Şimdi Ara

PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
1
Favori
81.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 5dklık maçlar hiç zevk vermiyoki. devrede 2-3 atak anca yaparsın.adamlar çok fazla top çeviriyolar bi kaptırdın mı yada bi gol yedinmi çok zor top kaptırıyolar.
    10 dk en yisi ama gerçekten kolay oyun.yapay zeka buysa bizim ajdar jupitere ayak basan ilk insandır...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: murderer_utku

    5dklık maçlar hiç zevk vermiyoki. devrede 2-3 atak anca yaparsın.adamlar çok fazla top çeviriyolar bi kaptırdın mı yada bi gol yedinmi çok zor top kaptırıyolar.
    10 dk en yisi ama gerçekten kolay oyun.yapay zeka buysa bizim ajdar jupitere ayak basan ilk insandır...


    seninki neye benziyo biliyon? ne emmeye ne gömmeye gelmek.. gerçekçi skorlar aldığın maçlar yapmak istiyosan 5 dk nın üstünde oynama.

    yapay zekanın hali belli evet. ama 5 dk lık maçlar yapmak oyunu az buz dengeliyor, hiç yoktan iyidir. 10 dk lık maçı yapıp önüme gelene 5 atacaksam ne zevk alacam ben bu oyundan.. hileden farkı yok nerdeyse heh..
  • ideali 10 dk bu oyunun. abartı skorlarla bitiyorsa zorluk seviyelerini en yukarı çekersin. yine abartı skorlar oluyorsa oyunun içine edilmiş demektir. oyunun miladı dolduğunda yeni bir takım, yeni bir heyecan en mantıklı yol.

    zaten karşı takım 4 dk top çeviriyor. 5 dk. oyunda senin topla oynama süren 1 dk yı geçmez. sende bu sürede 2 şut atarsın biri girerse ne mutlu sana. hiç akıl karı değil 5 dk oynamak.
  • laftan anlamayana laf tekrarlamam.
  • bende lafı geveleyene laf anlatmam.

    sana mutlu 5 dk lık dengeli oyunlar diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quak -- 15 Şubat 2009; 19:06:12 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: quaking

    bende lafı geveleyene laf anlatmam.

    sana mutlu 5 dk lık dengeli oyunlar diliyorum.



    ben de her maçta gol şov yapmanı diliyorum. laf gevelemekmiş, heh.
  • Master Lig ile biraz ayrıntı verebilecek olan var mı?Nasıl birşey..
  • Hüso arkadaşım master lig oyuncuların zamanla gelişip güçlenmesi,transfer dönemlerinde flash transferler yapılması oyuncunun yaşlandıkça gücünün azalması ve futboldan emekli olması gibi bir sürü gerçekçi faktörleri bir araya getiren güzel ve zevkli bir oyun.Daha detaya girmek gerekirse önce gözüne kestirdiğin bi takımla ile master lige başlıyorsun ara (4 hafta) ve normal (7 hafta) transfer dönemlerinde ihtiyaca göre transferler yapıp takımını daha güçlü bi hale getiriyorsun ve tüm dünyaya nam salıyorsun başarılı oldukça .Tabi transfer yapmak kolay bi iş değil öncelikle paran olacak ve takımın popüleritesi yüksek olacak yıldız oyuncu transfer edebilmek için,ayrıca ilk zamanlar yıldız oyuncu transfer etmen neredeyse imkansız çünkü takımın henüz dünya çapında tanınan bir takım değil o yüzden yıldız olmayan ama güçlü olan elemanları transfer etmeye çalış,parayıda maç kazandıkça kazanacaksın,ilk başlarda kazanılan maç başına fazla para vermiyorlar ama takımın popüleritesi yükseldikçe maç başına alacağı parada yükseliyor zamanla,beraberlik durumunda maç kazandığında aldığın paranın yarısını malubiyette ise çok küçük bi miktar alıyorsun.Kısacası master lig içeriği ile gerçek futbol dünyasından hiç bir farkı olmayan harika bi oyun.Oynadıkça sende gerekli bilgilere sahip olacaksın zaten şimdilik verebileceğim bilgiler bunlar umarım işini görür.Oyunu oynarken takıldığın bi nokta olursa yardımcı oluruz.




