Şimdi Ara

=== PEUGEOT 2008 HAKKINDA HERŞEY === (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.700
Cevap
111
Favori
484.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Giannizzero

    Ben de Station, SUV veya MPV araştırıyordum, aracı bugün yolda gördüm, inceleme fırsatım olmadı ama gözüme hoş göründü açıkcası. Ben ÖTV indirimli alacağım için otomatik olması şart, ancak motor konusunda karar veremedim. İzlediğim videolarda benzinli versiyonda dört ileri şanzıman var deniyor, dizelde sanırım altı ileri robotize şanzıman bulunuyor. Bu yönden bakınca yakıtı da çok iyi olan dizel bana daha yakın geldi.
    Donanımı hakkında pek bilgim yok, Peugeot sitesinde konfigürasyon çalışmıyor. Bilenler en üst donanım dizel otomatikte hangi donanımların olduğunu söyleyebilir mi? Örneğin cam tavan standart mı, opsiyonel mi? Varsa başka hangi donanımlar opsiyonel?

    Araçta gördüğüm en büyük kusur direksiyon, gerçekten göstergeleri görmenizi engelliyorsa çok kötü. Nasıl bir ergonomi düşünülerek yapılır böyle bir hata hiç anlamadım.

    Buarada Citron C4 Picasso'da güzel olmuş, aklımı çelmiyor değil ama fiyat düşündürücü :)

    Aylardır araba bakıyorum pek çok marka ve model arasında gidip geldim ama sonunda PSA grubunda kalacağız gibi bir his var içimde

    Donanımlar şöyle:

     === PEUGEOT 2008 HAKKINDA HERŞEY ===


    Cam tavan opsiyonel ve sadece Allure donanımda mevcut.




  • 1.6 HDI Otomatik, Cam tavan, Navigasyon+SMEG liste fiyatlarına göre 71.500 gibi bir fiyata çıkıyor. 120 VTI eğer AUTO6R şanzıman ve 2000 TL daha ucuz olsaydı benim açımdan tercih edilebilirdi ama 3000 TL için hem dizelden hem robotize şanzımandan vazgeçilmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsoldier

    vw bakım masrafı yüksektir. Peugeot ne durumda bilmiyorum ama bizim araç 10 yaşında olmasına rağmen halen 500 lirayı bulan bakım masrafı çıkartıyorlar. en çok da işçilik adı altında soygunculuğa kızıyorum..


    Citroen'de o civarda, zaten genelde tüm markalarda fiyatlar öyle. Şu forumda servis ücretlerinden şikayet etmeyen adam mı var?
  • Bu arada diğer peugeot modellerinin fiyatlarına kıyasla 2008 fazlamı yüksek? 208 en üst model 61000 lerde. 2008'in en üst modeli 72000 lerde...Satışını mı azaltmaya çalışıyor peugeot acaba...Şu fiyatlandırma politikalarını anlamak zor...
    Birde Ankara'da hiç 2008 görmemiştim, Afyon'un termal otellerinden birinde benimle aynı otele gelmiş Afyon plakalı bir arkadaş.Tanışacaktım ama bulamadım aracın kimin olduğunu:-) İlginç tesadüf oldu sen Ankara'da hiç karşılaşma git şehir dışında bir otelde denk gel:-) Zamanla sayı artacak gibi gerçi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fufifufi

    Bu arada diğer peugeot modellerinin fiyatlarına kıyasla 2008 fazlamı yüksek? 208 en üst model 61000 lerde. 2008'in en üst modeli 72000 lerde...Satışını mı azaltmaya çalışıyor peugeot acaba...Şu fiyatlandırma politikalarını anlamak zor...
    Birde Ankara'da hiç 2008 görmemiştim, Afyon'un termal otellerinden birinde benimle aynı otele gelmiş Afyon plakalı bir arkadaş.Tanışacaktım ama bulamadım aracın kimin olduğunu:-) İlginç tesadüf oldu sen Ankara'da hiç karşılaşma git şehir dışında bir otelde denk gel:-) Zamanla sayı artacak gibi gerçi

