Şimdi Ara

Peugeot 208 Intercooler Hortumu Yağlanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, 2013 model bir Peugeot dizel otomatik aracım var. Aracı 25 binde aldım, aldığımda 15 bin bakımı yetkili servisinde yapılmıştı. Bende 30 binde yetkili servise götürdüm, 40 bin bakımı geldiğinde bir kaç rutin işlem için aşırı yüksek bir fiyat çekildi bende arkadaş tavsiyesi üzerine sanayi ustasına götürdüm.

    Ustadan ilk aldığım dönemlerde bir problem yoktu fakat kilometre 45 bine falan geldiğinde motor arızası yakmaya başladı ardından 1 gün sonra söndürdü. Bu durum 3-4 kere başıma geldi, yaz mevsimi klima çok yüksek sesle çalışıyordu bununla ilgili ustaya götürdüm, o anda kaputu açınca daha ince bir ses dikkatini çekti onun sebebine bakarken bana başlıkta yazan problemden bahsetti.

    Bende intercooler hortumu yağlanması nedir ne değildir diye araştırırken turbo ile ilişkili bir arıza olduğunu öğrendim. Motor ışığıda daha önce yanınca bilgisayarda arıza tespite sokmuştum o anda da bir turbo arızasından bahsediyordu zaten.

    Siz ustalara sormak istediğim sorular ise şunlardır;

    1) Götürdüğüm usta dahil danıştığım bir kaç kişi 47 bin kilometrede bu aracın başına böyle bir şey gelemez diyor. Bu neden kaynaklanıyor olabilir gerçekten bir parça arızası mıdır, rutin 40 bin bakımında uygulanan yanlış bir işlem buna neden olabilir mi?

    2) Bu hortumların temizlenme işlemi için rutin 300-400TL bir fiyat çıkar sürpriz çıkmazsa maksimum budur gibi bir fiyat sundu. Bu fiyatı nasıl buluyorsunuz?

    3) Usta turboyla ilgili bir onarımdan hiç bahsetmedi, anladığım kadarıyla hortumları temizlese bile yağlanma devam edecek. Bu konuyla ilgili içim hiç rahat değil binbir emekle aldığım araç sanayi aracı olsun istemiyorum, bu problemin kökten çözülmesi için nasıl bir hamle yapabilirim. Daha pahalı olacağını bilsem dahi sorunu kökten çözecekse yine yetkili servise gidebilirim. Bu konuda beni nasıl yönlendirirsiniz?

    Şimdiden başlığımı sabırla okuyup, yardım etmeye çalıştığınız için teşekkür ederim..







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.