Şimdi Ara

Pdr hakkında bilgi almak isteyenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her türlü pdr sorusu alabilirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Boğaziçi pdr mi odtü psikoloji mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden pdr?
  • Scherzy S kullanıcısına yanıt
    Bu aslında sana kalmış bir şey üniversite olarak ikiside gayet kaliteli üniversiteler ama psikoloji biraz daha ağır vakalar ile çalışırlar hastane ortamında çalışırlar eğer hastanede çalışmaktan hoşlaniyorsan psikoloji okuyabilirsin ayrıca kendi büronu kurup işletebilirsin(çevren varsa) ya da çeşitli psikoloji alanlarında yüksek lisans yaparak o alanlarda uzmanlasabilir o alanlar da calisabilirsin veya üniversitede öğretim görevlisi olabilirsin. Pdr ise daha hafif vakalar ile çalışırlar psikoloji bölümüne gore dersleri dhaa hafiftir ama eğitim fakültelerinin en zor bölümlerinden biridir.dhaa çok okullarda çalışabilirsin insan kaynakları alanında çalışabilirsin ve ya klinik psikoloji üzerine yüksek lisans yapıp psikologların yaptığı işi yapabilirsin yine aynı şekilde odyoloji uzerine yüksek yapıp odyolog olarak çalışabilirsin ki günümüzde odyolog sayısı oldukça az meb atamaları açısından bakarsak şu anda 78 KPSS puanı ile mülakata çağrılmaya hak kazanılıyor 85 ile kapattı sanirsam mülakat puanı mebde yani puanlar git gide yükseliyor eskisi gibi değil bir de meb in pdr ye karşı ön yargısı var neden se pdr alımını fazla yapmıyorlar hem de çalışma yönetmeliğinde degisiklikler yaparak psikolojik danışma hizmetini okullardan kaldırmak istiyor bunu anlamış değiliz.sonuç olarak sende bitiyor tercih eğer daha ağir vakalarla çalışmak istiyorsan psikoloji oku yoksa pdr oku günümüzde psikoloji okuyanlarin bazıları formasyon alıp pdr ci olmaya çalışıyor bazı pdr ciler ise klinik psikoloji okuyup psikologluk yapmaya çalışıyor karar senin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Saykoloji kullanıcısına yanıt
    Neden pdr? Aslında bunu kişi kendini tanıdığında daha iyi cevaplayabilir ama genel olarak insanlara yardım etmek isteyen disadönük kisilik yapısına sahip olan insanlarla iletişim kurmaktan keyif alan başkalarının problemlerini dinleyebilen onlara çözüm önerileri sunabilen kişi pdr okuyabilir.bu sadece pdr olmayabilir sosyal bilimler alanında sosyal hizmet olur psikoloji olur.ama maddi açıdan bakarsak meb de tam ekders alır derslere girme durumu yoktur kendine ait odasi vardır.nöbet tutmaz.ama sayı olarak az olduğu için birden fazla okulda görevlendirme ile çalışabilir.tam ek ders alıyor dediğimde de fazla heyecanlanmayin diğer branş öğretmenleri hafta sonu kursları açarak pdr ciden 500-1000 lira daha fazla para kazaniyor ama pdr cinin kurs açma gibi bir şansı yok maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fearless_eagle_ -- 29 Haziran 2017; 1:49:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam anlayamadım orasını pdr de 4 yıllık eğitimi bitikten sondra 2 yıl daha lisans deniyor herhalde onu yapıp aynı psikolog gibi kendisine klinik açıp hastaları gelebilir mi ? Ve psikolog ünvanı mı olur ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RiigorM R kullanıcısına yanıt
