artık bu tarz siparişlerde risk almıyoruz

    İthal prototip PCB siparişlerimizde özellikle yurt içi baskı devre kartı ithalatçı tedarik firmalarını tercih ediyoruz.

    uygun fiyat bakımından çalıştığımız firmalar tavsiye edebileceğim

    1- ÖZDİSAN İstanbulhttps://www.ozdisan.com/Pcb/Index (*25, 50 adet ve üzeri siparişlerimizde tercih ediyoruz.)

    2- İZMİR Erkar Elektronik İthal PCBhttp://www.pcbfiyathesaplama.com/

    *(5,10, 15, 20 adet arası prototip ithal PCB çalışmalarında tercih ediyoruz. Çarşamba gününe kadar verdiğimiz siparişleri bir sonraki haftanın salı gününe kadar çok hızlı bir şekilde teslim ediyorlar yani 7 - 8 gün gibi sürelerde prototip pcb'ler elimize ulaşıyor. Çarşamba sonrası verilen siparişler bir sonraki haftanın nakliyesine kalıyor. Her cumartesi Shenzhen'den ekspres kargo İzmir'e dağıtım hizmetleri var. Gümrük vergisine takılmak istemeyen ve risk almak istemeyen pcb tasarımcıları gönül rahatlığıyla çalışabilirler..)

    3. PCBway Türkiyehttps://www.pcbwayturkey.com/fiyat-hesapla (*İzmir firması olduğumuz için firma olarak prototip pcb projelerimizde hiç çalışmadık ama, web sitesi üzerinde prototip baskı devre kartları için çıkan fiyatlar hesaplı gibi duruyor teslim sürelerini 13 / 16 gün olarak belirtiyorlar, gümrük vergisi riski almak istemeyenler deneyebilirler.)




  • Bende arıyorum ama bir yer çin min uğraşamam cnc si olan birini bulsam yaptırıcam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingsizesunnia

    Bende arıyorum ama bir yer çin min uğraşamam cnc si olan birini bulsam yaptırıcam
    Merhabalar,
    CNC ile pcb üretimi yapan İzmir'de İzmir PCB firmasının klasik tek yüzlü ve çift yüzlü pcb üretimlerinin haricinde cnc kazıma ve delme makineleri ile verdikleri boyasız ve düz bakır olarak teslim ettikleri hızlı prototip pcb hizmetleri var.

    Çift yüzlü baskı devre kartı tasarımlarınızda delik içlerine bakır kaplama uygulamalarını da yapıyorlar.
    Teslim süreleri 1, 2 gün gibi sürelerde olabiliyor. Bazen sipariş yoğunluğuna göre ve delik içi kaplama uygulamasına göre numune pcb teslimatları 3,4 gün gib teslim sürelerini bulabiliyor.

    Verdikleri hizmetleri incelemek ve fiyat bilgisi almak isterseniz prototip baskı devre kartı sipariş verme linklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

    Hızlı Prototip PCB




  • Ümraniye mega sistem arayıp bir görüşün.
  • Banjax B kullanıcısına yanıt
    karışık işler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güney83 -- 30 Aralık 2018; 23:53:7 >
  • kingsizesunnia K kullanıcısına yanıt
    Şuraya bi bak derim:
    https://www.argepcb.com
  • Ankara - Ostim lokasyonlu ARGE PCB var. Düşük miktarlı prototip pcb hizmeti veriyor. 5-10 adet siparişlerinizde mutlaka fiyat alın. Kaliteleri iyi. Acil siparişlerinizde 1-2 günde teslim alırsınız. Türkiye genelinde hizmet veriyorlar. Çok ilgililer.https://www.argepcb.com
  • Dışarda pcb yaptırmk çok pahaşı gerçekten cnc sahibi biri yapsa ne güzel olur pcb masrafı + iş masrafı daha uygun olur gibime gelir bakalım ileride planlıyorum böyle bir girişim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.