Şimdi Ara

PENTAX K-X'Mİ - CANON 500D Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Compact makina kullanıyorum ve fotoğraf çekmeyi çok seviyorum, artık bu işi daha ileriye götürmeye karar verdim. D-SLR makinalar ile ilgili yaklaşık 2-3 aydır araştırma yapıyorum, az çok bir şeyler öğrendim. Özellikle portre ve manzara resimleri cekmek istiyorum, ne tip lens lazım onları da az çok öğrendim sayılır. Ancak okudukça kafam karışmıyor da değil.
    Artık bir karar vermem gerekjiyor ve kafamda iki makina var...(500d tercihini belki video da cekerim diye yapıyorum ama asıl amac fotoğraf)
    Burada çok tecrübeli arkadaşlar var ve gerçekten iyi niyetle bilgilerini paylaşıyorlar, (onlara ayrıca cok teşekkür ediyorum.)
    Bana son kararı vermemde yardım ederseniz çok sevinirim...
    Ayrıca makina önerisiyle lens önerisi de alabilirim (Canonla gelen 18-55 Kit lensle portre ve manzara icin ne kadar idare edebilirim?)
    (İzmir de yaşıyorum, Pentax k-x nerede bulabilirim?)

    Yardımcı olacak arkadaşlara simdiden cok tesekkürler...







  • K-x henüz TR'ye gelmedi resmi olarak... İkinci eli 1500 tl den fazla... 500D sıfır spot olarak 1500 TL civarı. Garantili 2.000 tl... Yerine göre değişiyor...İkinci elleri de 1300-1400... Bende araştırma aşamasındayım şahsen 500d'ye karar verdim gibi... Alanlar çok memnun... 450D'den baya üstün diyorlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 12 Aralık 2009; 22:58:13 >
  • standart kamera kit lensi ile elbette güzel kareler yakalamak mümkün. bununla yetinmeyenler için ;
    portre çekimleri için 50mm yakın çekimlerde, 55-250mm uzaktan portre yakalamakta kullanılıyor.
    manzara çekimleri için ise 10-20mm gibi panaroma ustası lensler yada diğer geniş açıları incelemelisiniz. flickr da camera finderdan yada lens adını aratıp örnekleri inceleyebilirsiniz. canonda lensin özelliklerini ifade için bazı harflendirmeler var. bunlara aşina olursanız seçiminizi daha kolay yaparsınız. canon 450D ile canon 500D arasındaki en önemli adım işlemci gelişmişliği ve HD video kabiliyetidir. tüm bunlar ise ancak usanmadan çok çekim yapmakla verimli kullanılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 12 Aralık 2009; 23:10:07 >
  • Pentax diyorum.

    Yurtdışından getiren arkadaşlar var onlarla irtibata geçebilirsin K-X için kit lens ile birlikte 1.300 TL gibi bir fiyat.

    İlk geçeceğin için D-SLR'li makineye 18-55mm lens seni oldukça idare eder, uzun bir süre makineyi alışırsın hem o sırada. Ayrıca K-X'in video kalitesi çok iyi 720p 24frame ile video kaydı yapıyor. Youtube'dan bakabilirsin.
  • İhtiyacına göre al 1500 lira da eos500d ye verme. Daha alıp da 500 1000 shutter yapıp da eos40-50d sini satanlar var daha ucuza. Pentax detayda iyidir. Ölçüm de kötüdür, af si yavaştır.
  • K7 ve K-x kullanmayan arkadaşlar için son yazılan ölçüm ve af konusu öyle gibi gelebilir ancak kullanmadan yorum yapılmamasını tavsiye ederim..

    Gerek fotoğraf kalitesi gerek yeni modellerindeki AF hızı ve ölçüm farkı kendini olumlu yönde bariz hissettiriyor. Daha öncede ölçüm gayet güzeldi ancak eski sistemlerin mantığı ile hareket ettiği için çoğu kullanıcı olayı kavrayamadan çamur attı. Tabi Af hızı konusunda Canon üst modelleri (50d - 7d gibi) bir nebze daha başarılı ancak K-x kullanan 40D , D300 ve D90 kullanıcılarıda af takip hızını oldukça beğendi..

    Bunun yanında özellikle K-x fotoğraf kalitesi detay ve iso testlerinde sınıfının bir üstü olan orta segmentin liderleri Nikon D300S ve Canon 7D ye nal toplattı bunuda bilmeyen yok sanırım.. Her ne olursa olsun önceliğiniz lens olsun gerisi kolay..