  • @pesci arkadaşım çok teşekkür ederim.
  • Kim U Don

    Sabri A.Ferdinand Gunther Bou


    Gouffran Hamsik M.TopaL Arda

    Giovinco

    Chirne

    Benim takımım bu sekiLde. A.Ferdinand Gunther ve Gouffran'ı kesinLikLe aLın derim.Top pLayerda oynuyorum ve adamLar çok iyi geLişiyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hüso58

    Master Lig ile biraz ayrıntı verebilecek olan var mı?Nasıl birşey..


    Master Lig(Usta Ligi) adından da anlaşılacağı gibi tam ustalara göre bir mod.Bu modda hem menejerlik yaparken, hemde oyunu oynayabiliyorsun.
    Oyuna başlarken 2 farklı zorluk seviyesi çıkıyor karşına.
    Bunlardan biri Master Lig Level(Oyun Zorluğu), diğeri ise Master Lig Transfer Level(Oyun İçi Transfer Zorluğu).
    Eğer iyi bir PES oyuncusuysan her ikisini de Top Playere getirmeni tavsiye ederim, ben bu şekilde oynuyorum.
    Ancak şunu hatırlatmakta yarar var, Genel Ayarları oyuna başladıktan sonra değiştirebiliyorsun(süre, oto kayıt vs), ancak zorluğu değiştiremiyorsun.Oyuna başlarken hangi zorluk seviyesini seçtiysen, oyun sürekli onunla devam ediyor.Sürenin 10dk olması en ideali, ancak bunu daha sonrada değiştirebilirsin istersen.
    Bundan dolayı diyorum ki, oyuna başlarken seçeceğin zorluk seviyesini iyi düşün.En zoru seçmende fayda var, belki başlangıçta maçlar zor gelebilir, fakat ilerleyen zamanlarda, para kazandıkça transfer yapıyorsun, takımın artık belli bir zaman sonra çok iyi oluyor.Ondan sonra maçlardan zevk almaya başlarsın, eğer başta kolay level seçtiysen, bu saatten sonra oyundan zevk almamaya başlarsın...
    Ayrıca aynı şekilde oyuna başlarken nasıl bir kadroyla oynamak istediğini soruyor sana computer.3 farklı mod var. Birinde normal oyuncuların olduğu takım(match mode players), diğerinde PESin saçma sapan oyuncularından oluşan bir kadro, üçüncü de ise tüm takımı kendin yapma şansın var...Seçtiğin takımın gerçek kadrosuyla oynamak istiyorsan Match Mode Players(ortadaki olması lazım yanlış hatırlamıyorsam) seçmeni öneririm.
    Oyuna başlarken dikkat etmen gereken önemli noktalardan biri de oynayacağın ligi seçmek.Hangi takımı seçersen seç, zaten oyuna karma takımlardan oluşan Division2(2.Lig)den başlıyorsun.Ancak bu ligin üzerinde gözüken 1.Ligdeki takımların adlarından da anlayacağın gibi(İngiltere, İtalya, İspanya), 1.Lige çıktığında hangi ligde olmak istediğini seçiyorsun.Ya da kendin bir lig oluşturup, o ligde oynayabilirsin(Böylesi bence biraz daha eğlenceli)...
    Artık oyuna başlamaya hazırsın.
    Oyunda temel mantık şu; Maç kazanırken, puan toplayarak ligde üst sıralara çıkıp şampiyonluk yarışı veriyorsun, aynı zamanda da kazandığın bu puanlar paraya dönüşüp kasana ekleniyor.Bu parayla da transfer döneminde transfer yapıyorsun.Aynı zamanda takımın puan kazanıp üst sıralara çıkarken, takım popülaritesi de artmaya başlıyor, buda transfer döneminde senin işini kolaylaştırıyor.Paran ne kadar çok olursa olsun, eğer popüler bir takım değilsen, klas futbolcuları kadrona almakda zorlanırsın.Lig sonunda şampiyonluk, kupa şampiyonluğu, gol krallığı, asist krallığı durumlarında kasana extra para giriyor.
    Transfer dönemini uzun bir şekilde anlatmaya gerek yok, zaten ben kendimce ilk sayfada bir liste oluşturdum, oradan istediğin genç oyuncuları seçip, onları transfer etmeye çalışabilirsin.
    Transferde dikkat etmen gereken bir nokta daha var.İngilizcen az çok varsa kelimelerden de anlayabilirsin gerçi ama ben sana yine de bahsedeyim.
    Bir oyuncuya transfer teklifi 3 şekilde yapılıyor.Birincisi klübüne direkt teklif yapıyorsun, istenilen paraya göre pazarlık ediyorsun.İkincisi, takas formulü.Bir oyuncu verip, üzerine para veriyorsun(kadronda görmek istemediğin futbolcuları bu şekilde elden çıkarabilirsin.).Üçüncüsüyse, kiralama formulü(Apply for Loan Transfer).Futbolcuyu 1 senelik kiralıyorsun.Transfer döneminde futbolcunun klubüyle anlaştıktan sonra, sıra futbolcuyla anlaşmaya geliyor.Burada da çok dikkatli olman lazım, ben bir çok defa burada görüşmeleri dondurmak zorunda kaldım, bazen futbolcular çok yüksek ücret isteyebiliyor..
    Master Lig hakkında bildiklerimi kısaca anlatmaya çalıştım sana.
    Eğer yine kafana takılan şeyler olursa, sorabilirsin
    Keyifli oyunlar herkese...




