Şimdi Ara

Persona 5 Royal [ANA KONU]- Metacritic 95/100 - 2020 PS4 En iyi oyun ödüllü (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
13
Favori
28.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Standard ve Royal Edition arasındaki fark nedir? Royal sanki yeni bir oyunmuş gibi fiyatlandırılmış. Muhakkak fark var da ne olduğunu merak ediyorum.

  • Asetil Co A kullanıcısına yanıt
    Bir kaç yeni karakteri oyuna ekliyor. Oyunun sonuna yeni bir hikaye ekliyor. Dlc gibi ancak oyunun ana hikayesini bitirmeden o hikayeyi oynayamıyorsunuz. Dlc olarak çıkmayıp ayrı yeni oyun olarak satılmasının sebebide yeni karakterlerin ana hikayeye yedirilmesi. Bu arada oyun royalde biraz daha kolaylaşmış sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KrallŞaplakçı

    Bir kaç yeni karakteri oyuna ekliyor. Oyunun sonuna yeni bir hikaye ekliyor. Dlc gibi ancak oyunun ana hikayesini bitirmeden o hikayeyi oynayamıyorsunuz. Dlc olarak çıkmayıp ayrı yeni oyun olarak satılmasının sebebide yeni karakterlerin ana hikayeye yedirilmesi. Bu arada oyun royalde biraz daha kolaylaşmış sanırım.

    Anladım. Aslında hikayeye etkisi, kolaylaştırılma vs derken insanı Royal versiyona yönlendiriyorlar. Cevabınız için teşekkür ederim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asetil Co A

    Anladım. Aslında hikayeye etkisi, kolaylaştırılma vs derken insanı Royal versiyona yönlendiriyorlar. Cevabınız için teşekkür ederim.



    Alıntıları Göster

    Oyunu oynamamış kişiler kesinlikle Royal i oynamalı.

  • Oyun normalde de çok kolaydı zaten. Aklımda kaldığı kadarıyla bir opsiyonel boss vardı, onu da bir trick sayesinde yavru kedi seviyesine indiriyorduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evo_4 E kullanıcısına yanıt
    Bende zorlanmamıştım ama royelde daha kolaylaştığını duydum . Birde artık oyun yat uyu artık diye bizi zorlamıyormuş sanırım
  • Asetil Co A kullanıcısına yanıt
    Hocam Royal bı hayli pahalı olduğu için standart versiyonunu indirimde 44 TL ye aldım bitirdim. Hiç pişman değilim ancak ah be şu keşke şöyle olsaymis dediğim şeyler royalde düzeltilmiş. Fakat yine de pişman değilim çok oynamak istiyorsanız şuan 44 TL ye alın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kassaparrow

    Hocam Royal bı hayli pahalı olduğu için standart versiyonunu indirimde 44 TL ye aldım bitirdim. Hiç pişman değilim ancak ah be şu keşke şöyle olsaymis dediğim şeyler royalde düzeltilmiş. Fakat yine de pişman değilim çok oynamak istiyorsanız şuan 44 TL ye alın.

    Ben de bu yüzden farklarını merak etmiştim. Aralarında epey fiyat farkı ver ve standard olanı indirimde çok ucuz oluyor.

  • Asetil Co A kullanıcısına yanıt
    İmkân varsa tabiki royali alın. Maddi açıdan zorlanmayacaksaniz tabi. Fakat standart versiyonu da taş gibi oyun bence. %90 aynı oyun zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassaparrow -- 16 Mart 2021; 13:22:40 >
  • Daha once persona serisini hic oynamamistim. Hatta jrpg deneyimim de hic yoktu.2017 yilinda rpg ve jrpg turlerini ilk kez denemek icin ilk once witcher3 aldim. Sonra da skyrim. Witcher bana rpg yi sevdirdi adeta. Skyrimi ise biraz oynadim ama onu da oynamak istiyorum.
    Skyrim ile beraber o zaman persona diye bir rpg gordum. Aslinda jrpg imis. Cok net hatirliyorum. 89tl ye 2017 de indirimden almistim. Biraz oynadim. Sonra biraktim.
    Ta ki gecen sene bu covid olayi olana dek. Bir deneyeyim nasil olsa satin aldim diye tekrar basladim oyuna.

    Biraz sabrettim, anlamaya calistim.oyuna adeta kaptirdim kendimi ve 88 saatte bitirmisim. Sonra da seriyi cok sevdim. Diger jrpg oyunlari arastirdim, final fantasy, kingdom hearts gibi.
    Kingdom hearts i da cok sevdim. FF7 remake de yeni cikmisti gecen sene zaten . Ne kadar kaliteli oyunlar oldugunu anladim. FF7 remake ise plus la oynadim gercekten o oyunu plus ile nasil verdiler hala anlamis degilim. Gercekten cok guzeldi.