    Pentax K-x sensör testi >>http://falklumo.blogspot.com/2009/12/lumolabs-sensors-of-nikon-d700-d5000.html




  • Turkiyede tavsiyem Canon olacaktir.Bu is biraz heves isi biraz ekipman isi ama en cokta merak ve zaman ayirma isidir.kotu makina yoktur kotu fotografci vardir.ekipmanla daha iyi olacaginizi baslarda dusunmeniz avantajiniza degildir,bosa para harcarsiniz sonra.tavsiyem temiz bir 40d bulup almaniz ilk asamada.0 isterseniz 500d veya 450d olabilir butcenizle.450d kit lens ve 50mm 1.8 onerebilirim basta.tele isterseniz is olan bir lens 55-250 gibi isinizi gorur.marka fanatikligi Turkiyede pentax icin yapilamaz keza destegi cok azdir.Turkiyede Canon en uygun marka,hayyamda yerinde gorebilirsiniz bunu.iyigunler.
  • Ben Pentax kx'i görünce üç yıldır severek kullandığım Nikon D50'yi hiç düşünmeden elden çıkardım ve kx aldım.
    İki gündür hayranlıkla inceliyorum. Canonu da bilirim, Nikonu da. Ama Pentax'ın o kadar çok avantajı var ki...
    Hem CMOS'un düşük greni, hem Pentax'ın keskinliği ve detayları. Hepsi bir arada çok zor.

    Bence @yildiz ile pm'den görüş. Temin edebilirsin. Ben takas yaptığım için başka bir yerden almak durumunda kaldım.
  • Pentax fiyat/performans acısından tartısmasız oldukca iyi urunler cıkarır. Canon, nikon ise daha yaygındır bunun avantajları vardır elbette. Yani secim meselesi.
    Olay makinadan cok objektifte bitiyor ama ondanda once fotografcıda bitiyor. Tecrubeli ve bilincli ellerde kompakt bile cok iyi isler cıkartır en basta bunu iyi kavramak lazım.
    Fotografcılık cok genis ve detaylı bir dunya. Bilgi ve tecrube oranında kayda deger kareler cıkar. Eksikseniz elinizde ne ekipman olursa olsun hatalarla dolu enstanteneler olur sizide bir yere goturmez.
    İso performansı, cozunurluk, dinamik range, seri cekim, hızlı netleme vs vs gibi konulara odaklanıp fotogrfacılıgı geri plana itiyoruz malesef. Sonra ekipman yetmiyor oluyor.
    Once fotografcılık bilgisi, sonra ekipman ve o ekipmanı cok iyi tanımak. Sonrası beceriye, bakıs acısına kalmıs.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Loading

    K-x henüz TR'ye gelmedi resmi olarak... İkinci eli 1500 tl den fazla... 500D sıfır spot olarak 1500 TL civarı. Garantili 2.000 tl... Yerine göre değişiyor...İkinci elleri de 1300-1400... Bende araştırma aşamasındayım şahsen 500d'ye karar verdim gibi... Alanlar çok memnun... 450D'den baya üstün diyorlar...


    K-X'in ikinci elleri 1100 lira civarı ki ikinci el bile sayılmazlar aslında. 1-2 haftalık makinalar genelde.

    K-X mi yoksa 500D mi sorusuna gelince.

    K-X birkaç gömlek üstün görünüyor 500D'den. Ama tabii ikisinide kullanmadım, sadece uluslararası forumlardan takip ettiğim kadarıyla söylüyorum.




  • bencede K-x bir gömlek üstün daha başarılı genel şartlar itibariyle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gyradel

    İhtiyacına göre al 1500 lira da eos500d ye verme. Daha alıp da 500 1000 shutter yapıp da eos40-50d sini satanlar var daha ucuza. Pentax detayda iyidir. Ölçüm de kötüdür, af si yavaştır.



    Bu fikre katılıyorum Hatta 1800 Liraya kutusunda 0 body (50D) satılıryor. İlla 0 ürün almak (500D) bu durumda biraz saçma kaçıyor. Ama fotoğrafçılığa giriş süreci hakkında 500D mi 50D mi bu oldukça tartışmaya açık bir konu. Ayrıca K-X bu forumda marka fanatikleri hariç kimsenin negatif bir görüşü olmayan bir model. Yani rahatlıkla ürün kutusuna şu basılabilir "Best DSL-R of this Category - DH" veya "DH'ın seçimi"




