Şimdi Ara

[Pejo] 3 yaşında servis bakımlı aracın, dijital klima kontrol paneli bozulursa beklentiniz ne olur ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
19.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki

[Pejo] 3 yaşında servis bakımlı aracın, dijital klima kontrol paneli bozulursa beklentiniz ne olur ?


(En Son Oy Tarihi: 31.8.2021)
Giriş
Mesaj
  • Fransız araçları böyledir. Az yakar çabuk dökülür

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam acıkcası beklentinin ne oldugunun cok onemi yok.Gecen sene Punto 1.3Mjet aracımız vardı 2012 model,Modeli de cok onemli degil acıkcası 2016 Model de olsa degisen birsey olamayacaktı.
    Bu aracların hepsinde Fabrikasyon Servo Direksiyon arızası var.Bu Fabrikadan cıktıgında boyle ve ort. 80-100.000KM de arac arıza veriyor.Sonucları da cok hafif degil kaza yapma vs gibi durumlara yol acıyor.Bu City Mode arızası Uretim hatası oldugu halde gecen sene 5550 lira gibi bir maliyet cıkarıldı ve %40 Musteriden 2100 TL gibi bir rakama yaptırdık.
    Arac garantili de olsa bu %40 odeniyor.Bu City Mode arızası Firmanın sucu oldugu halde suc benim ama %40 sen vereceksin diyor.

    Sonuc olarak % 1000 haklı da olsanız beklentinizin cok onemi yok.Nasıl ifade edilir bilmiyorum ama senden kendi hatasına bile para alıyorlar.
  • Jlozde kullanıcısına yanıt
    ses kaydi ise yaramaz

    kagit uzerinde onlar hakli, garanti bitmis

    olay tamamen iyi niyet ve insiyatif uzerine. kanun onunde eliniz kolunuz bagli. disarida yaptirin bence
  • Bu yönetici tayfasına mesaj yazıp derdini anlatsan şeyine sallayıp cevap yazmaz ama başı sıkışınca gelir kuzu gibi millete derdini anlatır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 30 Aralık 2019; 0:20:56 >
  • Yapılan indirimi kabul ederek orijinal parça ve garantisi olan işçilikle konuyu kapatın derim.

    Çıkma vs uğraşayım derken 1000 tl cepten çıkıverir.

    Serviste değişirse ve o parçada sorun tekrarlarsa muhattap alınacak kişi belli.

    Sonuçta garantisi olmayan bir araç. İyi niyet adı altında zaten 3 bin tl indirmişler.

    Benzer olay benim başıma geldi. Aracı az kullandığım için arıza çıkarmaya müsait olan hatalı parça ta 4. Sene sonunda arızalandı. Bu bilinen ve kronik bir arıza ama aracınız garantili değil dediler. Yetkili servis bakımlı olduğu için 4 bin tl lik parçayı biz sağlıyoruz 500 tl işçilik ödeyin değişelim dediler.

    Hangi mal olursa olsun. Garantisi bitince olay üreticinin gizli ayıp ve satış sonrası memnuniyet polikasına kalıyor.

