Şimdi Ara

PELTIER Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar peltier hakkında birkaç tane sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim.


    Öncelikle Çin malı olanların çöp olduğu söyleniyor, acaba kaliteli olanı nasıl anlarım, marka adı var mıdır yada alabileceğim bir yer (ANKARA)?

    Diğer merak ettiğim mesela 90w 15V 6 amp bir peltieri yine 90w olan bir laptop sarj cihazıyla calıstırsam tam verimle kullanabilir miyim ?

    Ufak bir sogutucu yapmaya calıscam eger olursa..



  • Adaptörün değerleri tam olarak uyumluysa tabikide kullanabilirsin.Eğer bilgisayar için bir soğutucu yapmayı planlıyorsan hiç deneme bile bence.Ayrıca peltierin sıcak yüzeyininde fan yardımıyla soğutulmasının gerektiğini biliyorsundur sanırım yoksa çatlar.Yok ben klima tarzı birşey yapacağım dersen mükemmel olur emin olabilirsin.
    Diğer sorularına cevap veremeyeceğim ama kesinlikle kaliteli olması gerek yoksa belli bir zaman sonra bozuluyor bunlar.Ayrıca ne yapacağınıda yazarsan tam olarak ona göre yardım edenlerde çıkar.Elektronik aletlerde soğutma olarak kullanmamanı öneririm. (:

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam, dediğin gibi ufak klima tarzı birşey yapmaya çalışıcam. Sıcak havayı atmak içinde birşeyler düşündüm. Güç kaynağı olarak laptop adaptoru oluyorsa oda tamam:)
    Şimdi birtek peltier in kalitesini nasıl anlıyacagım kaldı o konuda yardım lazım
    Çok teşekkürler cevap için
  • yanlış hatırlamıyosam okudugum bir yazıda sıcak yüzeyle soguk yüzey arasındaki fark 58 derece yani sıcaktarafı nekadar sogutursan okadar verim alırsın atıyorum sıcaktaraf 30 derece olursa soguk tarafta -28 derece gibi bi deger oluyor diye okumuştum bunun bide şöle bi özelligi daha var soguk tarafını soguga sıcak tarafınıda sıcaga tam terside olabilir yanılıyo olabilirim verdigimiz zaman gerilimde elde edebiliyoruz diye okumuştum inşallah işine yarar bu bilgiler
  • Tesekkur ederim Alıcagım peltierin kalitesini ve nerden temin edebilecegimi anlamam lazım birde.
    Ankarada Konya sokakta varmıs galiba ama bana bu 150w peltier cok kaliteli deseler inanırım su an bilmedigimden:)
  • önce sor bunun ucuzu varmı pahalısı varmı diye adam ikisinide gösterirse zaten arasındaki farkı anlarsın ok pahalı olan belli eder kendini ;)
  • mantikli
  • eeee boşa GAYSERİLİ değiliz ağzını yidiiimmm.... :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: channex



    Merhaba arkadaslar peltier hakkında birkaç tane sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim.


    Öncelikle Çin malı olanların çöp olduğu söyleniyor, acaba kaliteli olanı nasıl anlarım, marka adı var mıdır yada alabileceğim bir yer (ANKARA)?

    Diğer merak ettiğim mesela 90w 15V 6 amp bir peltieri yine 90w olan bir laptop sarj cihazıyla calıstırsam tam verimle kullanabilir miyim ?

    Ufak bir sogutucu yapmaya calıscam eger olursa..





    Hocam bende de var 90wattlık ebaydan 4$ almıştım kargo dağil türkiyede malesef çok pahalı geçenlerde selanik pasajında aynısını 32 tl ye gördüm yani satanlar fiyatfarkının mazeretinide yok bizdeki kaliteli ucuzlar dandik etiketi yapıştırırlar aslında onlarda çinden getiriyorlar toz kondurmuyorlar
    Neyse sorunuza gelecek olursakk laptop adaptörü voltajı yüksek olur bende 2 tane adaptör var biri netbook diğeri laptop 18volt ve 20 volt çıkışı var bendeki peltier (tec1-12706) max 15v max 6a kadar sınırları var.Birde peltierler güçlerine göre sınıflandırılıyor 20 watt tan 400watt kadar çeşitleri var ihtiyacınıza göre seçmelisiniz
    aşağıda nasıl soğuttunu anlatmak için küçük bir deney yaptım adaptör modem adaptörü 12v 1.5A kadar 3-4dk çalıştırdım -15 derecelerı gordu vidyo ya çektim
     PELTIER Hakkında Yardım
    video
    https://rapid__share.com/files/1456720499/1.avi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zokur -- 21 Haziran 2012; 21:59:20 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.