Şimdi Ara

PCIe Gen 5 SSD’lerde ısınma sorunu büyüyor, HDD performansına geriliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PCIe Gen 5 SSD’lerde ısınma sorunu büyüyor, HDD performansına geriliyor
    SSD dünyasına yeni bir soluk getirmesi beklenen PCIe Gen 5 teknolojisi ne yazık ki sorunlarla boğuşuyor. Performans çıtasının yükselmesi ile birlikte gürültüden aşırı ısınmaya kadar farklı sorunlar ortaya çıkmaya başladı.



    PCIe Gen 5 SSD almak mantıklı mı?



    İlk olarak Japonya’da piyasaya çıkan Gen 5 SSD modelleri Corsair ve Micron gibi markalar sayesinde global çapta da bulunabilir hale geldi. Haliyle gerçek kullanım testleri de internete düştü. İlk modeller pek iç açıcı değil.



    Ayrıca Bkz.İlk PCIe 5.0 SSD ürünü çok gürültülü



    Geçtiğimiz aylarda Japon CFD Gaming markasına ait Gen 5 SSD sürücüsünün fan hızının arttığı ve haliyle gürültülü çalıştığı gündeme gelmişti. Corsair MP700 modelinin ise aşırı ısınma sonrasında kontrolcüyü kapattığı ve bilgisayarın mavi ekrana gittiği ortaya çıkmıştı.



    Micron Crucial T700 modeli ise en azından mavi ekran vermemek için farklı bir yol izliyor. Kontrolcünün hızını düşürerek ısınmayı engellemeye çalışıyor. Bu durumda ise veri aktarım hızları 100MB/s seviyesine kadar düşüyor.



    Aslında burada sorunun kaynağı Phison E26 kontrolcüsü. 86 dereceye ulaştığında güvenlik yazılımları farklı çözümleri devreye sokmak zorunda kalıyor. Bu bakımdan mutlaka Gen 5 SSD modellerinin entegre soğutma çözümleri ile tercih edilmesi tavsiye ediliyor. Diğer taraftan oyuncu ve profesyonel dizüstü modellerinde bir sıkıntı olmasa da inceliğe önem veren dizüstü modellerinde bu sorunlar can sıkıcı olabilir.




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/308524/crucial-t700-gen-5-ssd-throttles-down-to-hdd-performance-levels-without-a-cooler







  • Windows var ise normal kim bilir ne haltlar çeviriyordur içeride. Mesela, Windows Search falan ortalığın içine ediyordu HDD var iken...
  • Phison E26 bu kontrolcü 12nm diye biliyorum.. teknolojisi eski
  • Aşırı hız pişmanlıktırPCIe Gen 5 SSD’lerde ısınma sorunu büyüyor, HDD performansına geriliyor 

  • 86 derece cok aşırı fazla.

  • O hızla marsa verimi gönderecez 5 ve üstü gereksiz
  • 12000 küsür mb/sn okuma yazma hızının pratikte doğru düzgün bir faydası yok. Mİllet görmeden pci-e 5.0 disklerini pci-e 3.0 ile değiştirsen test yapmadan anlamaz bile kimse.

  • Hobar kullanıcısına yanıt
    artı daha fazla elektrik tüketimi, daha daha daha fazla fiyat da cabası
  • Çoğu kullanıcı için 3.0 m2 ler 3000 mb / sn okuma yazma bile çok fazla. Bu rakamın üstlerinin normal kullanım için kullanıcıya bir getirisi yok ve aşırı pahalılaşıyor zaten.


    Son yıllarda 4.0 - 5.0 .... diyerek işin bo...nu çıkardılar. Birde 86 derece ısı nedir m2 de ?? çoğu kullanıcının işlemcisi, ekran kartı o kadar ısınmıyor...


    M2 ler de 70 - 72 derecelerin üstü verimli olmaz. 5.0 olanlarda soğutma ve ısınma işlemini çözmeliler , ısınınca sata 2 hdd performansına dönüşen m2 leri kim ne yapsın o kadar para ödeyip.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.