Şimdi Ara

Petshop Açmayı Düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, petshop açma gibi bir fikrim var. Daha önceden bu işi yapmış, yapmakta olan veya yapan birilerini tanıyan ve tavsiyelerde bulunacak insanlar çıkar mı acaba.


    Lokasyon olarak İstanbul/Gaziosmanpaşa olacak. İnternetteki fiyatlarla yarışmak oldukça zor ancak tek problemin bu olup olmayacağını da merak ediyorum. İşçi çalıştırma gerekliliğinin olmayacak olması benim için olumlu bir durum. İlk etapta beklentim kira ve sattığım malı yerine koyma konusunda dükkan kendi kendini döndürsün yeterli. Bir süre cebime para girmese de olur. Öneri ve deneyimlerinizi çok merak ediyorum, motive olmaya çalışıyorum fakat çevremde kapanan petshop görmememe rağmen internette kar marjı çok çok düşük ve artık iş yapmadığını söyleyen insanlar da var. Bunun haricinde alınan ürünü yakın çevreye anında teslim, pet kuaför hizmeti vs. gibi şeyler de düşünüyorum. Neler düşünüyorsunuz?








  • İşçi çalıştırmayacaksında kendin anlıyormusun hayvan bakımından,ihtiyaçlarından.Öyle bakkal gibi diz rafa kasadan geçire benzemez bu iş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trader12

    İşçi çalıştırmayacaksında kendin anlıyormusun hayvan bakımından,ihtiyaçlarından.Öyle bakkal gibi diz rafa kasadan geçire benzemez bu iş.

    Evet, ablamla beraber açacağız ikimizin bu konularda yeterli bilgisi var. Yıllardır kedi, köpek, kuş bakmanın yanı sıra bu türde evcil hayvanlarla ilgili üniversitede bilimsel eğitim almadan bir insan kendini ne kadar geliştirebilirse o kadar iyiyiz diyebilirim.

  • ka-tet kullanıcısına yanıt
    Dürüst,güleryüzlü,hayvan dostu hizmet verirseniz kalıcı olursunuz.

    Dediğin yan işleride yaparsan mesela pet hotel gibi iyi kazanç sağlarsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trader12 -- 2 Eylül 2021; 2:24:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gop’un neresinde açacaksınız? Kadıköy vb. olsa anlarımda gopta pek hayvan besleyen vb. yok gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenelKültürAbidesi -- 2 Eylül 2021; 2:52:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GenelKültürAbidesi

    Gop’un neresinde açacaksınız? Kadıköy vb. olsa anlarımda gopta pek hayvan besleyen vb. yok gibi

    Bu konuda haklısınız, ancak kira fiyatları ve oturmuş bir çok petshop'un bulunması Kadıköy gibi yerlerde hem rekabeti hem de maliyeti artırıyor. Şu an yaşadığım İzmir/Çiğli'de evime 10-15 dakika yürüme mesafesinde 7-8 adet petshop ve 4 adet veteriner bulunmakta mesela.


    Gaziosmanpaşa'da Hürriyet mahallesi, cevatpaşa, küçükköy gibi yerlerde düşünüyorum. Belki Bayrampaşa'da Tuna caddesi civarında da olabilir. Baktığım bölgelerde evcil hayvan ürünleri konusunda, kedi köpek maması satan kuş yemcileri, kuşçu ve balıkçılar bulunmakta sadece. Bunu iki nedenle açıklayabiliriz; birincisi, yeterli talep olmaması ve ikinci olarak bölge esnafı niteliklerinin böyle bir iş için uygun olmaması. Yine de diğer bölgeler kadar olmasa da son 10 yılda tüm Türkiye'de olduğu gibi bu bölgede de evcil hayvanlara evde ve sokakta artık daha çok değer verildiğini düşünüyorum. Ancak çekincelerimin bir kısmı lokasyon iken, en büyük kısmı sektörün kendisiyle ilgili. Herkes kar marjının çok düşük olduğundan bahsediyor fakat dediğim gibi diğer sektörlere oranda dükkan kapatma durumu daha az gözüküyor. Youtube'da izlediğim bir videoda Fulya gibi bir bölgede petshop sahibi aylık net karının 6000 lira civarında olduğundan bahsediyor. 6000 lirayı düşük bulduğumdan değil fakat işlerinde en ufak bir düşüş ile bir kaç ay sonra işi devam ettiremeyecek noktaya gelebilirken bu riskli sektörde neden devam etmekte anlam veremedim. Ya doğruyu söylemiyor ya da evcil hayvan ürün ve aksesuarları sektörü bitik durumda.





  • 12kg'lik mama alıyorsun ucuza geliyor sonra açıktan 1kg olacak şekilde satarak kg başı 15-20tl kâr ediyorsun.
    Tasma,kemik vesairede aynı mantık toptancıdan ucuza getirebilirsin bir miktar alarak.

    Bence esas kâr köpek ceket,tshirtlerinde

    Kuaför için ayrı yerler var bence petshop'a gelmezler onun için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 2 Eylül 2021; 14:33:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

    12kg'lik mama alıyorsun ucuza geliyor sonra açıktan 1kg olacak şekilde satarak kg başı 15-20tl kâr ediyorsun.
    Tasma,kemik vesairede aynı mantık toptancıdan ucuza getirebilirsin bir miktar alarak.

    Bence esas kâr köpek ceket,tshirtlerinde

    Kuaför için ayrı yerler var bence petshop'a gelmezler onun için

    Tshirt, yatak vb. şeyleri kendimiz yapmayı ve internetten de satmayı düşünüyoruz. Petshop'un bir bölümünü ayırıp atölye gibi kullanacağız, yapabildiğimiz aksesuarları orada yapacağız. Evet açık mama gerçekten güzel getirisi olan bir yöntem, bakalım hala dükkan arayışındayız. Kendimize uygun bulduğumuz dükkanlar anında tutuluyor bir tane yakalarsak en kısa sürede başlayacağız.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.