    Persona 5 i de tabiki unutmadim. O art cizimleri, karakterler, diyaloglar. Hala aklimda. Persona5 royalin de cikmis oldugunu gordum. Cunku ubisoft ve diger kalitesiz oyunlari gorunce nasil bir oyun oldugunu ve persona yi oynamak icin de can attiginizi gorebiliyorsunuz.
    Bazi oyunlari sadece kutulu almak istedigimden TR de persona5 royali hicbir yerde bulamadim. Bu yuzden Yurt disindan bu sabah kargom geldi ne kadar mutlu oldugumu anlatamam. Keske elimi sallayarak da olsa su oyunu tekno marketlerden alabilsek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kingdom hearts ve final fantasy çok güzel seriler. Yakuzaya da bakın bir bence yakuza 7 hariç jrpg değil fakat hikayesi çok güzel bir seri. Yakuza 0 dan başlarsanız çok güzel bir seri denemiş edersiniz. Hatta yakuza 0 şuan 21 tl indirimde bu kadar ucuzken alın bence deneyin oyun çok güzel. Oyun birkaç saate açılıyor. Beğenirseniz diğer yakuzaları da oynarsınız ki kingdom hearts persona final fantasy seven adam yakuzayı da sever.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mericuls -- 21 Nisan 2021; 13:13:45 >
  • Mericuls kullanıcısına yanıt

    Yazmayi gercekten unutmusum, evet yakuza serisinin 2 oyununu da oynadim.digerlerini izledim. Tum seri olarak beni Eglendirdi ozelle " gazino isletmeciligi"  gibi yan gorevli sacma-sapanda olsa beni eglendirmeyi gercekten basardi. Bana kalirsa yakuza 0 ve kiwami2 en iyi yakuza oyunlari. 

    Judgment i da oynadim. O da yakuza kadar olmasada guzel bir oyun. 

    Redditte bir cok kisi tales of barseria dahil bir kac jrpg oyunu da onerdi. Oynanislara baktigimda bir cogu izometrik olarak oynaniyor. 

    Kisisel olarak persona nin yanina yaklasabilen bir oyun tam olarak goremedim ama goren bilen varsa beni aydinlatabilir 😂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shin megami tensei nocturne remasterı çıkıcak veya çıktı bile onu oynayabilirsin, persona da shin megami tensei oyunu. Onun oynanışını bak. Persona 4 golden steamde var onu oynayabilirsin. Persona 1-2-3 emulatorle oynayabilirsin. Ama 1. oyunu tavsiye etmiyorlar. Onun dışında dragon quest var dragon quest japonyada final fantasy persona vs bunlardan daha popüler bir seri. Dragon questin yeri japonlar için ayrı bayılıyorlar. Dragon quest 11 ile seriye başlayabilirsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mericuls -- 21 Nisan 2021; 15:18:3 >
  • Mericuls kullanıcısına yanıt

    Tesekkur ederim.Shin megami tensei necturne remaster dan haberim var. o oyunda listemde. Dragon quest 11 i de duymusum ama henuz bakmadim. ona da bakacagım. Bazı zamanlarda diger yabancı forum sitelerine baktıgımda herkes de bir persona sevgisi yada sahibi olan insanlar gormek cok guzel ama is TR ye geldiginde 2.el sitelere baktıgınızda fifa gorup duruyoruz.

    mesela kingdom hearts ta sora nın key blade ine sahip olan bir oyuncu onu bir magazadan 60 dolara aldıgını soyledi, adeta gercek sunun gibi birsey.


    Sonra ben de kingdom hearts 2 den bir paylasımla '' here is some salty ice cream for you. still got it memorised??'' dedim. o da bana '' yeah me, hayner, pence,olette we have shared a lot of adventures '' dedi . iste orada farklı zamanda farklı yerde ama aynı duygularla o oyunu ve atmosferi deneyim ettigimizi inceden inceye ufacık anılarla yazdık. iste bu ve bunun gibi oyun kulturu yada oyun perspektifi olmayan ve daha da kotuye giden bir TR oyun halki ve oyun toplulugu oldugundan boyle kaliteli oyun sanatlarindan bahsedemiyorsunuz.


