Şimdi Ara

Peltier ile klima yapma adaptör seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Peltier ile klima yapacağım 12v 2a adaptörüm var 2a az geliyor kaç amper adaptör almam gerekir 4 tane fan kullanıyorum ve fanlar yavaş dönüyor




  • 2amper fanları anca besler. Size 15-20 amper lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klima soğutma alanı ve yükü ne kadar? Peltier tabakalaının elektriksel özelliklerini bilmek gerek. Muhakkak fikir verecek bi yerler vardır.

    Forumda tecrübeli birileri çıkabilir ancak; soğutma hacminizi bilmek şart:!

  • Verdiğiniz linkte peltierin 12V 6 Amper olduğu belirtilmiş.


    En az 6 Amper veya üstü bir güç kaynağına ihtiyacınız var.

  • Samed Karaca S kullanıcısına yanıt
    Peltier ile klima yapma adaptör seçimi


    Yukarıdaki grafikte çektiği ampere göre nasıl daha çok soğutma gücü verebileceği yazılmış. Alttaki sıcaklık aslında sıcaklık farkı, sol sutun da soğutma gücü.

    30 derece sıcaklık farkında; yani iç kısım 0 dış ortm 30 derece olsa; 3 amper ile 10 Watt soğutma yaparken, 6 amper ile 30 Watt soğutma yaniorntısız daha fazla bir soğutma artışı vermiş akım ile.

    20watt soğutma gücü ile 6 amperde 44derece sıcaklık farkı olutururken, 3 amperde 6.5derece sıcaklık farkı oluturabiliyor.


    Grafik ne kadar doğrudur bilemeyiz ama gerilimi değiştirerek ayarlayabileceğiniz akım sıcaklıkta ve soğutma güünde büyük değişimlere sebep oluyor. Muhtemelen maksimum 6 amper civarındadır, yani direk 12 Volta bağladığınızda.Güç kaynağınız 6 amperden fazla olmalı.


    Güç kaynağınız 6 amperden fazla olmalı ve de eğer farklı bir güç kaynağı seçerseniz aşırı akım-kısa devre koruması sebebiyle hiç çalıştırmayacaını da düşününüz.. Mesela 12 Volt 3 amperlik bir güç kaynağından 6 amper zorlarsa bu peltier, güç kaynağı korumaya geçer ve hiç elektrik vermez. Her halükarda siz 6 amperin üstüne çıkın. Ayrıca soğutma kontrolü için de bir gerilim kontrolü ve ya sisteme zararı olmazsa eğer pwm kontrlü düşünün.





  • Efektif sonuç elde edemeyeceğiniz bilerek alın. 30 derece fark ediyor tamam ama peltie yüzeyinde 30 derecelik fark ediyor. 1-2 karışlık alanı anca soğutabilir o peltier

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.