    Bu devirde size yaptıkları teklif kabul edilebilir :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 30 Aralık 2019; 1:6:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elektronik olan her parça bozulabilir. Tamam vurmadın kırmadın fakat bozuldu bir süre sorunsuz kullandın eskittin buna servis ne yapabilir yani. Servisi savunma amacın değilim fakat her elektronik parça bozulabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartalus kullanıcısına yanıt
    O kadar alışmışız ki iyi muamele görmemeye, yazıyı okurken kesin bi b.kluk çıkacak diye bekledim. Ama mutlu sonla bitmiş.
    Servis-bayii İsmini vererek hem onları onore etmiş hem de insanları oraya yönlendirmekle iyi yapmış oldunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hukuki süreç başladığında zati konuşulanların pek bir önemi kalmayacak çünkü kusur tespit işlemi başlayacak bunlarda biraz zaman alacak. Örneğin bir Jeep'in ön camdaki buharını kısmen çözdüğü için sahibi bu durumdan rahatsız olarak aracın hatalı üretildiğini düşünüp verdiği mahkemenin 10 sene sürmesi gibi. Ama nihayetinde de kazandı. Her neyse bana kalırsa durum üstüne giderek çözülebilir gibi geliyor. Bir kaç yere şikayet ve telefon açarak ve Fransa'ya dahi mail atarak. Daha önce bir Citroen ve Peugeot forumunda takılırken birisi bi konuda Fransa'daki genel merkezle yazışmıştı ve onlar Türkiye ile iletişim kurup sorunu çözdürmüştü.
  • Ben artık bu garanti olaylarına inanmıyorum.
    Adamlara diyorum bu arabanın direksiyonunda sorun var direksiyon kutusunu değişelim.
    “Mafsalları sıktık yağladık” diyorlar. Düzelmiyor kardeşim işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bol vaktim olsa direk dava açarım
  • Herhangi bir ürün için konuşuyorum, beyaz eşya, araba, televizyon vs farketmeksizin; Garanti süresi dolduktan sonra çıkacak bir arızada (sizden kaynaklı veya fabrika üretim hatası farketmez) onarım maliyeti tamamen ürünün sahibine aittir diye biliyorum. Firmaların bir garanti süresi belirlemesi de bu yüzden zaten. O süre bittikten sonra çıkacak her arızayı karşılayacak olsalar, ömür boyu garanti derler zaten. Servis size güzellik yapmış, 4 binlik işi bin tl ye hata sizde olmadığı için yapalım demiş. 4 binde ısrarcı da olabilirdi, garantisi bitmiş sonuçta. Beni yanlış anlamayın elbette ki bir tüketici olarak ben de sizin haklı olmanızı isterim ancak yasalar böyle.
  • Garanti süresi dolduktan sonra çıkan arızalarda ücret karşılığı işlem yapılması çok normal, bunda kızılacak bir şey yok. Yalnız ekran kartlarına bile 4 yıl garanti gelmişken, otomobil gibi en ucuzu 150000 TL civarı olan bir üründe verilmesi gereken zorunlu garantinin 2 yıl olması ayrı bir saçmalık.
    https://twitter.com/AORUS_TR/status/1039489428757131269
  • Servis size garantisi bittikten sonra indirim sunmuş ama hala beğenmiyorsunuz. O zaman araçların 2 yıl 5 yıl diye garantisi olmasının ne anlamı var ki? Dersin ki aracının bakımını serviste yaptırdığın sürece garantisi devam edecek. Anca o zaman siz haklı olursunuz. Garanti bittimi bitiyor. Sizden yada fabrikadan kaynaklı olmasının hiçbir anlamı yok. Servis yine iyi niyetini göstermiş bende.

    Bu sadece araç içinde değil. Laptopunda mesela anakartı yanıyor. Naptık biz mi yaktık anakartı. Fabrikasyon yada başka birşey. Garanti bittiyse bitmiştir.
  • Bazı araçlarda kronik denilen ama en önemlisi üretici tarafından da kabul edilen bir takım arızalar olabilir. Birçok marka garanti süresi bittikten sonra bile örneğin direksiyon olsun, fren sistemi olsun ya kendi duyuru yapıp araçları servise çağırıyor ücretsiz değişim için ya da araçlar servise bu sorunlardan birini yaşadığı için getirildiğinde ücretsiz müdahale ediyor. Örneğin hdi motorlarda yaşanan kronik enjektör arızası nedeniyle PSA servislerinde enjektörlere 7 yıl 120.000km garanti verilmekteydi. Öte yandan garantisi bitmiş bir aracın sıradan bir parçasının arıza vermesi durumunda iş yetkili servisin iyi niyet garantisi sunup sunmamasına kalmakta. Sizin başınıza gelen örneğe bakıyorum, dijital klimanın plastik kumanda kısmında bir sorun yaşanmış ve servis bunu sizin bozmadığınızı belirtmiş, güzel. Ama bu sorunun üretim kaynaklı birçok araçta meydana gelen kronik bir sorun olup olmadığı ama en önemlisi Peugeot genel merkezi tarafından bu şekilde tanınıp tanınmadığı da önemli. Eğer Peugeot bayi ve servislere bunu resmi bir duyuruyla müdahale edilmesi gereken bir sorun olarak ilettiyse ve buna rağmen sizden para talep edildiyse bu hoş bir durum değil. Ama bu tür resmi bir geri çağırma / tamir kapsamı içinde bulunmayan ve kendi kendine bozulan bir parçanın değişimi için %25 veya daha düşük bir bedel talep edildiyse o da iyi niyet garantisinin servis tarafından düzgün bir şekilde işletildiğini gösterir bence. Bu nednele servisten bu "fabrikasyon kusur" konusunu resmi olarak açıklamasını talep edin, genel merkezden gerçekten resmi bir kusur olarak bildirilmediyse ve size lafın gelişi bu şekidle aktarıyorlarsa maalesef yapabileceğiniz pek bir şey yok.




