Şimdi Ara

PDA&PPC ile Denizde Navigasyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
4.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim merak ettiğim bir konu var. Forumda arama yapmama rağmen sonuca ulaşamadım. Denize ve navigasyona ilgisi olanların bir fikri olabilir diye düşünüyorum.
    Dahili Gps alıcısı bulunan wm tabanlı bir PPC (PDA) ile denizde navigasyon, ama nasıl?

    1- Halen kullandığım PDA, HTC Touch Cruise (HTC 3650/Polaris). Wm 6.1 romu kullanıyorum
    2- Cihazda bildiğim kadarıyla Sirfstar III GPS alıcısı var.
    3- İgo8 ve güncel Türkiye haritalarını sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.
    4- Bu cihazı ve İgo8'i kullanıp kurcalayıp anlayana kadar, aynı yöntemle denizde balık avı, gezinti v.s. için de mümkün olabileceğini sanıyordum. İş pratiğe gelip biraz araştırma yapınca mümkün olmadığını gördüm.
    5- Öncelikle kullanılan navigasyon programıyla uyumlu çalışabilecek deniz haritalarına ihtiyaç var.
    6- Anladığım kadarıyla İgo 8 veya diğer versiyonları için denizde navigasyon seçeneği yok, uygun harita olsa bile. Çünkü programın ayar ve menülerinde deniz, arazi v.s. için uygun seçenekler yok. Örneğin araç seçeneklerinde tekne, bot v.s. yok.
    7- Bu konuda Garmin'in en iyi olduğunu tespit ettim. Garmin'in gerek yazılım ve gerekse GPS cihazlarında, denizde navigasyon ve harita için bir çok seçeneği var.
    8- Wm tabanlı PPC'lerde çalışan GArmin mobile XT ve QUE isimli iki program buldum, ayrı ayrı kurdum ve uygun haritaları ekledim, sonuç nafile. Neden ? Çünkü Garmin programları PPCnizi, sadece haritaları gösterecek veya sesli-görsel uyarıları iletebilecek bir platform olarak algılıyor. Özetle Garminin bu programları PPC'deki GPS alıcısını görmüyor, hep harici (O da illaki Garmin cihazı olacak) bir GPS alıcı arıyor "com " portlarında (genelde bluetooth üzerinde arıyor). Oysa başka programların çalışması ve GPS alıcısına bağlanması için ekstra hiç bir ayar gerekmiyor. Prog. otomatik olarak GPS'i buluyor ve bağlanıyor.
    9- Biraz araştırma yapınca GPSProxy ve VirtualComPort programları ile Garmin'in aldatılabildiğini (yani harici ve garmin marka olmayan GPS alıcısına PPC üzerinden bağlanabildiğini) öğrendim. AMa bu da çözüm değil. Çünkü lanet program illaki harici bir GPS alıcı istiyor. En azında ben beceremedim. PPC'imin GPS alıcısını Garmin'e gösteremedim. Belki de mümkün değil, bilemiyorum.

    SONUÇ : Garmin veya başka herhangi bir programla PPC üzerindeki GPS alıcısına bağlanıp uygun haritalarla denizde navigasyon yapan/yapabilen bir hayırsever var mıdır? Yolu ve yöntemi nedir? Çalışan programların isimlerini ve nasıl kurulup kullanıldıklarını söylemeniz yeterli, çok çok makbule geçecek.

    (G......in'in Atlantic Bluechart haritaları mevcuttur, paylaşım için ilgilenenlere ayrıca duyurulur.)

    Cevaplar çin şimdiden teşekkürler.







  • Merhabalar,
    Garmin Mobile XT programıyla Blue Chart haritalarını kullanabilirsin sanırım.Sana önerim GPS proxy yerine Franson GPSgate programını cep bilgisayarına kurarak denemen.Franson Gps Gate önce cihaz taraması yaparak GPS cihazını buluyor ,ve Garmin emulator (taklit edicisi) ile sanal bir port yaratıp sanki Garmin bluetooth cihazın varmış gibi bağlanıyor.Ancak yine de Blue chart haritaları cihaza kodlu olduğundan haritaları açamayabilirsin,bunun çözümü içinde malum Garmin haritaları kullanma yöntemini denemen gerekiyor.Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cunkurd -- 29 Aralık 2008; 2:25:46 >
  • Samsung Omnia üzerinde, Garmin XT Mobile üzerinde Bluechart haritalar görüntülenebiliyor. Püf noktası harita isimlerinde. gmapprom kara haritası, gmapsupp deniz haritası olmalı. Uygun unl dosyalarıyla çatır çatır çalışıyor. Ancak garip bir şekilde örneğin deniz haritasını gmapprom.img diye adlandırırsanız göremiyorsunuz.

    Bluechart haritalarınız kaç model? İlgilenirim.
  • Bende Böyle Bi proğram arıyorum..
    PDA modelim Asus P535..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bizimdenizci

    Bende Böyle Bi proğram arıyorum..
    PDA modelim Asus P535..


    E Garmin Mobile XT çalışır Asus P535'te...
  • arkadaslar garmin blue chart atlantic mapsource pc ye kurın ve kurarken kendi cihazınızın id sini kullanırsanız tum haritaları istediginiz gibi cihazınıza atabiliyorsunuz ben omnia da mukemmel sonuc aldım garmin mobile xt kurulumu konusu sitede mevcut hadi kolay gelsin
  • Bu Garmin Mobile XT programınıhttp://www.reis-ieagles.com/ozel-programlar/ 'dan indirdim dediklerini yaptım fakar karta atıp telefondan çalıştırmaya kalkınca aşağıdaki hata mesajını alıyorum

    "There is no applicatio with GarminMobileXT. Run the application first then open this file from within the applitcation"

    Telefonum HP 614C // WM 6.1
  • Yok mu Windows Mobile için Garmin Mobile Xt yüklemeyi bilen yardımcı olacak biri linklerle beraber ?
  • merhaba arkadasim, GMXT problemine hala care bulamadiysan omniaturk de detayli anlatim bulabilirsin...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dedekind

    Yok mu Windows Mobile için Garmin Mobile Xt yüklemeyi bilen yardımcı olacak biri linklerle beraber ?



    Var olmazmıwww.baytekin.com.te hem bilirler hemde linkte verirler.

    kolay gelsin
  • Ben programı yüklemeyi de haritaları açmayı da sorunsuz birşekilde başardım. Bir arkadaş yukarıda link vermek istemiş ama **** şeklinde çıkmış.

    Ek herhangi bir porgram yüklemeye gerek yok, bir iki ayar ile dahili gps'i görüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.