Şimdi Ara

Pentax'ın full frame üretmeme sebebi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Neden üretmiyor? Orta format ve crop ürettiğini biliyorum.
    Acaba diyorum croplar çok iyi durumdalar diye mi ve yeterli diye mi? ya da konu ekonomik olması mi? daha fazla ihtiyacı olan orta formatını alsın ff'ten daha kalite sahibi olur mantığı mı?



  • What is "Crop"? What is "Full frame"? Why "Orta format" and not "medium format" bro?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    What is "Crop"? What is "Full frame"? Why "Orta format" and not "medium format" bro?

    😊
  • full frame gövdeler hem çok büyük hem de çok pahalı. profesyoneller ve çok parası olan amatörler dışındaki kullanıcılara hitap etmiyor.

    zaten smartphonelar yüzünden pazar gittikçe küçülmekteyken bu pazardaki payı oldukça ufak olan pentax ff üretip satamama riskini göze alamıyor.
  • Pentax'ın FF üretmesini bekleyen o kadar müşterisi olmasına rağmen bu sorunun cevabını bile tek bir kişi bile olduğunu sanmıyorum. Benim aklıma gelen en mantıklı açıklama Pentax'ın sadece ve sadece trollük amacıyla FF üretmemesi, yoksa başka hiçbir firma müşterilerine böyle eziyet etmez.
  • Ticari işletmeler kar elde edemeyecekleri mecralara girmezler. En net açıklaması budur.

    Pentax, bugün faaliyet gösterdiği APS-C Sensörlü makinelerde bile düşük karlar ve hatta zaman zaman zarar açıklarken; piyasası diğer markalarca çoktan domine edilmiş, ekipmanlarla altyapısı oturtulmuş bir sisteme dahil olması hepten zarar olarak yazılacağından Fullframe'den uzak duruyor diye düşünüyorum.

    İş sadece bir gövde üretip piyasaya sürmekle bitmiyor. O gövdede kullanılacak kalitede lensler ve ekipmanlar da üretmeniz lazım. Çok değil 1-2 yıl önce yeterli satış rakamına ulaşamadığı için başka bir firma şemsiyesi altına girmek zorunda kalan bir işletmeden bahsediyoruz.. Dolayısıyla maceraya atılmak gibi bir lüksleri yok diye düşünüyorum. Nikon, Canon, Sony pastayı çoktan bölüşmeye başladı. Onlardan pay alabilmek çoook zor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    What is "Crop"? What is "Full frame"? Why "Orta format" and not "medium format" bro?



    FF üretse ne olacak ki? Ne bekliyorsunuz ürettiği zaman? Aynı kareyi çok çok daha iyi çekmeyi filan mı? Orta format makine daha iyi detay verir onu tavsiye ederim.( illa Pentax almanız gerekmez)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.