Şimdi Ara

Periyodik Bakım - Ben Bilemedim Size Sorayım Bir de...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhabalar,

    2010 model Hyudai Matrix bir aracımız var. Geçen yıl 10binkm de bakıma götürdüğüm zaman, aracı beklerken servis tablosunda bakım aralığı olarak 15bin km gözüküyordu. Neyse bakımı bitti etti üstündende uzun bir zaman geçti ve araç şuan geldi 17700e. Bir hafta içinde uzun bir yolculuğa çıkacağız, babam tatile çıkmadan aracın 20binini yaptırmamı istedi ancak ben 15binde bir bakım olduğunu bakıma gerek görmediğimi söyledim, aramızda fikir ayrılığı oluştu şimdi bende sizlere sormak istiyorum ;

    1- 15bin kmde bir bakıma girmesi gereken aracı 10binde götürdüğümde beni uyarmayan servis hatalı mıdır?
    2- Gerekmediği halde aracı bakıma almanın bana aracıma sürüşüme güvenliğime ekstra bir katkısı olacak mıdır yoksa sadece bana masraf servise kar mı getirecektir?
    3- Servis aracı alırken 10binde 1 bakım olacak şeklinde babamı bilgilendirmiş acaba şimdi servisi mi dinleyeceğiz yoksa aracın kitapçığında ki 15bin km bilgisini mi?

    Cevaplarınız için teşekkür eder, hepinize iyi günler dilerim ...







  • 10bin de bir bakıma sokmanız servis için daha karlı olacaktır. Artık yeni araçlarda bakım 15bin de bir yapılıyor ama demek ki bazı servisler müşterisini daha fazla yolmak için 10bin diye diretiyor. Aracınızı 15binde bir götürmelisiniz. Aksini söyleyenler olacaktır fakat erken bakımın hiç bir getirisi olmamakla birlikte sadece bütçenizden götürüsü olacaktır.

    Fakat uzun yola çıkacaksanız araca baktırmanız iyi olacaktır. alt takım, fren balataları, yağ, su v.b. (rutin bakımları dışında uzun yola çıkmadan önce yapılması gereken işlemdir bu.)
  • madem bakım aralığı 15.000km yada 1 yıl.
    10.000 bakıma soktuğunuz araç +15.000=25.000km de bakımını yaptırabilirsiniz.
    ama bakım için yıl bazınıda dikate almakta fayda var....
  • bakım yaptırmanıza gerek yok. Fakat uzun yola çıkacakmışsınız. babanızın sözğnğ de dinleyin. En azından kontrol yaptırın. Yağı, suyu, lastik havaları, rot balans filan. Ben Pazartesi periyodik bakımı gelmeyen arabama yetkili serviste bunları yaptıracam.
  • Bakim araligini sadece km hesabi ile yapmayin, ozellikle uzun sureler sikisik dur kalk trafikte kullanilan araclarin daha dusuk km'lerle bakima gitmesinde yarar olacaktir (buyuk sehirler icin gecerli). Kullanim tarziniz onemli.
  • bakım sadece km ye bakmıyor yılda birde bakıma sokmanız gerekli aracı....
    ayrıca uzun yola çıkarken sağını solunu kontrol ettirmekte faydalıdır...
  • km ve yılda bir kez esası olarak 2 seçenek mevcut
    tavsiyem km si dolmadan bile yılda bir kez motor yağı ve filtresini değiştirmeniz km yapıp yapmamanız önemli değil

    ayrıca uzun yola çıkarken yapılan bakım servis hanesine kar değl sizin hayat ile olan bağınız için bir güvencedir.

    diğer bir seçenekte bize birşey olmaz zihniyeti yoksay olacaktır.
  • ilk bakımda kullandıkları yağ tam sentetik mi? 15000 km bakımı için ön görülen yağ ile sizin 10000 km de iken uygulattığınız yağ aynı yağ ise bakıma 25000 km ya da bir yıl sonra girebilirsiniz. Ancak size 10000 km de iken tam sentetik olmayan bir yağ kullandı iseler (ki muhtemelen kullanmışlardır, faturanızdan veya servisteki kayıttan sorgulayabilirsiniz, 10000 km de bir bakıma çağıran servis 10000 km boyunca vizkozitesini koruyacak yağ kullanmıştır daha fazlasını değil) o yağ sizi araç dizel ise 7500 km benzinli ise anca 10000 km idare ettirir, dolayısıyla sizin garantide sorun olmaması ve aracın motorunun yıpranmaması için 20000 km de veya bir yıl sonra (hangisi önce dolarsa) bakıma girmeniz gerekir. Saygılar
  • Hepinize cevaplarınız, fikirleriniz için tek tek teşekkür ederim.

    Araç için yarın 13'e randevu alınmış bakıma girecek bakalım, artık babam ilgilenecek .

    Dediğiniz gibi onbinlerce lira verip aldığımız bu araçların bakımı ve dolayısıyla can güvenliğimiz için bir yüz lira takılacak bir miktar değil ...

    Tekrar cevaplarınız için teşekkür eder, iyi sürüşler dilerim . . .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.