    Aynen pdr yi bitirdikten sonra klinik psikoloji alanında 2 yıl yüksek lisans yaparsanız klinik psikolog unvanı alıp çalışabilirsiniz ama bu yüksek lisans bölümünü devlet üniversiteleri pdr için değilde psikoloji mezunları için açıyor.özel üniversiteler pdr için açıyor klinik psikoloji yüksek lisans bölümünü ama tabi ücreti de yüksek 25-35 bin arası değişiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar öncelikle böyle bir konu açtığınız için çok teşekkür ederim. birkaç soru sormak istiyorum. son iki aydır pdr yönetmeliği değişmesiyle ilgili sık sık duyum alıyorum. pdr cilerin 8-5 çalışacaklarını, okullarda derslere gireceklerini vs. duyuyorum. bu yönetmelik değişikliği hakkında bir bilginiz var mı? önceden 50-60 ile atanırken şimdi 80 ile anca atanılabildiği doğru mu? üniversite olarak hangilerini tavsiye edersiniz siz hangisinde okudunuz? son olarak iş imkanları ve atama durumları açısından özel eğitim öğretmenliği mi daha rahat pdr mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk olarak ben tesekkur ederim gençleri bilgilendirip tercihlerini doğru yapmalarını sağlamak en temel görevimiz.evet yönetmelikte değişiklik yapmaya çalışıyorlar pdrciler yatıyor anlayışını meb yöneticileri fazla benimsediği için değişiklik yapmak istiyorlar ama bu değişiklikler ne yazıkki hiç istendik değişiklikler değil 8-5 getirmek istiyorlar p.danışma hizmetini kaldırmak istiyorlar müdür yardımcısının vereceği işleri yapar gibisinden angarya işleri yapar şeklinde bir madde koymak istiyorlar sıkıntılı maddeler aslında ama tabi ilk başta tepki gösterildi falan geri çekildi yeniden düzenleyeceğiz filan dedi şu anda yine aynı şekilde değişiklik yapılmadan yürürlüğe gireceği söylentileri var yine bu günlerde twitterdan vs. Tepkiler sürüyor.ikinci soru olarak önceden 50-60 ataniyordu evet ama son zamanlarda hem mezun sayısının artması hem de mülakat sisteminin gelmesi ile genel olarak bölümlerin atama puanı yükseldi pdr ise 85 mülakat puanı ile aldı en son ama mülakata çağırılma puanı 78 di.anlayacağın her sene mezun sayısı artıyor puanlar da buna orantılı olarak artacaktır eskisi gibi değil artık. üniversite olarak ise İstanbul,Ankara, Marmara,Hacettepe,gazi üniversitelerini tercih edersen daha kaliteli eğitim alacağını dusunuyorum çünkü bölümün kaliteli duayen hocaları genellikle bu üniversitelerde.ben Ankara üniversitesinde okudum çok değerli hocalar vardi.sinavlar zorlayıcı da olsa eğitim kaliteli olduğu için pişmanlık duymuyorsun.iş imkanları atama durumu olarak ise son dönemde özel eğitim pdr yi geçmiş durumda atama puanları daha dusuk hem de iş imkanları da daha fazla çünkü yeteri kadar mezun yok ama özel eğitim öğretmenliginde de çalışma şartları zor çünkü çalışacagin bireylerin hepsi özel gereksinimli kişiler olacak ve onlarla iletişimin çok iyi olması gerekir eğer ben yapabilirim dersen özel eğitim öğretmenligi şu durumda daha avantajlı diyebilirim. Ama üniversiteye yerleştikten sonra mesela pdr okuyup özel eğitim alanında cift anadal yaparak iki lisans diplomasına da sahip olabilirsiniz.bu da ayrı bir tercih



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fearless_eagle_ -- 29 Haziran 2017; 11:43:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fearless_eagle_ F kullanıcısına yanıt
    Aslında pdr daha mantıklı hem devlete yaslanıp aynı zamanda psikolog olabileceksin ama devlet üni. lerinde olmaması üzdü o yani özel üniversitede de pdr okunur mu bilmiyorum psikoloji bu yüzden ağır basıyor ne yapmalı sence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RiigorM R kullanıcısına yanıt
    Pdr yi devlette okuyup klinik psikoloji yüksek lisansı özelde yapılabiliyor ama dediğim gibi fiyatı pahalı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fearless_eagle_ F kullanıcısına yanıt
    öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. çift ana dal mantıklı geldi bana. bununla ilgili araştırma yaparım. ikisini aynı anda okumak zor olabilir ama umarım yapabilirim. tekrar çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.