Şimdi Ara

PENTAX K100D SUPER BODY + 18-55 + 50-200 LENS (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: captainzodiac

    Arkadaşlar bir akrabam profesyonel denecek kadar fotoğraf işiyle uğraşıyor ve de benim kafamı karıştırmış bulunuyor.Dslr işinin masraflı iş olduğunu ve bunun altından kalkamayacağımı bunun yerine lumix fz18, lumix fz50 ya da nikon p80 almamı söylüyor.Bende yarım saattir bu 3 cihazla ilgili yorumları ve çekilen fotoları inceliyorum.İyice kafam karıştı şimdi.Sonuçta sürekli foto çeken biri değilim ve de özel günlerde yaz tatillerinde ya da denizde havuzda vs gibi ortamlarda foto çeken biriyimdir.Tabi ilerde ne olur bilinmez.Şimdi bu ilk etapta 18-55mm lens benim ihtiyaçlarımı gidermez mi?Yoksa dslr işine hiç bulaşmayayım mı?


    Akrabanız cok dogru soylemis. Siz anı fotografı agırlıklı calısacaksınız. O yuzden SLR-Like en isabetli secim olacaktır. Objektif degisme ihtiyacı ve tasıması, degisirken sensor tozlanma derdi, fotografcılık bilgisi olcusunde iyi fotograf alınması gibi, fiyatların yorması gibi bir suru etken var.
    Basarılı SLR-Like makinalar bulunmakta. Hemde tam kontrollu ve fotografcılıgı iyi ogretecek cinsten makinalar. Bu makinalarla fotografcılıga bulasıp iyice fotografcılık terimlerini, uygulamasını iyice ogrendikten sonra D-SLR makianalra gecis cok daha isabetli. Cunku D-SLR zahmetli makinalardır bas cek tarzı yaklasılınca fotograftan soguma sozkonusu olur.

    SLR-Like makinalar makro,genis,tele iceren tek objektif tasırlar. Objektif degisme ve tozlanma derdi yasanmaz. Onceden tanımlanmıs ayarlarla fazla ayrıntıya girmeden iyi netice almanızı saglar. İsterseniz tam kontrolu ele alarak daha ileri duzey calısmanızı saglar. Canlı onizleme imkanı verir. (Simdi D-SLR makinalara konsada buyuk sensorde cok saglıklı degildir bu.) Ayrıca SLR-Like lar videoda ceker.

    SLR-Like ta mesela fuji s6500 cok basarılıdır. Sensor ve objektif uyumu cok iyidir. Fotograflar canlı ve keskindir. Video kaliteside zoom lu calısır ve surekli netleme pozlama yapar. Bence sizin durumunuz icin cok daha uygun. Baktınız fotografcılık hosunuza gitti birseyler ogrenmeye basladınız merakınız arttı o zaman objektif, body, filtre, grip, flash,tripot vs gibi ekipmanların dunyasına dalarsınız. Yoksa para harcamaktan baska isinize yaramaz. Bahsettiginiz fz50 de slr-like liderlerindendir. Birde s9600 var. İkisinin birbirine gore artı ekisi bulunmakta. Kullanım amacına gore secim yapılması lazım. Digerleri bir alt kategori dir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 23 Temmuz 2008; 9:50:25 >




  • Hocam değerli açıklamalarınız için teşekkür ederim.Şimdi ne yapacağıma nasıl karar vereceğim onu bilemiyorum işte.Ancak şu varki video çekiminde fotoğraf makinesini kullanmaya ihtiyaç duymadığımdır.Yani fotoğraf makinesiyle video çekimi yapılmayacak.Bazen köye gittiğimde doğa çekimleri falan yapan ve merakı olan da bir kişiyim.Of ya hangi yönde karar versem
  • quote:

    Orjinalden alıntı: captainzodiac

    Hocam değerli açıklamalarınız için teşekkür ederim.Şimdi ne yapacağıma nasıl karar vereceğim onu bilemiyorum işte.Ancak şu varki video çekiminde fotoğraf makinesini kullanmaya ihtiyaç duymadığımdır.Yani fotoğraf makinesiyle video çekimi yapılmayacak.Bazen köye gittiğimde doğa çekimleri falan yapan ve merakı olan da bir kişiyim.Of ya hangi yönde karar versem


    Fotografcılıga meraklıysanız ve ileriye tasıyacaksanız k100d super kit lensleriyle gayet iyi makinadır rahatlıkla alabilirsiniz. Giris seviyesinde o altyapı o fiyata baska markada yok. Meshur k10D modelinin bazı ozellikleri eklendiginden iddeası dahada artmıstır. 18-55 ve 50-200 mm fiyat performans gayet begenilen kit lensler.
    Ayrıca k100d superin bir avantajı daha var. APS-C boyutunda ccd ve 6 mp cozunurluk. Bu su demektir ccd canlılıgı ve cmos noise performansı bir arada. 800 asa da cok temiz fotolar uretir. Ayrıca meraklıysanız diyafram,enstantene,iso, netlik olcum cesitleri, pozlama olcum cesitleri, beyaz ayarı, poz telafisi,raw vs gibi kavramları ogrenecek D-SLR daha keyifli olacak ve cok daha iyi sonuclar alacaksınız. Fotograf makinası ne cekecegini bilmez, ona bilginiz olcusunde ayarlarla ne cekecegini siz anlatacaksınız ve oda altyapısının izin verdigi olcude max verim verecek.

