Şimdi Ara

PES 2012 İncelemem [mhakannn]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pro Evolution Soccer serisinin yeni oyunu PES 2012'yi oynadım. Oyun incelemesini kendi blogumda yayınlamıştım bir de BSC forumunda paylaşayım dedim. Oyun geçen oyuna oranla çok değişmiş. Acaba bu değişiklikler oyuna nasıl etki etmiş? Oyun eski oyundan daha mı iyi? İşte bu soruların cevabını incelememizin devamında görebilirsiniz.

    PES 2012 İncelemem [mhakannn]


    Oyunu açtığımızda bize bir antrenman yapmamızı teklif ediyor. Kabul edip etmemek size kalmış ama yeni antrenman modlarının oyundaki pres sistemini anlamaya yardımcı olduğunu söyleyebilirim. Oyunun menüsünde değişen ilk şey arkada artık resim değil Ronaldo ve çeşitli futbolcuların oyundan alınma hareketli görüntülerini görmemiz oldu. Artık bir hazırlık maçı yapalım. PES 2012 demosunu denediğim için oyun sistemine aşinayım. Takım menüsünde lisanslı olarak İspanya, Fransa ve İtalya liglerini görüyoruz. İngiltere liginde 2 ve yeni eklenen Portekiz liginde 3 lisanslı takım bulunuyor. Neyse fazla uzatmadan maça başlayalım. Demodan da aşina olduğumuz gibi presle top kapmak artık çok zorlaşmış. Artık sürekli X'e basılı tutmanız neredeyse hiçbirşey ifade etmiyor. Oyunu zorlaştırmak için yapılmış bu uygulama gerçekçiliği arttırmış olsa da fazla abartılmış bence. Toplar bir şekilde bizim defans oyuncularının bir yerlerinden geçiyor. Şu ana kadar hiç bir PES oyununda bu kadar gol yediğimi hatırlamıyorum. Rakiplerin yapay zekası gerçekten çok geliştirilmiş. Artık rakip oyuncular sıfıra indiklerinde direk kaleye şut çekmiyorlar boşta olan arkadaşlarına muhteşem toplar çıkartıyor. Rakiplerden bahsettik gel gelelim oyun bize ne gibi kolaylıklar sağlıyor. Oyuna yeni yerleştirilen önceden duyrulmuş bir sistem 2. oyuncuyu kontrol etme sistemi bence başarılı olmuş. Sağ analog stickle oyuncumuzu ileri çıkarabiliyoruz ve güzel arapasları atabiliyoruz. Aynı uygulama hem köşe vuruşlarında hem serbest vuruşlarda kullanılabiliyor. Bu uygulama sayesinde defansta adam seçebiliyorsunuz. Geçen oyunda uçan toplar artık daha kolay kaleyi buluyor. Gol atmamız daha kolay ama ara paslarımız çok nadir geçtiği için oyun zorluğundan birşe kaybetmiyor. Ve kıvrak oyuncularımız sayesinde kaleye daha kolay gidebiliyoruz ve bu da oyunun benim için bir artı özelliği. Oyuna biraz değiştirilmiş bir pas sistemi konulmuş. Paslar artık atacağınız oyuncuyu seçiyor ona odaklı oluyor. Ama bunun yüzünden pasın şiddetini ayarlamamızın bir anlamı kalmıyor. Bu pas sistemi hem gerçekçi değil hem de kullanışsız.

    PES 2012 İncelemem [mhakannn]


    Önceki oyunda olan "Bağlı Çalımlar" sistemi bu oyunda da devam etmiş ama biraz değiştirilmiş. Artık iyi oyuncular bile bu hareketleri yapmakta zorlanıyor ve defans daha akıllı olduğundan çalımları bu kadar kolay yemiyorlar. Bir de şu bigiyide vereyim, oyunda ayrı profiller açabiliyoruz. Örnek olarak oyunda arkadaşınız kendine ait profil açabilir. O size her geldiğinde kendi ayarlarıyla oyanayabilir oyunu.

    Oyunda Copa Santander Libertadores ve Şampiyonlar Ligi oyunda lisanlı olarak bulunuyor. Oyundaki önemli değişikliklerden biri de Ana Lig yerine Futbol Yaşamı'nın gelmiş olması. Futbol Yaşamı'nda Ana Lig ve Efsane Olun modu bulunuyor. Bu modlardaki ara animasyonları oyunu ilgi çekici hale getirmiş. Ana Lig'de menejer olurken, Efsane Olun'da ise tek bir futbolcunun futbol yaşamını kontrol ediyoruz. Ana Lig'den biraz daha detaylı bahsedelim. Artık oyuncu transfer etmek gerçekten zorlaşmış ve özellikle yıldızlar tekliflerimizi kolay kolay kabul etmiyor. Eğer oyuncunun memnunluk seviyesi yüksekse o oyuncuyu transfer etmemiz neredeyse imkansızlaşıyor. Ana Lig'de oyuncularla diyalog önemli. Bir oyuncu kadroda yer alamamaktan, hep aynı antrenmanı yapmaktan ve istediği mevkide oynatılmamaktan şikayet edebilir. Onlara verdiğiniz cevaplara bağlı futbolcularınızın morali yükselip alçalacaktır. PES 2012'de Ana Lig yine vazgeçilmezim oldu. Efsane Olun modu geçen oyunlardan aşina olduğumuz bir mod. Bu modda tek adam kontrol ediyoruz ve onu efsane bir futbolcuya dönüştürmek için uğraşıyoruz. İlk olarak düşük kulüplerden başlıyoruz ve performansımıza göre kulüpler bize teklifte bulunuyor. Bu modda son yıllarda PES'in en sevilen modlarından biri haline geldi. Bir de unutmayalım ilave içerikten açabildiğimiz bir de başkanlık modu bulunuyor. Bu modda kulüp başkanlığı yapıyoruz haliyle maçları biz oynamıyoruz. Bu mod olamasa da olurmuş denebilir.

