Şimdi Ara

PES12 beklentilerim beklentilerimiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle kimsenin benim ne düşündüğünü merak ettiğini sanmıyorum ama herkesin konuşma hakkı olduğu için fikirlerimi söyliyim dedim :) Uzun olsada keyifli bir yazı yazmak istedim umarım eğlenirsiniz. Sizinde düşündükleriniz varsa altta paylaşın. Yada benim yaptığım gibi KONAMİ ye mail atın :)
    [Yazarın yaşı 29]

    Eskiyle yeni nesil oyunları arasında grafikten sese kadar dağlar kadar fark olmasına rağmen oyunların çıktığı zamana göre sizi eğlendirebiliyor olması bir oyunun en önemli özelliği olmalı bence. Örneğin oyunu zor yapmanın çok kolay olacağını düşünüyorum: Action oyunlarında attığını vuran Yapay Zekalar gibi..vs ya da PES2009 daki her takımın Barcelona gibi top çevirip size cehennem azabı yaşatması.. vs vs Bu yüzden oyunların eğlenceli yapılmasının daha zor olduğunu düşünüyorum.
     PES12 beklentilerim beklentilerimiz?

    Öncelikle PES te ki lisans sorunu çok gize batıyor . Rekabet ettiği oyunun FİFA nın lisanslı oyunu olması onun elini kolunu bağlasada en azından bu açığını sesleri daha gerçekçi yaparak gidermesini beklerdim ama hiçbir zaman PES serisi bunu başaramadı. Şampiyonlar liginde 1-1 beraber iken vurduğunuz topun direkte patlayıp auta çıkmasına taraftarların tepki vermemesi (insan bu uuuuuuuu der kamera da birkaç taraftarınızı gösterip gol olacak sanıp olmayınca ellerini başlarının arasına alıp hayal kırıklığını gösterebilmeli) sizi havaya sokamıyor ne yazık ki. Sürekli seyircisiz sahada maç oynuyormuş hissi veriyor. Hatta bir ara abartıp milli maçlarda takımınızın ismini beş dakka boyunca tekrarlayan taraftarlar cidden bizleri çileden çıkarmadı mı PES 2009 da? (Beş dakka boyunca arjantin arjantin diyen taraftarın neyle beslendiğini merak ediyorum ? Acılı TACO sanırım)
     PES12 beklentilerim beklentilerimiz? PES12 beklentilerim beklentilerimiz?

    PES2008 açık ara tarihin en rezalet oyunu olmasına rağmen bazen defansınızdaki adamın yükselen topu röveşata ile ceza sahanızdan uzaklaştırması hakkaten beni çok büyülüyordu. Ufak ayrıntılar büyük fark yaratıyor. Eski ISS oyunlarında hatta oyuncular bazen birbirlerine dalaşabiliyorlardı. Örneğin agresivliği fazla olan oyuncular faule maruz kaldıklarında bazen tepkiyle faulü yapan futbolcuyu itip sizin takdiriniz dışında sarı kart veya kırmızı kart görebilmeleri gerçekten oyunu çok renklendirebilir özellikle Master Ligte. (Friendly Match lerde arkadaşlarınızla oynarken sorun olabilirde Lig usulü oyunlarda güzel olabilir)
     PES12 beklentilerim beklentilerimiz? PES12 beklentilerim beklentilerimiz? PES12 beklentilerim beklentilerimiz?

    PES2011 de beğendiğim bir hususta tek tuşla yapılan çalış hareketleri oldu yalnız bu hareketleri yapabilen sayısı bana göre çok fazla şöyle ki Master Ligteki default oyuncular bile (MAcco Espimas ...vs) çok rahat yapabiliyorlar. Bahsettiğim hareketi ben yıllarca futbol oynamama rağmen yapamazken tekniği düşük olan oyuncuların yapması beni kıskandırdı :) (Bahsettiğim hareket sol ayağıyla topa basıp sağ topuk içine çaptırıp çarplazlama olarak koşma hareketi)
     PES12 beklentilerim beklentilerimiz? PES12 beklentilerim beklentilerimiz?

    Güzel çekilen şutlar oyunu güzelleştirebileceğini düşünüyorum ama bunu yeni nesil oyunlarda hep iyi oyuncuların yapmasına karşıyım çünkü eğer benim gibi futbolu takip eden birisiyseniz genelde alt liglerde bile adını duymadığınız oyuncular güzel şutlar çekebiliyor ama bunu sürekli yapamalarından dolayı üst liglerde yer bulamıyorlar. Demek istediğim sert vuruş yapabiliyorlar ama kaleyi tutması zor olabiliyor ama yeni PES lerde kötü oyuncular hep yavaş pas atıyormuş gibi şut çekiyorlar halbuki sert vursa kaleyi tutmasa daha heyecanlı olacak ama kaleyi tutan mal bir vuruş sizi daha da sinirlendiriyor. Şutları 3 çeşit yapmalılar bana göre : 1- sert 2- aşırtma 3- plase . Yani David Villa nın şampiyonlar ligi finalinde ki golü plase gibi sınıfında örneğin R2 tuşuyla vurabilmeliyiz. Güzel aşırtma atamıyor yeni oyunlarda adam akıllı futbolcular o da enteresan. Penaltılarda eski siteme dönmeli.
     PES12 beklentilerim beklentilerimiz?


