Şimdi Ara

Performansta düşüş, ilk çalıştırmada benzin kokusu, devamı içerde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler, aracım Honda Civic 1.4 I S 1998. Ilk başlarda çok ciğerliydi ancak şu altta yazdıgım problemler baş göstermeye başladı ;

    Performansta düşüş.
    Aracın kalkışta sanki motor emanetmiş gibi sallantılı silkintili, boğularak kalkması ya da kasılarak diyeyim.
    Ilk çalıştırmada önce olmayan yoğun benzin kokusu.
    Gaza sabit güç ile basarken eskisi gibi hızlanmama sonra sanki daha fazla güç uygulamışcasına hızlanma ama ayağım sabit gaza ekstra guc uygulamadigimdan eminim.
    Ve araç kalkarken 1.viteste motor çok sallanıyor ve sanki içerisi su dolu bir kap varmiş ve sallaniyormus gibi silkelenme sesi geliyor.
    Gaza sonuna kadar bastigım halde inanilmaz bir hantallik ve yavaşlık var 6-7 bin devire gelince normal gibi hissettiriyor ancak.

    Sizce sorun ne olabilir? Bir de sanki iki metali hafifce birbirine vurur gibi ses geliyor çıt çıt diye hani motoru stop edince sogutma sisteminden gelen çıt çıt sesi gibi
    Aracın harareti ortaya kadar geliyor şimdiye kadar hiç ortayı geçmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam sanırım aracın lpgli ben sana kısaca şunu söyleyeyim. Sorun ateşleme sisteminde. Benzin kokusunun sebebi yakıtın iyi ateşlenmemesinden kaynaklanıyor. Çiğ olarak atılan yakıt böyle kokmaya sebep oluyor. Performansın düşme sebebi de yine hakeza budur. Çünkü lpg çok yüksek ısılarda yanar araç düşük devirdeyken ateşleme sistemi yetersiz kaldığı için yakıtı tam yakamıyor yine çiğ atıyor ve tam performans vermiyor. Buji, buji kablosu, bobin, distrübütör. Problemin bunlardan birinden kaynaklanacağını düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sağolun hocam inernette yaptigim arastirmalarda yazdiginiz sonuclar yonundeydi ama tum sorunlari ayni anda yasayan biri gormedigim icin konu acma geregi duydum.

    Aracım lpgli fakat benzinde giderken de ayni problemleri yasiyorum durumlari duzelttigim bir zaman sanayiye ugrayacagim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • strucklieben07 S kullanıcısına yanıt
    Bakımları aksatmayın. Bakımsız araç daha büyük sorunlar açabilir. Ben de bu sorunları yaşadım ve neticesi olarak distrübütör değiştirdim ve sorun halloldu. Hatta başlığı görünce ufak bir tebessüm de ettim çünkü kime gittiysem sorunu çözememişti.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ateşleme sisteminiz arızalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi akşamlar, arkadaşım yakın zamanda 1.5 EG8 kasa Civic aldı. Aracın motoru D15B3 kodlu 1.5 105 hp karbüratörlü motor. Onda da bire bir aynı sıkıntılar vardı, aracın buji yataklarına yağ dolmuştu, contaları değişti güç sorunu çözüldü ama benzin kokusu gitmedi, sonra mekanik benzin pompası değişti ( diyaframı yırtılmış dışarı benzin sızdırıyordu ) benzin kokumuz da çözülmüş oldu. Belki yardımcı olur size diye yazayım dedim. Aracınız enjeksiyonluysa ve yüksek kilometredeyse bence kaputu açıp bobinleri söküp bir buji yataklarına bakın derim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaslar iyi aksamlar tekrardan bugun bir ustaya gosterdim surdu bakti arabaya conta yakma ihtimali var mi dedim cunku su eksiltme vardi ( okul dolayisiyla soguk yere gittigim icin antifriz kattirdim) antifrizide hafif eksiltiriyordu ciddi degil, radyatorden kacak vardir buyuk ihtimalle dedi.
    Ana soruna gelecek olursak buyuk ihtimalle subap ayari zamani gelmis dedi 150tl ye hallederiz dedi de henuz yaptirmadim ogrencilik dolayisiyla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.