Şimdi Ara

PERT OLDUĞUNU BİLMEDEN ALDIĞIM ARACI NASIL İADE EDEBİLİRİM ? YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,sahibinden.com üzerinden bir arac beğendim.ve görmeye 09.12.2011 tarihinde gittim.

    alma aşamasında arabayı az cok inceledim.aksam saat 18:00 gibi idi .aracın sağ arka kapısında acıklık fark ettim aracaın sahibine kazası mı var diye sordum o kapı değişmiş. dedi pert kaydı varmı ağır kazası varmı dedim yok dediler.bunun üzerinde sigorta şirketimi aradım plakayı verdim.şirket deki bayan yapıkredinin sisteminden konrol ettiğini ve herhangi bir pert kaydı yada hasar görünmediğini söyledi.bunun üzerine aracı 14,750tl ye anlaşarak 500 tl lik miktar kapora bırakıp cıktım.

    12.12.2011 tarihinde opel corsa 2005 1,0 motor bu aracı notere giderek işlemlerini halledip teslim aldım.aldıktan sonra
    ilk sorgusunu yapan o sigorta şirketine basvurup aracın zorun lu mali sigortasını ve kasko sunu yaptırmak istedim.bana anadolu nun iyi fiyat verdiğini söyledi ok"ledim ve kredi kartı bilgilerimi verdim .
    akabinde ret yanıtı geldiğini ve aracınn pert olduğunu haber verdi. aracı tamir eden yetkili servis kayıtlarına ulaştım, tel" den görüstüm aracın ağır hasarlı olarak kendilerine geldiğini tavan hariç tüm 4 bir yanının değiştiğini belirttiler. servisten fax aldım ve tüm değişenlerin yapılan işlemlerin dökümünü dosyaladım.aracı satan kişiyi aradım ve durumu anlattım inkar ettiler. biz böyle aldık pert olması mümkün değil dediler.tüm dosyayı faxladım.görüştüğüm kişilerin tel bilgilerini verdim.daha sonra mırın kırın edip evet bu durumundan haberdar idik dediler .
    ancak bana satıs asamasında kesinlikle bundan bahs etmediler .ayrıca sahibinden .com üzerindeki ilanlarında pert olduğınu kesinlikle ilan etmemişlerdi.
    neyse sulh yoluyla halledellim aracı geri alın yada 3 bin tl geriiade edin ben bunada razı olurum dedim.2 gün beni oyaladılar. biz sizi ararız vs vs. sonra baktım olacak gibi değil
    16.12.2011 de noterden tek sayfalık bir ihtarname cektim.

    şimdi gelelim benim soruma
    bu asamadan sonra benim ne yapmam gerekir. aracı geri verme ve paramı geri alma sansım var mı ?
    varsa ne sekilde bir yol izlemeliyim.

    tüketici hakem heyetine mi tüketici mahkemesine mi basvurmalıyım.sorunu nasıl çözebilriz.
    yardımlarınız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xadamx -- 19 Aralık 2011; 2:39:25 >







  • noter sözleşmesini okuyun o yüzden kesinlikle bir sonuç elde edemezsiniz. eğer satan kişi galeri olsaydı başvuru yapabilirdiniz ancak şahıs olunca yapacagınız tek şey aracı kullanmak yada daha düşük rakama satmak. boşuna yıpratmayın avukatlarada para kaptırmayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.