    Güzel şutu daha güzelleştiren bir şeyde kalecilerin güzel kurtarışlarıdır. Ne yazık ki yeni PES lerdeki kaleciler PES6 kalecilerinden beter hareket ediyorlar 2 elle uçulmayacak toplara uçuyorlar. Genellikle kaleden açılmadıkları için aşırtma golleri atılamıyor. Kalecilerin animasyonlar resmen mide bulandırıcı. Üstelik geri atılan toplarada hep muazzam şekile vuruyorlar halbuki milli maçlarda Rüştüye atılan her topta tansiyonum 3-4 kademe artıyordu :)
     PES12 beklentilerim beklentilerimiz?
     PES12 beklentilerim beklentilerimiz?


    Hakemler PES2009 ve 2008 e göre gelişmişler ama yeterli değil çok bariz faulleri vermiyorlar yada yanlış veriyorlar çok az penaltı veya frikik atıyoruz yada kırmızı kart görüyoruz. Şu an 9. sezonum olmasına rağmen 2 kırmızı kart görmüşüm . Birde faulleri kullanacakken de hakemin düdüğünü beklemek ayrı bir işkence.
     PES12 beklentilerim beklentilerimiz?
     PES12 beklentilerim beklentilerimiz?


    Defans sistemi çok kolay ara pası yediğiniz zaman bile yavaş olsanız dahi forveti yakalayabiliyorsunuz buda kolay kolay gol yememenize neden oluyor. Kayarak yerden top alma sistemide bana göre tamamen yanlış herkes çok rahat top alıyor halbuki defansı iyi olmayan oyuncuların özellikle forvet ve orta saha oyuncularının kayarak top almalarının zor olması lazım hatta istemeden olsada faul yapmaları lazım. Kayarak çok rahat top alınmamalı. Bir diğer saçmalıkta örneğin kendi kalenize doğru koşuyorsunuz ters tarafa doğru basarak orta tuşuyla top uzaklaştıracaksınız adamınız hemen dönüp topa bir vuruyor o top ta karşı kalenin ceza sahasına kadar gidiyor yani bu kadar dönerek vurulan top o kadar uzağa gitmesi fizik kurallarına aykırı.
     PES12 beklentilerim beklentilerimiz?
     PES12 beklentilerim beklentilerimiz?


    Bana kalırsa hava topları ve defansta hamle yapılırken tuşa bastığımız zamanlamaları da önemli olmalı süreki press tuşuna (X) basıp top alma olmamalı. Bastığında hamle yapmalı yanlış bastıysan ya boş hamle yada faullü hareket olmalı.
     PES12 beklentilerim beklentilerimiz? PES12 beklentilerim beklentilerimiz?

    Stad tasarımları ve taraftarlar çok yavan olduğundan yorum daha yapmaya luzüm görmedim.
     PES12 beklentilerim beklentilerimiz?

    Yapay zekayı çok geliştirmeye çalışırken bazen abartıyorlar her takım arkadaşınız boşa kaçacak ya da defansa yardım edecek diye birşey yok gerçekte. Hatta bazen hata bile yapmaları lazım.
     PES12 beklentilerim beklentilerimiz? PES12 beklentilerim beklentilerimiz?

    Yalnız yeni izlediğim PES12 ve FiFA12 vidyoları beni tekrar heyecanlandırdı. Eğer FiFA vaat ettiği çarpışma motorunu güzel bir şekilde başarabilirse futbola yeni bir soluk gelebilir. Çünkü futbol zamanlama ve yeteneğin birleştiği çok kısa zaman aralığında size avantaj veya dezaantaj sağlayabilen garip bir oyun. Yani yeteneği kısıtlı bir oyuncuyla bile doğru zamanda yapılan bir hareketle çalım atılabilir yada iyi bir oyuncuyla bile yanlışlıkla penaltı yapabilirsiniz.Yalnız FiFa nın PC ye üvey evlat muamelesi yapması yüzünden bu yenilikleri gene 2-3 sene sonra PC ye geleck o zamana kadar gene yeni şeyler çıkmış olacak.SEABASS gene PES12 için her sene tekrar edilen şeyleri söylemiş. Her sene çıkmak zorunda olan oyunlarda yeniliklerde hep hayal kırıklığı oluyor. Vidyolar aşağıda:

    http://bolumsonucanavari.com/Haberler-Fifa_12_icin_ilk_Resmi_Video_Yayinlandi-15963.htm

    http://bolumsonucanavari.com/Videolar-PES_2012__Tech_Demo_Turkce_Altyazili-2379.htm




    Sonuç olarak futbol aşıklarını eskisi gibi heyecanlandıran oyunlar mı çıkmıyor ya da bizler mi çok beklenti hali içindeyiz çözemedim ama bildiğim bir şey var ki arkadaşlarla beraber oynanan halı saha maçlarının yerini hiçbiri alamayacak. Halı saha maçlarında grafikler çok gerçekçi :D

     PES12 beklentilerim beklentilerimiz? PES12 beklentilerim beklentilerimiz? PES12 beklentilerim beklentilerimiz? PES12 beklentilerim beklentilerimiz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dividi -- 5 Haziran 2011; 15:23:03 >







  • hacı baya emek vermişsin eline sağlık da böyle bir konu vardı zaten
  • Yıllar oldu foruma girmeyeli uzak kaldım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.