  • TIGERSHARK kullanıcısına yanıt
    Bana hangi konuda pm attınız da sizi yarı yolda bıraktım ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AD1C0BD9B

    Aynı sorun bende de oldu? Ancak düşünüyorum değer kaybı yaşatır mı arabaya diye. Eğer satarken söylemezsem içim rahat etmez. Söylediğimde ise mesela alan kişi ben olsam almak istemem yada fiyat düşürürüm
    Değer kaybıyla alakası yok bu durumun.Sadece bir parçayı vidalarını söküp yerinden çıkarıyorlar ve yenisini takıyorlar.Bu kadar basit.

    Söylemeye gerek bile yok.Bu yüzden sürekli ses duyacağınıza o arabayı satın daha iyi,malınızın kölesi olmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugo

    O kadar alışmışız ki iyi muamele görmemeye, yazıyı okurken kesin bi b.kluk çıkacak diye bekledim. Ama mutlu sonla bitmiş.
    Servis-bayii İsmini vererek hem onları onore etmiş hem de insanları oraya yönlendirmekle iyi yapmış oldunuz.
    Hocam ben İzmit'te yaşıyorum.İzmitte'de çok eskiden beri çalışan bir Ford bayisi var ancak hem arabayı Gebze'den aldım hem de servis için orayı kullanıyorum.İzmit'te ki servis evime 15 km Gebze'de ki servis 75 km.Hizmetten memnun kaldığım için o yolu gidip geliyorum.Sağolsunlar pişman da etmediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer sorunu Volkswagen servisinde yaşamıştık, 2 hafta görüşme sonucu orta yolda anlaşmıştık, üstüne gidin bence hocam istenilen miktar pek akıl karı değil.
  • Aracimiz olunca cevap ayri olur, satici olsak farkli olur. Kimse kimseyi kandirmasin. Aracin garantisi bitmisse bitmistir. Bunun iyi niyeti kotu niyeti olmaz. Vw dsg kabusu ile cikti bu iyi niyet hikayesi. Cevap cok basit. Ya arac alirken bir miktar odeyip garantiyi uzatacaksiniz yada garantisi uzun olan markalari tercih edeceksiniz. Kullandigim 308 de +2 yil garamti uzattim 3 yili gecti halen garantiden islem yapiyorlar. Tekrar uzatmak istedim olmadigi soylendi ama surenin dolmasina yakin tekrar sansimi deneyecegim.

    Herkes ister hersey bedava olsun ama olmuyor. Elektrik elektronik sektorunde bayi sorumlusuyum ve satisla ugrasiyorum. Garantimiz 2 yil. Birakin 2 yili 10.yili gecmis adam hala "fazla kullanmadim ki zaten oylece yatiyordu" diyip garantiden islem isteyenler var. Garanti suresi bir suru test sonucu ve pazar arastirmasiyla oluyor ve sure belirleniyor. 1 ay bile gecse bitmistir. Niyeti falan olmaz. Sizlerde bu isi yapsaniz aynisini yaparsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokselelkn -- 30 Aralık 2019; 11:0:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartalus kullanıcısına yanıt
    Kafama takıldı zaten muhtemelen satarım. Malın kölesi olmak değil de mesela ben aracı biliyorum ve değişimi umursamam ancak satacağım zaman karşıdaki insanın aklına şüphe düşebilir . Şahsen ben tanımadığım bir arabayı alırken servise baktığımda bu tür bir değişim varsa direksiyon yada şanzıman almak istemem. O yüzden aracın değer kaybına uğradığını düşünürüm. Satarken de kesinlikle söylenmesi gerektiği kanaatindeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.