    Biz de Ankaradayız, benim eşim kullanıyo, beyaz renk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doritoch -- 8 Şubat 2014; 9:42:43 >
  • Bu hafta üç günlüğüne Afyona gittim geldim.Uzun yol değerlerim ve karma tüketim değerlerimi vereyim:)




     === PEUGEOT 2008 HAKKINDA HERŞEY === === PEUGEOT 2008 HAKKINDA HERŞEY ===



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fufifufi -- 9 Şubat 2014; 21:49:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fufifufi

    8-10 Yıl binerim diyorsanız ikinci el satışı sizin için pek problem olmayacak demektir. Dizel arabanın iki avantajı var yakıt konusunda; birincisi dizel yakıt daha ucuzdur ikincisi dizel araçlar birim mesafede daha az yakıt tüketir.Eksi olarak ise gürültüsü düşünülebilir. Şimdi kıyaslama yaptığınız iki modelin dışına çıkmayalım. İlk alımda normalde dizel araçlar daha pahalıdır (Jettanın dizel benzinli farkı artık mantık sınırlarının dışında!).Ancak sizin kıyasladığınız araçlardan dizel olan daha ucuz.Dolayısıyla alımda bir zararınız olmadığı gibi yakıtta da tasarrufunuz olacak. Jetta C sınıfı 2008 ise B+ sınıfı bir araç dolayısıyla Jetta daha geniş ve bagaj hacmi daha fazla ancak yüksekliği daha az bir araba. Jetta vergi olarak daha avantajlı.Yılda ortalama 12000 km yapıyorum demişsiniz. Şimdi verileri arabalar gen tr sitesinden alarak hesaplama yapacağım.2008 in yakıt tüketimi km de 18 kuruş olarak görünüyor.12000*18=2160 lira yıllık yakıt gideriniz.Jetta yakıt tüketimi km başına 29 kuruş görünüyor.12000*29=3480 lira Jetta ile yakıt gideriniz.3480-2160=1320 lira yıllık yakıttan kar edeceksiniz. 839 lira 2008 'in, 537 lira Jetta'nın yıllık vergisi var.Yakıttan bu tutarı çıkarırsak 1320-302=1018 lira yıllık avantaja geçiyorsunuz.Birde alımda 2008 2000 lira daha ucuz demişsiniz oradan da 2000 lira karınız var.Yani 2008 i tercih ederseniz ilk sene yaklaşık 3000 lira, sonraki 8-10 yıl boyunca da yılda yaklaşık 1000 lira karda olacaksınız.Yani tasaarruf konusunda kesinlikle 2008 diyeceğim:)(Delillerle konuştum:))
    Bizde 3 kişilik bir aileyiz ve size 2008'in hem bagaj hacmi hemde iç hacim olarak yeterli olduğunu söyleyebilirim.Ancak bir kere daha hatırlatayım Jetta daha geniş ve uzun bir araba,size daha büyük bir alan sunacaktır 2008'den.
    Bakım masrafı olarak Jetta'nın motoru Turbo benzinli (TSI), 2008 'in motoru ise Turbo Dizel bir motordur. İki motor da farklı yakıtla çalışmasına karşılık temelde aynı prensibi kullanır ve turbolu oldukları için torkları yüksektir.Dolayısıyla bakım masrafı olarak benzinli aracın daha ucuz bakım masrafı getirdiği savı Volkswagen motorlarında ne yazıkki geçerli değildir.Hatta emin olmamakla beraber çok büyük ihtimalle bakımlarda Jetta'ya daha fazla para ödeyeceksiniz.
    DSG vites yeni teknoloji çift kavramalı bir vitestir ve çok rahattır.Özellikle 1,2 motorların torku bu vitesi zorlamadığı için çok uyumludur ve vites geçişlerini hissedemezsiniz.Ancak ne yazıkki internete dsg vites sorunları diye yazdığınızda 100 sayfa forum metni çıkıyor.Her ne kadar yeni modellerde sorunun çözüldüğü söyleniyor ise de 7 ileri vitesli kuru tip Dsg şanzıman sizin kullanmayı düşündüğünüz 8-10 yıl süreci içerisinde henüz tam olarak denenmedi.Dolayısıyla ne olacağını kestirmek biraz güç.Üstelikte olası bir arızada 5000-15000 lira arası bir masrafla (aracın garantisi bittikten sonra) karşılaşmanız da olası çünkü bu vitesler doğaları gereği kaliteli malzemeden yapılmak zorunda ve tamiri de ona göre masraflı oluyor.
    Auto6r yani 2008'in vitesi ise tek kavramalı ve biraz daha eski teknolojidir.Esasen vites sistemi manuelin aynısı sadece vitesi araç sizin yerinize değiştiriyor. Dolayısıyla vites geçişleri hissedilir ve dizel araçlarda yığılma benzeri bir his yaşayabilirsiniz.Ancak kendini kanıtlamış bir vitestir kolay kolay bozulmaz bozulsa da tamiri dsg'ye göre çok daha ucuzdur ve araç ağırlığını da artırmaz. Dolayısıyla konfor için Jetta, uzun süreli kullanım için 2008 diyeceğim. Yinede Jetta senelerce sorunsuz çalışabilir günahını almayayım:)
    Alman aracı olarak Jetta daha tok bir araç, daha oturaklı ve kaliteli duruyor.Ancak 2008'in kalitesi de sizin için yeterli olacaktır.Yine de Peugeot'un çok yeni bir arabası sonuçta neresi çatlar patlar şimdiden kestirmek çok güç. 2008 alırsanız yol için ses yalıtımını mutlaka yaptırın.
    Sonuç olarak iki araba arasında ben kesinlikle 2008 diyeceğim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    Edit: Bu arada km başına tüketim değerini internet sitesinden aldım. Muhtemelen dizel ve benzine gelen son zamlardan sonra bu değerler değişmiştir ancak önemli olan fiyatlar arasındaki orantı.


    Detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. Şimdi alternatifler arasına bir de corolla girdi. Bakalım ne olacak :)




  • Arkadaşlar kol dayama/kolçak bulan halen yok mu?
  • serbe1905 kullanıcısına yanıt
    ne yazık ki bulan yok galiba ben de ne zamandır bekliyorum birisi bulurda yazar inşallah
  • manonfire kullanıcısına yanıt
    Yabancı bir sitede birisi vitesin arkasındaki sürgülü göze girecek şekilde bir tane yapmış ama Türkiye de varmi oyle girisimci ruh bilmiyorum. Fena da olmamış aslinda.o göz cok ise yaramiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fufifufi F kullanıcısına yanıt
    link verebilirmisiniz
  • http://www.2008ownersclub.co.uk/forum/peugeot-2008-armrest_topic374.html adres
    Bilgisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde bu varhttp://www.carcomponents.net/peugeot_2008_bracciolo.htm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fufifufi

    http://www.2008ownersclub.co.uk/forum/peugeot-2008-armrest_topic374.html adres
    Bilgisi

    Adamın projesi darbe yemiş

    Peugeot'nun bunu düşünmemesi tuhaf.
  • serbe1905 kullanıcısına yanıt
    bence güzel olmuş adamlar çözüm bulmuş bizde daha yok

    https://www.youtube.com/watch?v=1Jik9jkaBvo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thetuna

    http://www.milliyet.com.tr/100-bininci-peugeot-2008-uretildi-otoguncel-1842514/?ref=milliyet_anasayfa


    Vay be harika rakam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız ben hala canım Ülkemin yollarında yeteri kadar göremiyorum. Tüm araç satışlarını etkileyen sebeplerden ötürü.
  • Almayi dusunuyorum kararsiz kaldim bu tipte baska onerebileceginiz arac varmi bide onlara bakim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burak Duran

    Almayi dusunuyorum kararsiz kaldim bu tipte baska onerebileceginiz arac varmi bide onlara bakim

    Sınıfında en iyisi bence.

    Rakipleri Renault Captur,Opel Mokka,Nissan Juke...vs.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.