    Edit menümüz önceki oyunlarda olduğu gibi detaylı. Futbolcuların ve lisanssız takımların herşeyini değiştirebilirken aynı zamanda kendi statımızı yapabiliyoruz.

    Grafiklere baktığımızda özellikle yüzlerin ve vücut detaylarının oyuna çok güzel şekilde yansıtıldığını görüyoruz. Maça girdiğimizde üst kamera açısından flu bir görüntüyle karşılaşıyoruz. Keskin köşeler yok edilmiş durumda Bu özellik bazılarının hoşuna gitmese de bence fena durmamış. Stat modellemleri fena değil. Özet olarak grafikler gayet iyi.

    Ve oyunun en büyük zaaflarından oyuncu hareketlerinin hala yeteri kadar gelişmediğini görüyoruz. Futbolcular hala robot gibi koşuyor ve yürüyüşlerinde bir doğallık yok. Konami maalesef bu oyunda da bizi bu konuda tatmin edemiyor.

    PES 2012 İncelemem [mhakannn]


    Seslere geldiğimizde ise hala yeterli olmadığını görüyoruz. Ne müzikler ne de stattaki sesler bizi tatmin ediyor. (Ama Şampiyonlar Ligi müziklerinin değişik versiyonlarını beğendiğimi söyleyebilirim.) Ama bu seslerle stattaki atmosferi hissedemiyoruz.

    İncelememizin sonuna geldik. Durumu şöyle özetleyeyim; oyun geçen oyuna göre gelişmiş ve değişmiş bu ortada. Ama geçen serideki bazı hatalar hala duruyor. Bazı yapılmış yeniliklerin dozajı kaçmış ve oyundaki dengeleri bozabiliyor. Ama PES 2012 arkadaşlarınızla değişik modları oynayabileceğiniz ve keyifli vakit geçirebileceğiniz bir futbol oyunu. Güzel bir oyun ama mükemmel değil. Umuyoruz ki bir daha ki yıl PES kendini daha çok geliştirir.

    Oyunun Artıları:
    - Geliştirilmiş Yapay Zeka
    - Oyun modları ve lisanslı organizasyonlar
    - Topsuz oyuncu kontrolü
    - Özenilmiş yakın grafikler ve ara animasyonlar (imza töreni vb.)

    Oyunun Eksileri:
    - Gerçekçi olmayan kullanışsız pas sistemi
    - Hantal oyuncu hareketleri
    - Fazla zor top kapma sistemi


    PUAN:
    8.2 / 10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhakannn -- 24 Temmuz 2021; 3:18:52 >







  • Güzel inceleme olmuş saol
  • İnceleme için teşekkürler..
  • Güzel inceleme lakin Fifa'nın karşısında şu aralar hiç şansı yok.
  • Çok sağolun bu benim yapığım ilk oyun incelemesi. Hataları olabilir :)
  • inceleme için teşekkürler.
  • teşekkürler
  • 2008'den beri inceleme yazan bir editör olarak söylüyorum ki güzel olmuş. Hele ilk incelemense baya iyi, belliki çok dergi site takip ediyorsun. Keşke eksilere yenilenmeyen kadrolarıda ekleseymişsin. Başından sonuna kadar zevkle okudum benim 2008 de ilk incelemem Assassin's Creed berbattı. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ontes

    2008'den beri inceleme yazan bir editör olarak söylüyorum ki güzel olmuş. Hele ilk incelemense baya iyi, belliki çok dergi site takip ediyorsun. Keşke eksilere yenilenmeyen kadrolarıda ekleseymişsin. Başından sonuna kadar zevkle okudum benim 2008 de ilk incelemem Assassin's Creed berbattı. :)

    Çok teşekkürler beğendiğine sevindim. Bir oyun dergisini uzun zamandır düzenli olarak takip ediyorum bu bana avantaj sağladı herhalde. Bundan sonra da incelemeler yapmayı düşünüyorum.. Tekrar teşekkürler
  • Teşekkürler böyle bir çalışma yaptığın için
  • Gayet başarılı..Umarım incelemelerine devam edersin..
  • Teşekkürler. Başarılı inceleme olmuş.
  • - lere nasıl oldu da lisansız takımları yazmadın anlamadım. Buna kesinlikle bir çare bulmalı konami.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonKyKiLLeR

    - lere nasıl oldu da lisansız takımları yazmadın anlamadım. Buna kesinlikle bir çare bulmalı konami.

    Konami nedense İngiltere Ligi'nin lisansını alamıyor. Bunu anlamıyorum. Konami'nin parası yok mu sanki. Bence bu işin arkasında İngiltere Ligi'nin Fifa'yla yaptığı bir özel anlaşma olabilir. Bu yüzden bu konuyu yazmıyorum. Ufak yamalarla ve yarım saatlik bir uğraşla düzeltilebiliyor. Ama artık lisanslı takımlar istiyoruz bu bir gerçek!
  • Güzel paylaşım teşekkürler
  • çok güzel inceleme olmuş, sade ve öz,, uzun bir yazı olmaması okurken sıkmıyor, tebrikler...

    aynı şekilde fifa ya da inceleme yazabilir misin (fifa oynuyor musun bilmiyorum ama:)
  • keşke bunları bi videoda anlatsaydın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.