    Hatırlatma icin giris seviyesinde k100d superin digerlerine gore avantajı:

    Kalitesi iyi kit lens
    3 boyutlu calısan titresim onleme ile 4 stop a kadar telafi (digerleri 2 boyut)
    9 adet cross type sensor (digerleri 1 adet)
    11 nokta netleme (digerleri 7 adet)
    patentli nano teknolojili sensor kaplama ve temizleme sistemi (digerleri bu kadar etkili degil)
    Buyuk sensor az mp daha fazla iso performansı
    Kalem pil ve lityum pil kullanma secenegi
    Geriye dogru tum pentax lenslerle uyumluluk. Daha ne olsun. Kompakt makina fiyatına boyle bir d-slr.

    Ama basayım ceksin benim ayar yapmakla yada objektif degismekle, tasımakla isim olmaz oyle bir dunya aksesuarda almam cok para ayıramam falan derseniz SLR-Like almalısınız.

    S9500 SLR-Like sahibiydim ve bana cok sey ogretti o makina. Ondan oncede s7000 vardır. Fotografcılık konusunda bayagı birseyler ogrendim ve belli bir zaman sonra artık s9500 bana yetmedi. Neleri yetmedi derseniz kucuk sensorun yuksek asadaki kalitesizligi, alan derinliginin zayıf olusu, netleme hızı, f4 den sonra keskinligin bozulması, raw formatındaki yavaslıgı, jpg leri asırı sıkıstırması, 28-300 gibi bir aralıgın pek iyi is cıkarmaması vs gibi seyler beni sınırlamaya basladı. Ama tam kontrollu olusu bir pro gibi kullanıma izin vermesi buyuk avantaj sagladı. Makinayı a dan z ye ogrenip sınırlarını goruncede D-SLR ye gecis kacınılmaz oldu tabi. Ama elime birden D-SLR alsaydım belkide kullanım zorlukları detayları, objektif fiyatları, aksesuarların cesitliligi icinde bogulacak ve soguyacaktım. Simdi K10D sahibiyim ve bu makinanın ayrıntılarını neler yapabilecegini SLR-Like gore ustunluklerini cok daha net goruyor biliyorum. Asama asama gidince cok daha fazla sey ogrenilip, tecrube sahibi olunuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 23 Temmuz 2008; 14:22:35 >




  • @ikarahal değerli yorumların için ne kadar teşekkür etsem azdır.Çok çok çok sağolasın.Kafamda iyice netleşti artık ne alacağım.Mantık olarak slr like en mantıklısı.Ama aklım hep d-slr de olacağı için duygusal davranıp d-slr alayım diyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: captainzodiac

    @ikarahal değerli yorumların için ne kadar teşekkür etsem azdır.Çok çok çok sağolasın.Kafamda iyice netleşti artık ne alacağım.Mantık olarak slr like en mantıklısı.Ama aklım hep d-slr de olacağı için duygusal davranıp d-slr alayım diyorum.



    O zaman K100d super hic dusunmeden alacagınız model olsun. Sebeplerini yukarıda yazdım.
    K100D superin 200 asadan baslaması hic dert degil. Cunku noise cok dusuk zaten. Ben K100D superi 2 hafta kullandım. Noise acısından K10D den daha iyi.
    K100D super 18-55 ile gayet iyi neticeler veriyor. Duruma gore telesinide alırsınız.
    Bu makinanın hakkını vermek icin fotografcılık konusunda mumkun oldugunca bilgi toplayın ve ogrenin. Pratik yapın. İlk ele aldıgınızda fotografcılık bilginiz iyi duzeyde bile olsa iyi netice almakta zorlanırsınız. Cunku makinanın karakteristik ozelliklerini, nelerde guclu nelerde zayıf oldugunu bilmeniz gerekir.
    Once fotografcılık bilgisi, sonra makinayı iyi tanımak gerisi ısık ve kompozisyon.




  • Arkadaşım Eskişehirdeki mediamarkta gidip az önce beni aradı.Pentax k100d super yokmuş.Pentax k100d varmış.Onun da fiyatı 1.200 ytl imiş.Oha dedim ya.Bu iş yatar arkadaşlar.Bize yurtdışından fz18 ya da fz50 almak düşer gg den.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: captainzodiac

    Arkadaşım Eskişehirdeki mediamarkta gidip az önce beni aradı.Pentax k100d super yokmuş.Pentax k100d varmış.Onun da fiyatı 1.200 ytl imiş.Oha dedim ya.Bu iş yatar arkadaşlar.Bize yurtdışından fz18 ya da fz50 almak düşer gg den.


