Şimdi Ara

PCI-Express X16 & PCI-Express 2.1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde BIOSTAR'ın P4M900-M4 S478 anakartı mevcut. Anakartın PCI-Express X16'ı desteklediği yazıyor. Eğer bu anakartla kullanmak üzere PCI-Express 2.0 veya 2.1 özellikli bir ekran kartı alırsam sorun yaşar mıyım? Performans olarak çok kayıp yaşar mıyım? Elimdeki anakartı değiştirmem mümkün olmadığından ve onboard ekran kartıda yeterli performansı vermediğinden böyle bir tercihe gidiyorum. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.



  • Alıp takarsın , sorun yaşamazsın, performans kaybın yok denicek kadar hatta tek kart kullanıyorsan yok diyebiliriz.

    Edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 10 Nisan 2010; 22:23:41 >
  • Sisteminize uygun bir ekran kartı seçerseniz pcı-e 2.0 veya 2.1 olması bakımından performans kaybı yaşamazsınız. Bunu hissetmeniz mümkün değil.

    Ama p4 işlemciniz 512 mb raminiz varda gider HD5850 alırsanız olmaz. Sisteme uygun bir ekran kartı tercih etmelisiniz.
  • P4 2.8 GHz HT işlemcim ve 3 GB DDR2 667 MHz belleğim var sistemde. PS3 ile birlikte kullanmak için HDMI girişli bir monitör alıcam. Ekran kartı onboard olduğu için onun yerinede yeni bir ekran kartı alıcam. Yazdığım sisteme en uygun ve en iyi performans alacağım ekran kartı hangisidir? Tavsiyede bulunurmusunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DhanTE

    Alıp takarsın , sorun yaşamazsın, performance kaybın yok denicek kadar hat'ta tek kart kullanıyorsan yok diyebiliriz.

    Pciex 2.0 daha fazla bant genişliği sunuyor ama sadece pratikde işin aslına gelince fazla bir getiri sağlamıyor. Burada GTX 480 gibi güçlü bir kartı pciex 8x ve 16x'de denemişler (8x pciex 1.1 ile aynı performansı veriyor) ve arada fazla bir fark olmadığı belli olmuş.

    http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GTX_480_PCI-Express_Scaling/

    @ thagran
    O sisteme ancak GTS 250 gibi bir kart takabilirsin o bile tam randımanlı çalışmaz, anakartın pciex 1.0 destekli olduğundan dolayı değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 10 Nisan 2010; 11:41:50 >




  • psu nuz nedir?

    İşlemci değişimiz düşünmüyorsanız HD4670 ten fazlası gereksiz olur.
  • PSU gerçek 350W. İşlemci değişimide yapmam mümkün değil. Peki DirectX 11 destekli ortalama bir kart alsam fazla mı olur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thagran

    PSU gerçek 350W. İşlemci değişimide yapmam mümkün değil. Peki DirectX 11 destekli ortalama bir kart alsam fazla mı olur?


    Yani aldığınız kart (Sisteminize uygun bir dx11 kart) zaten dx11 de oyun oynatmaz. O nedenle size en uygun kart HD4670 tir.
  • Arkadaşlar , yazımım hakkında bazı uyarılar alıyorum, anlaşılır 1 şekilde yazamadığım kelimeler olursa yada cümle yapısın'da bozukluklar olursa beni uyarabilirsiniz (düzeltebilirsiniz), emin olun kesinlikle rahatsız olmam hatta çok memnun olurum fakat bunu lütfen uygun 1 şekilde yapın, türkçe yazmak sizin için tabiki çok kolay fakat noktalı harfler ile yazılan ve diğer 1 çok dile zıt cümle yapısındaki türkçe'de yazabilmek , farklı dilden gelenler için düşündüğünüz kadar kolay değil, yazım'da imla hatası veya cümle hatası illaki oluyordur ama kızmanıza sinirlenmenize gerek yok diye düşünüyorum, benim bu hatalarıma yönelik konu dışı mesaj yazmaktansa özel mesaj atmanız veya konuya mesaj atıp bana uygun 1 dille doğru olanı belirtmenize çok sevinirim çünki bu dili geliştirmek istiyorum.

    Sevgiler ...




  • Arkadaşlar ekran kartı seçmemde yardımlarınızı bekliyorum
    Sistem
    Asus M2N68-LA(HP Narra 3) anakart AM2 soket
    Amd Athlon ADX2150CK22GQ çift çekirdek işlemci
    2 gb ram
    400 watt psu
    Not: far cry 1-2
    Gta vice city
    Gta sanAndreas bu oyunları rahat çalıştıracak bir ekran kartı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.