  • mühim değil arkadaşım sana oyunun ana fikri ile alakalı bilgiler verdim,en başta fazla detaya inip aklını karıştırmak istemedim zaten takıldığın yerlerde bize sorarsın bizde elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz.PES de iyi değilsen tavsiyem top playerde başlama kademe kademe yüksel (3.kademe ideal) top playerde oynarsan maçları kazanmak çok zor olur bu da seni oyundan soğutur ama ben bu oyunu iyi oynuyorum diyorsan top playerde oynamanda bi sakınca yok
  • @iloveyouhagi

    Oyuna başlarken 2 farklı zorluk seviyesi çıkıyor karşına.
    Bunlardan biri Master Lig Level(Oyun Zorluğu), diğeri ise Master Lig Transfer Level(Oyun İçi Transfer Zorluğu).
    Eğer iyi bir PES oyuncusuysan her ikisini de Top Playere getirmeni tavsiye ederim, ben bu şekilde oynuyorum.
    Ancak şunu hatırlatmakta yarar var, Genel Ayarları oyuna başladıktan sonra değiştirebiliyorsun(süre, oto kayıt vs), ancak zorluğu değiştiremiyorsun.Oyuna başlarken hangi zorluk seviyesini seçtiysen, oyun sürekli onunla devam ediyor.

    yukarıdaki açıklanan kısım ile ilgili olarak transfer döneminde oyun ve transfer zorluğunu değiştirebiliyorsun..oyun oynarken değişmiyor ama sadece transfer döneminde.. bizzat kendim kendim denedim..
  • benim master lig ile alakalı tek sorunum kendi yarattığım bi oyuncuyu transfer döneminde bulamamak adını yazıyorum çıkmıyor oynadığı takımın kadrosuna bakıyorum orada da yok.Mesela van hooijdonk,zidane gibi efsane oyuncuları kendim kurup master lige başlamıştım ama o kurduğum elemanlar master lig de görünmüyor dolayısıyla da transfer edemiyorum.PES bana kıllık mı yapıyor oyuncuları kendim kurduğum içi? Bu sorunun neden kaynaklandığını bilen arkadaşlar varsa bi yardımcı olsunlar
  • @iloveyouhagi

    Güzel bilgilendirici yazı olmuş.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pesci

    benim master lig ile alakalı tek sorunum kendi yarattığım bi oyuncuyu transfer döneminde bulamamak adını yazıyorum çıkmıyor oynadığı takımın kadrosuna bakıyorum orada da yok.Mesela van hooijdonk,zidane gibi efsane oyuncuları kendim kurup master lige başlamıştım ama o kurduğum elemanlar master lig de görünmüyor dolayısıyla da transfer edemiyorum.PES bana kıllık mı yapıyor oyuncuları kendim kurduğum içi? Bu sorunun neden kaynaklandığını bilen arkadaşlar varsa bi yardımcı olsunlar