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikarahal

    Pentax fiyat/performans acısından tartısmasız oldukca iyi urunler cıkarır. Canon, nikon ise daha yaygındır bunun avantajları vardır elbette. Yani secim meselesi.
    Olay makinadan cok objektifte bitiyor ama ondanda once fotografcıda bitiyor. Tecrubeli ve bilincli ellerde kompakt bile cok iyi isler cıkartır en basta bunu iyi kavramak lazım.
    Fotografcılık cok genis ve detaylı bir dunya. Bilgi ve tecrube oranında kayda deger kareler cıkar. Eksikseniz elinizde ne ekipman olursa olsun hatalarla dolu enstanteneler olur sizide bir yere goturmez.
    İso performansı, cozunurluk, dinamik range, seri cekim, hızlı netleme vs vs gibi konulara odaklanıp fotogrfacılıgı geri plana itiyoruz malesef. Sonra ekipman yetmiyor oluyor.
    Once fotografcılık bilgisi, sonra ekipman ve o ekipmanı cok iyi tanımak. Sonrası beceriye, bakıs acısına kalmıs.




    k-x veya 500D'yi kullanmadim ve bu makinalarla ilgili herhangi bir incelemede okumadim. Eğer günlük kullanim dışı kuş ,macro ,tilt-shift lenslerle mimari çekimler gibi detayli ,ekipman gerektiren işler yapmayi planliyorsaniz ekipman bollugu ve bulunabilirliği açısından Canon'u tavsiye ederim. Ama günlük kullanim , portre ,manzara gibi amaçlar için alıcaksaniz iki makinada üzmez sizi. Fiyatini uygun buldugunuzu alin bence. Alirken satiş kolaylığı ,değer kaybınıda hesaba katmanizi tavsiye ederim.

    Ayrica video çokta önemli değil ,olmasada olur diyorsaniz 450D ,K200d gibi makinalarada bakabilirsiniz..

    Birde şu makinayi kullaniyordum ,şu makinaya geçtim ,felaket kalite farki var.Eski kullandığım DSLR çöpmüş resmen diyenleri anlamiyorum. %100 croplar yaparak ,pixel pixel inceleyerek ancak az cok fark cıkarabiliyor inceleme siteleri. Pentax ,Canon ,Nikon'dan dslr makinalar kullandim. Aralarinda ucurum gibi fark oldugunu soyleyen bence biraz fanatiktir.. Ama coxackie gibi avantaj farki soylenebilir. Avantajlar kişiden kişiye değişir sonuçta..




  • mboyaci

    Cok dogru tespitlerde bulunmussun. Aynı zamanda uretilen makinalar hemen hemen aynı performansı gosteriyor. Bakıyorsun noise az ama detay yok digerine bakıyorsun noise fazla ama detay var. Baskasına bakıyorsun daha keskin daha canlı renkler, digerine bakıyorsun renkler keskinlik soft ama daha dogal kareler. Algoritmalarla yorumlar degisiyor sadece. Bir cok makinanın aynı objektifle 100 iso da raw cıktılarını alın aynı degerlerle isleyin sonuc cok yakın cıkar. %100 bakmadan, poster cıktı almadan yada crop yapmadan farkı gormekte cok zor. Kac kisi bu sekilde calısıyor cok az. Bu birazda para tuzagı konumunda. Isık aynı diyafram aynı, objektifler aynı degisen sensorler cozunurluler onlarda birbirine yakınlar. Ne kadar farklılık olurki. Bir nevi camera abscura gibi dusunmek lazım makinaları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 14 Aralık 2009; 9:21:32 >
  • Pentax K-x kullanıcısıyım,
    öncelikle fiyatı 1300 - 1400 arası gg de bulabilirsin, konuyu açan arkadaş için birkaç artısını sayabilirim karar vermesine yardımcı olacak...
    kalem pille çalışması,
    AF motorunun gövdede olması (ki lens alacağın zaman daha ekonomik olur)
    IS/SR (titreşim engelleme) bu da gövdede yani Nikon cu arkadaşlar kızmasın ama pentax ın 2 katı fiyatına alacağın nikon makinalarda bile bunlar lenste...:(
    yüksek iso değerleri (doğru pozlamada 6400 asa da gren yok denecek kadar az)
    SR sayesinde 1/30 a kadar elde rahat çekim
    1/180 flash senkronu
    şimdilik aklıma gelenler bunlar soruların olursa cevaplarım...

    eksi olarak ben bişey bulamıyorum ama şunu da söyleyeyim Pentax ın Türkiye disrtribütörü yok maalesef, yani alacağın makinanın sadece uluslararası garantisi olacak. Ancak Türkiyeden garantili diğer markalarda yaşanan arızaların 90% garanti kapsamı dışında kalıyor... yani aslında garanti sadece üretim hatası varsa geçerli....:(




  • Bilgi paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler,

    Sağolsun Yildiz ile pm'de görüştük ama ben henüz karar verebilmiş değilim...
    Makinayı almak istersem siparişle getirtmakten başka bir şansım yok görünüyor ama elime makinayı almadan sipariş vermek de garip geliyor, keşke imkanım olsa da makinayı biraz kurcalama şansım olsa...