    Biz burada bu gibi seylerden bahsediyoruz TR deki adam '' 8 senedir oyun al sat yapıyorum ne cok kutulu fetisisti varmıs '' diye alakasız ne oyunla ilgisi var ne de bahsettigim konuda yanlıs gordugu seyleri soyleyebilecek kadar yetenekli. Days gone nun konsantre ana gorevi yok diyorum adamın bana soyledigi sey '' sen oyunu becerememissin '' oluyor. Sımdılerde zor oyun denildiginde souls-like oyunlari akla gelir ama Siz de bilirsiniz PS2 zamanında hemen hemen tum japon oyunlari (KH gibi) o kadar acımasız ki bazı noktalarda check point sistemi yok ve boss savaslarinda oldugunuzde tum stageleri tekrar tekrar oynamanız gerekir.

    bu ve bunun gibi seyleri bahsettigim halde gelip bana bu tarz mantıksiz seyler soyluyor ve bunu soyleyen de ne ergen ne de 20 li yaslarinda. kendine oyuncu diyen turk youtuberlar bilmem kac takipcisi olan insanlari izleyen kisiler.


    TR de ne diger japon oyunlari ne de persona gibi oyunlar neredeyse hic oynayan da yok. Bir de youtuber lar var ki , batı dan daha cok populer oyunlari gosterip onunla ilgili reklam yapıyorlar. onlarin acısından '' TR halkının istedigi oyun tarzı bu '' yaklasımından AC oynayıp duruyorlar.


    Burada aslında TR deki oyuncu kitlesinin youtuberlari yonetmesi gerekirken sponsorlar sayesinde kalitesiz oyunları ısıtıp ısıtıp oynayarak kendilerine bir de oyuncu diyorlar. ondan sonra ne onlari izleyesim geliyor ne de o buyuyen oyun topluluklarina kulak veresim


    Edit Spoiler butonu yok yada bulamadım kusura bakmayın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cityzens -- 22 Nisan 2021; 16:21:44 >




  • Japonya'da Square Enix kafe var orada salty ice cream var. Kingdom heartsda canım çok çekmişti, square enix cafede bunun gerçeğe dönüşmesi çok güzel.


    Videoda dakika 4:48 salty ice creami görebilirsiniz. Bir gün gidip tatmak çok istiyorum. Türkiye'de oyuncu kitlesi çok kötü. Başyapıtlardan bihaberler. Gerçekten japon oyunlarına karşı çok önyargılılar ve gerçekten neler kaçırdıklarını bilmiyorlar. Oysa ki kingdom hearts denen bi seriyi god of war diye piyasaya sürseler satışları zirve yapar herkes bayılır. Fakat ismi god of war değil. Japon oyunu olduğu için de insanlar önyargılılar. Aynı zaman da katılıyorum size kingdom hearts zor bir oyun.


    Şu youtube kanalına bakın, kendisi japonyada dil kursunda bir öğrenci japon oyunlarına çok hakim, videolarını izlerseniz hem Japonya'yı tanırsınız hem de oyunlar hakkında bilgi sahibi olmuş olursunuz.

    Bu da persona hikayesi. Personaya ilginiz var belli ki hikayesini de öğrenmek istersiniz belki de.

    Bu da twitch kanalı. Hemen her gün twitchde yayın yapıyor sorunuz olursa canlı yayında soru sorabilirsiniz kendisi çok bilgili birisi.

    https://www.twitch.tv/noldoist


    İlk link çalışmıyor sanırım, persona hikayesi linkinden kanal linkine ulaşabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mericuls -- 22 Nisan 2021; 16:34:40 >




  • Mericuls kullanıcısına yanıt

    Daha once yabanci sitelerden personanin dunyasiyla ilgili yazilar ayni zamanda videolarini izlemistim. En son olarak da bunun turk bakis acisini gormek icin bu paylastiginiz videodan haberim var hatta orada yorumda yapmistim😂 


    Cok olmasada bu tarz kisiyi gormek guzel umarim daha cok gelir de su kalitesiz youtuberlardan kurturuluruz. 

    Benim tuzum kuru ama TR de kalitesiz youtuberin yine kalitesiz izleyicisi gibi karsima cikan " oyuncular " olmasi hos degil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle dünyanın en iyi JRPG oyunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dost kayaoğlu izleyebilirsiniz isterseniz, o da jrpg sever.

  • Hocam Martin ortasında persona 5'e 135 saat gömdükten sonra gaza gelip persona 4 goldena başladım. Steamde oyun var. Ona da 122 saat gömdüm. Valla oynanış, dungeon dizaynı olarak persona 4 geride fakat hikaye, karakterler olarak 5'e yakın zevk alırsınız. Müthiş bir deneyimdi. Kesinlikle oynayın. Hatta şuan bilgisayara emülatör kurdum. Persona 3 FES'e başladım. :)). Personalar ayrı bir zevkli hocam. Haklısınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassaparrow -- 25 Nisan 2021; 13:13:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mericuls kullanıcısına yanıt
    Jrpg sever fakat jrpg içerik üretmiyor. Adam kendi ağzıyla söylüyor. Türkiye de jrpg tutmuyacagi için izlenmeyecegim için popüler oyunları canlı yayında oynuyorum diye.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.