Şimdi Ara

Pcye ikinci oturum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, oğlumun bilgisayarda oyun oynaması için ikinci oturum gibi bir şey yapmak istiyorum. Oraya oyun indirdiğimde benim kendi hesabıma olursa virüs bulaşsın istemiyorum. Böyle bir şey mümkün mü?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba forumdaş,


    Admin değil de standart hesap açarsan ve Yönetici haklarını kullanmadan oyun kurabilme imkanın varsa virüsün bulaşması zor bir ihtimal. İyi bir yönetici şifresi olsun, kesinlikle ona güvenlik gereği verme, ona da izah et sebebini.... Çünkü boş bulunup yönetici modda çalıştırırsa virüs sızar. Çoğu işyeri böyle çalışarak sistemlerini koruyor. Tabi burada iş ki yönetici kurulumu istemeyen oyunlar varsa geçerli.


    Bunun dışında olmadı diski 2 bölümlü yap... Yani C ve D olsun... D dediğim 2.yere kendi dünyanı kur bağımsız. Dual boot ile sadece açılışta geçiş yaparsın... C'de oturum açınca, Disk Yöneticisinden D diskinin harf atamasını sil, ortalıkta görünmesin... Çok ağır rootkit olmadığı sürece mevcut sistemine zarar gelmez. Özellikle bu 2. yere bir de Linux Mint gibi linux türevi işletim sistemi kurarsan iyice virüsten uzaklaşırsın.


    Tüm senaryolarda, kontrollü tehlikeli durumlar varsa her an verilerini kaybedebileceğini/çaldırabileceğini unutma.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.