    Lens konusunda bazı kaygılarım var... Bu makinada kullanılacak lensleri İzmir'den temin edebilir miyim...
    Tamron gibi 3. parti lens üreticilerinin pentax uyumlu lensleri var mıdır, varsa heryerde bulunabilir mi?

    Bir de k-x uyumlu lens fiyatları, canon ve nikonla karşılaştırıldığında nasıldır?
    Örnek 50mm f? prime lens ne kadardır...?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_74 -- 14 Aralık 2009; 13:29:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 35serdar

    Bilgi paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler,

    Sağolsun Yildiz ile pm'de görüştük ama ben henüz karar verebilmiş değilim...
    Makinayı almak istersem siparişle getirtmakten başka bir şansım yok görünüyor ama elime makinayı almadan sipariş vermek de garip geliyor, keşke imkanım olsa da makinayı biraz kurcalama şansım olsa...

    Lens konusunda bazı kaygılarım var... Bu makinada kullanılacak lensleri İzmir'den temin edebilir miyim...
    Tamron gibi 3. parti lens üreticilerinin pentax uyumlu lensleri var mıdır, varsa heryerde bulunabilir mi?

    Bir de k-x uyumlu lens fiyatları, canon ve nikonla karşılaştırıldığında nasıldır?
    Örnek 50mm f? prime lens ne kadardır...?


    50mm Manuel eski lenslerden alırsan kalite kalite
    50 TL ile 150 TL arasında değişir...
    Pentax 50mm SMC 1.7M veya A temiz bulabilirsen bırakamazsın elinden...

    AF lenslerde 50mm'de fiyatlar artıyor tabi ki.. Eskiden kesinlikle ucuz diyebilirdim ama popüleritesi arttığı için artık Pentax'ın Prime lensleride pahalı :(

    FF uyumlu lenslerden alıp keyfine bakabilirsin... 50mm FA 1.4f 399TL ile 450TL arası bulunabiliyor.




  • Örnek vermek gerekirse temiz haldeki Pentax 50mm A 1.7 lensi 125 liraya aldım Ebay'den.

    Haftaya K-X'im ile birlikte gelecek hayırlısıyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SorrowfulBlackGarlic -- 14 Aralık 2009; 15:39:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 35serdar

    Bilgi paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler,

    Sağolsun Yildiz ile pm'de görüştük ama ben henüz karar verebilmiş değilim...
    Makinayı almak istersem siparişle getirtmakten başka bir şansım yok görünüyor ama elime makinayı almadan sipariş vermek de garip geliyor, keşke imkanım olsa da makinayı biraz kurcalama şansım olsa...

    Lens konusunda bazı kaygılarım var... Bu makinada kullanılacak lensleri İzmir'den temin edebilir miyim...
    Tamron gibi 3. parti lens üreticilerinin pentax uyumlu lensleri var mıdır, varsa heryerde bulunabilir mi?

    Bir de k-x uyumlu lens fiyatları, canon ve nikonla karşılaştırıldığında nasıldır?
    Örnek 50mm f? prime lens ne kadardır...?

    İzmir'de Necip Tezel var, her türlü lensi bulabilirsin. Gidersin Balçova'da görerek alırsın, elinde Pentax manuel lensler olacaktı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Loading

    K-x henüz TR'ye gelmedi resmi olarak... İkinci eli 1500 tl den fazla... 500D sıfır spot olarak 1500 TL civarı. Garantili 2.000 tl... Yerine göre değişiyor...İkinci elleri de 1300-1400... Bende araştırma aşamasındayım şahsen 500d'ye karar verdim gibi... Alanlar çok memnun... 450D'den baya üstün diyorlar...


    1400 çekimde 1 aylık kutulu sıfır kondisyonda tertemiz K-x
    pentax 18-55 kutulu ve sıfır
    pentax 50-200 kutulu ve sıfırdır. fotozeynepten alınmıştır.

    seti alana hediye olarakta tripod verilecektir.

    set parça parça satılmayacaktır.

    komple set: 1300.00 tl

    2. el ilanlardan birisi.
    Nerde yasiyosun hocam sen?
    0 K-x o fiyata satilmiyor.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.