    Fz50 yada Fuji s9600 modellerine bak. Onlar SLR-Like sınıfında urunler. Fz18 bir alt sınıf ve 18x le bastan kaybediyor. Oyle bir aralıktaki lens cok sey vermez. Yada fuji s6500 de lens+sensor uyumu cok iyi olan noise performansıda iyi seviyede bir urun. Objektiften zoom ve netleme var fz18 den daha iyi. Piyasayı biraz daha arastırın bence k100d super almak icin. Olmadı bence sırasıyla fuji s9600, fz50, s6500.
    Fuji s9600 un fz50 den ustunlukleri: 28mm genis acı olması, noise performansının daha iyi olması, sensorun daha buyuk olması, macronun daha iyi olması, usb 2.0 olması ve kalem pille calısabilmesi seklinde sayılabilir.




  • @ikarahal arkadaşım o kadar çok yardımcı oldunki ne söyleyeceğimi bilemiyorum.Pentax'ı İstanbul'dan falan araştırtıp aldıracak kimsem yok açıkcası.Sadece Eskişehir'de arkadaşım vardı orda da yok zaten.Gittigidiyor üzerinden de getirecek kimse yok.Birkaç kişiye mesaj attım ama millet takmış canon nikon lumixe.Başka marka getirmiyorlar nedense.Neyse biraz daha araştırayım bakalım.Teşekkürler,saygılar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: captainzodiac

    @ikarahal arkadaşım o kadar çok yardımcı oldunki ne söyleyeceğimi bilemiyorum.Pentax'ı İstanbul'dan falan araştırtıp aldıracak kimsem yok açıkcası.Sadece Eskişehir'de arkadaşım vardı orda da yok zaten.Gittigidiyor üzerinden de getirecek kimse yok.Birkaç kişiye mesaj attım ama millet takmış canon nikon lumixe.Başka marka getirmiyorlar nedense.Neyse biraz daha araştırayım bakalım.Teşekkürler,saygılar.


    İnternetten magazalardan satın alın. SLR-Like makinayada ortalama 1000 ytl vereceksiniz.
    Meselahttp://www.fotozeynep.com/ dan Pentax-K100D Super Body Kit + SMC D-FA 18-55 mm F/3.5-5.6 + 2 GB SD Kart Hediyeli 1,040.43 YTL KDV Dahil. Ustelik aynı fiyattan 12 ay taksit var.




  • İzlenimlerim sonucunda 2.elde hiç tutulmayan bir makine.
    İnsanlar zaten sıfırını alırken tereddüt ediyor. 2.el olarak çok komik rakamlar fiyat biçiliyor.
    Bu nedenle aldıktan sonra makine değiştirmeyecek olanlar tercih edebilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Zaba

    İzlenimlerim sonucunda 2.elde hiç tutulmayan bir makine.
    İnsanlar zaten sıfırını alırken tereddüt ediyor. 2.el olarak çok komik rakamlar fiyat biçiliyor.
    Bu nedenle aldıktan sonra makine değiştirmeyecek olanlar tercih edebilir.


    Malesef marka bagımlısı ve bilgisizlik sonucu bunlar cıkıyor karsımıza.
    Pentax ilk SLR makinayı icad eden ve 2 nci buyuk optik ureticisi olarak 80 yıllık bir gecmise sahip.
    Canon, nikon dan daha koklu bir firma. K100D superde fiyatına gore adı gibi super bir urun gercekten.
    Eger pro anlamda calısıp bol objektif ve aksesuar alacaklar icin belki sıkıntı olabilir ama bir kac objektif alıp yıllarca kullanacaklar amator kesim icin hic suphesiz en iyi alternatiftir. Ustelik geriye dogru uygun fiyatlı tum pentax objektiflerle uyumlu. Sigma, tamron gibi firmalarda pentax icin objektif uretiyor. Pek sıkıntı yok aslında sadece canon, nikon gibi 1 gunde degilde 2 gunde ulasılıyor donanıma o kadar.

    Aslında bu fırsat 2nci elde fiyatlar uygun, gidipte uyduruk kompakt yada slr-like alana kadar aynı fiyata bir k100D super almak cok daha isabetli olur. K100D superin 800 asası eski s9500 um 100 asası kadar temiz fotograflar uretiyordu. Kit lenside oldukca iyi sayılır. Gercekten cok iyi makina k100D super.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 7 Ağustos 2008; 17:26:10 >




  • şu topiği bi canlandırayım bari arıyorum :)
  • bir artı da benden o zaman
  • K100d süperin az ışıklı ortamlarda AF nasıl k100d (süper olmayan) deneyen bi arkadaşım AZışıklı ortamlarda AF ın yapmakda zorlandığını söyledi K100D süper de nasıl ayrıca gövdede AF motoru varmı
  • gövdede AF motoru mevcut k100d ve k100ds de, ayrıca gövdede SR mevcut.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.