    Search e girdikten sonra, Search by group tan en altta "edited player"(düzenlenmiş oyuncular) kısmında yaptığın oyuncuları görmen gerekiyor.Birde bu şekilde baksana

    @ACND teşekkürler

    @hulusi, bahsettiğin şeye transfer döneminde bakayım.Çünkü General Settings yazan kısımda, oyun zorluğu bende Top Player seçili ve değiştirilemiyor, ondan öyle yazmıştım.Ama transfer döneminde bunun da değiştirilebildiğini bilmiyordum, teşekkürler




  • quote:

    Orjinalden alıntı: iloveyouhagi


    Master Lig(Usta Ligi) adından da anlaşılacağı gibi tam ustalara göre bir mod.Bu modda hem menejerlik yaparken, hemde oyunu oynayabiliyorsun.
    Oyuna başlarken 2 farklı zorluk seviyesi çıkıyor karşına.
    Bunlardan biri Master Lig Level(Oyun Zorluğu), diğeri ise Master Lig Transfer Level(Oyun İçi Transfer Zorluğu).
    Eğer iyi bir PES oyuncusuysan her ikisini de Top Playere getirmeni tavsiye ederim, ben bu şekilde oynuyorum.
    Ancak şunu hatırlatmakta yarar var, Genel Ayarları oyuna başladıktan sonra değiştirebiliyorsun(süre, oto kayıt vs), ancak zorluğu değiştiremiyorsun.Oyuna başlarken hangi zorluk seviyesini seçtiysen, oyun sürekli onunla devam ediyor.Sürenin 10dk olması en ideali, ancak bunu daha sonrada değiştirebilirsin istersen.
    Bundan dolayı diyorum ki, oyuna başlarken seçeceğin zorluk seviyesini iyi düşün.En zoru seçmende fayda var, belki başlangıçta maçlar zor gelebilir, fakat ilerleyen zamanlarda, para kazandıkça transfer yapıyorsun, takımın artık belli bir zaman sonra çok iyi oluyor.Ondan sonra maçlardan zevk almaya başlarsın, eğer başta kolay level seçtiysen, bu saatten sonra oyundan zevk almamaya başlarsın...
    Ayrıca aynı şekilde oyuna başlarken nasıl bir kadroyla oynamak istediğini soruyor sana computer.3 farklı mod var. Birinde normal oyuncuların olduğu takım(match mode players), diğerinde PESin saçma sapan oyuncularından oluşan bir kadro, üçüncü de ise tüm takımı kendin yapma şansın var...Seçtiğin takımın gerçek kadrosuyla oynamak istiyorsan Match Mode Players(ortadaki olması lazım yanlış hatırlamıyorsam) seçmeni öneririm.
    Oyuna başlarken dikkat etmen gereken önemli noktalardan biri de oynayacağın ligi seçmek.Hangi takımı seçersen seç, zaten oyuna karma takımlardan oluşan Division2(2.Lig)den başlıyorsun.Ancak bu ligin üzerinde gözüken 1.Ligdeki takımların adlarından da anlayacağın gibi(İngiltere, İtalya, İspanya), 1.Lige çıktığında hangi ligde olmak istediğini seçiyorsun.Ya da kendin bir lig oluşturup, o ligde oynayabilirsin(Böylesi bence biraz daha eğlenceli)...
    Artık oyuna başlamaya hazırsın.
    Oyunda temel mantık şu; Maç kazanırken, puan toplayarak ligde üst sıralara çıkıp şampiyonluk yarışı veriyorsun, aynı zamanda da kazandığın bu puanlar paraya dönüşüp kasana ekleniyor.Bu parayla da transfer döneminde transfer yapıyorsun.Aynı zamanda takımın puan kazanıp üst sıralara çıkarken, takım popülaritesi de artmaya başlıyor, buda transfer döneminde senin işini kolaylaştırıyor.Paran ne kadar çok olursa olsun, eğer popüler bir takım değilsen, klas futbolcuları kadrona almakda zorlanırsın.Lig sonunda şampiyonluk, kupa şampiyonluğu, gol krallığı, asist krallığı durumlarında kasana extra para giriyor.
    Transfer dönemini uzun bir şekilde anlatmaya gerek yok, zaten ben kendimce ilk sayfada bir liste oluşturdum, oradan istediğin genç oyuncuları seçip, onları transfer etmeye çalışabilirsin.
    Transferde dikkat etmen gereken bir nokta daha var.İngilizcen az çok varsa kelimelerden de anlayabilirsin gerçi ama ben sana yine de bahsedeyim.
    Bir oyuncuya transfer teklifi 3 şekilde yapılıyor.Birincisi klübüne direkt teklif yapıyorsun, istenilen paraya göre pazarlık ediyorsun.İkincisi, takas formulü.Bir oyuncu verip, üzerine para veriyorsun(kadronda görmek istemediğin futbolcuları bu şekilde elden çıkarabilirsin.).Üçüncüsüyse, kiralama formulü(Apply for Loan Transfer).Futbolcuyu 1 senelik kiralıyorsun.Transfer döneminde futbolcunun klubüyle anlaştıktan sonra, sıra futbolcuyla anlaşmaya geliyor.Burada da çok dikkatli olman lazım, ben bir çok defa burada görüşmeleri dondurmak zorunda kaldım, bazen futbolcular çok yüksek ücret isteyebiliyor..
    Master Lig hakkında bildiklerimi kısaca anlatmaya çalıştım sana.
    Eğer yine kafana takılan şeyler olursa, sorabilirsin
    Keyifli oyunlar herkese...



