Şimdi Ara

PDA'ları USB den Wi-Fi kartı gibi kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sorumu başlıkta tam ifade edememiş olabilirim ama tam olarak şöyle;
    Elimde ne usb ne de pci wireless kartim olmadıgını düşünelim. Telefonumun wireless üzelligini kullanıp USB üzerinden wireless a çıkabilir miyim. Aslında konu ile ilgili bir program buldum ama Trio telefonlar için çalışıyor sanırım. PDANet isimli programı kurdum fakat sadece GPRS için bağlandıgını düşünüyorum. Fakat sitesinde Triolar için olan versiyonunda wireless ağlara bağlanıp internete girebileceği de yazıyor.

    http://www.junefabrics.com/palmnet/

    Eğer bu programın yada benzer işi görebilecek bir programın nasıl çalıştıgını bilen arkadaş varsa yardımlarını esirgemesin.
    Saygılar.







  • eğer wi-fi özellikli bir telefonun ve bu telefona ait senkronize yazılımın ( mesela nokialar için pc suite, wm ler için activesync, palm ler için hotsync gibi ) varsa olur. telefon ile wi-fi bağlantısı üzerinden herhangi bir access point e bağlanırsın. sonrasında da senkronize yazılımınla da internete erişirsin. eğer telefonun marka ve modelini belirtirsen daha ayrıntılı bilgiler verecek olanlar mutlaka çıkacaktır.
  • bilgisayardaki interneti telefona aktarmaksa olay o oluyor. fakat istedigim telefonun wireless özelligini kullanmak. o şekilde olmuyor. yani activesync kullanarak çözülecek bir olay değil sanırım. çünkü telefonu bir ağ bağdaştırıcısı olarak göstermen gerek.

    Bu arada T Mobile Vario III - Windows Mobile 5.0 kullanıcısıyım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milaqeth -- 4 Eylül 2007; 23:23:24 >
  • PPC deki interneti PC veya laptop ile veya PC ve Laptopdakideki interneti PPC ile paylasabilirsin.

    En kisa yontem ActiveSync baglantisi.

    wi-fi ve BT ile de olabilir.

    Ancak tersi oldugunda yani PPC deki interneti Wi-Fi ile alirken PC ile Network kurmak icin ayni karti kullanmak olmaz diye biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sas_sas -- 5 Eylül 2007; 5:49:38 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sas_sas

    PPC deki interneti PC veya laptop ile veya PC ve Laptopdakideki interneti PPC ile paylasabilirsin.

    En kisa yontem ActiveSync baglantisi.

    wi-fi ve BT ile de olabilir.

    Ancak tersi oldugunda yani PPC deki interneti Wi-Fi ile alirken PC ile Network kurmak icin ayni karti kullanmak olmaz diye biliyorum.


    İyi de ikisinde de aynı seyden bahsetmişsin. Anlamadım. Ben bi daha izah edeyim. Elimde USB kablo ile bağlantı var bluetooth aygıtım yok. Usb den bağlıyorum. Bilgisayarım internete girebiliyorsa PPC ile de internete giriyorum. Wireless kartım yok. Ve PPC yi bu iş için kullanmak istiyorum. Bazen ethernet ile çıkarken sorun yaşıyorum o yüzden wireless a baglanmak istiyorum. ActiveSync ile böyle birşey olmuyor. sadece PPC ye interneti sağlıyor. PPC deki interneti alamıyor. Zaten Kablo bağlı iken Wireless i açamıyorsun.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.