    çok güzeL 1 yazı oLmuş eLine sağLık.Ayrıca evet o ayarLar sadece sezon sonu transfer döneminde değiştiriLebiLiyor




  • Teşekkürler @egzersayz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: iloveyouhagi

    @hulusi, bahsettiğin şeye transfer döneminde bakayım.Çünkü General Settings yazan kısımda, oyun zorluğu bende Top Player seçili ve değiştirilemiyor, ondan öyle yazmıştım.Ama transfer döneminde bunun da değiştirilebildiğini bilmiyordum, teşekkürler


    Rica ederim.. pes 8 'de de böyleydi.. transfer ve oyun zorluğunu, transfer döneminde (ara dönemde olmuyordu yanlış hatırlamıyorsam sezon sonu transferde sadece) değiştiriyorsun..
  • Master Ligde, Galatasaray ile 2011-2012 sezon sonuna geldim.
    Daha önceden belirttiğim gibi kadromdaki oyuncuların herbiri için, gelişim değerlerini ve grafik eğrilerini SSlerle aşağıda listelemeye çalıştım.
    Umarım bu SSler, transfer yapacağınız zaman size ışık olur.
    En alttaki 2 foto ise, 2011-2012 sezon sonunda, 1.Lig ve Şampiyonlar Liginde kazandığım başarıların SSleridir.
    [Not: Top Playerde, 10dk oynuyorum]

    Aşağıdaki oyunculara göre ilk 11im şu şekilde:
    Diego
    Micah Richards-Bonnart-Arbeloa
    Essien-Mehmet Topal
    Reo Coker-Lincoln-Arda Turan
    Agbonlahor-Milan Baros


    Herkese keyifli oyunlar...


    Diego:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    Micah Richards:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    Bonnart:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    Arbeloa:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    Essien:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    Reo Coker:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    Arda Turan:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    Lincoln:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    Agbonlahor:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    Milan Baros:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    A.Ferdinand:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    De Ceglie:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    Foggia:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    Mehmet Topal:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    Kaiser:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    Aydın Yılmaz:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    Trejo:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    Higuain:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    Lazaros:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    Orellano:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    Sabri:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    Bianchi:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    Balotelli:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    2011-2012 Sezon Sonu 1.Lig Ödül Töreni:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    2011-2012 Sezon Sonu Şampiyonlar Ligi Ödül Töreni:
     PES 2009 Master Lig-Transfer Dönemi

    [iloveyouhagi]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ILoveYouHagi -- 18 Şubat 2009; 14:10:34 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.