Şimdi Ara

Peugeot 308 gti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
4.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar bir süredir bu araçla ilgileniyorum türkiyede vergi dilimi gereksizliğine girmeden satilmakta olan yada bir zamanlar satilmiş olan(2019 model görmek pek mümkün olmayacak sanirim bu kurlarla) tek c grubu performans otomobili olmasinin yanisira günlük kullanimada uygun olan keyifli bir otomobil olduğu yorumlari var ancak araç ortalikta yok ilgi bu denli azmidir bu otomobili satin almak mevcut şartlarda mantiksizmidir forum ne diyor😊



  • Çok biliyon sen. Senin motorunun içi 1.6 THP 270 kadar yapılı mı? Dövme pistonlar, biyel kolları, saplamalar hepsi Mahle motosports üretimi. Silindir duvarları polimer işlemli çoğu supercar gibi. Yarış headers'ı mevcut, krank yatağı da 4 saplamalı, 270hp değil 300 ve üzeri güçleri de kaldırabilecek durumda motor, ayrıca 22 pasi basıyor turbosu alt devir motoru hiç değil detonasyon sorunu yaşasın. A45 AMG'nin 2.0lt 381hp motoru da böyledir. 1.4 FSI 90hp atmosferik motordan devşirme değil bu makinalar sizinkiler gibi. O yüzden boşa aau maau kurt gibi uluma.

    Birde bu araba 1205kg. C sınıfı 270hp GTI "1205" kg tekrar yazayım. B sınıfı makinalardan hafif yani. Kimse almıyor çünkü rakiplerinin aksine otomatiği yok, Peugeot, 2.el yok, fiyat pahalı ve motor EA888 VW 2.0 turboları kadar yüklemeye açık değil. Senin tarz galerici dayılar elleri arkaya bağlayıp "ikünci elü guvvetli değel ya, ekmek yedirmez hellam" dese de işin gerçeği bu. Gerçi yok sen 11 kişi halı saha maçı mı yapmak istiyodun? Maalesef halı saha maçı yapacaksan VW alacan.

    Pahalı fiyat ve vergi hususunda alışılmadık biçimde haklısın. Bozuk saat bile 2 defa doğru gösteriyor malum.
    Araban galerici arabası değil, senin kafanın içi galerici. Az bulunan az satılan bir araba görünce inme iniyor sana Milletin ettiği zararı cebinden veriyor sanki.

    Felix wankel henry ford falan ayaküstü iyi sunum yaptın ha, aferin bu işi biliyon sen. Sen şimdi Ford'un amerikan, Mazda'nın japon olduğunu falan da biliyorsundur. Yarın cv'ni al haftabaşı başla yanımda :D

    MX5'i napacan değil 11 kişi futbol takımı, 5 kişi basketbol takımı bile tamamlayamazsın, kahvaltı mangal partisi bile yapamazsınız. Anca 2-3 kişi sinema falan. Sen Egea GTI'ı bekle, deli piyasası olur onun.

    Tr fiyatları için dedik ya pahalı diye. Aynı şeyi Mercedes de yapıyor 1.6lt C200d ile, E180de'de yapıyordu, BMW 1.6lt 520i'yi de 530i'ye çok yakın paraya satıyordu. Peugeot ne ilk ne son, zaten az satacağını bildiği için araç başına geçirmeye karar vermişlerdir. Ayrıca yurtdışında da 2.0 modellerle aynı para 308 GTI, belki Mercedes BMW haksız ama bunlar çok daha haksız değil.
    Senin içten bir Mazda aşkın var galiba. Konuyla ne alaka ya Mazda ya. Yaz özelden yemin ederim gel vereyim anahtarı bir gün kullan, çok ciddiyim.
    Ayrıca hani misubishi nerede misubisşi demedin bağcılar otocenter galericisi seni. Kaça bağladın mini kupırı?

    Rakiplerinin motor teknolojisi dandik değil, 1.6lt thp motordan güç almak için motor içine çok masraf ediyorlar, bu yüzden 308 GTI pahalıya geliyor ancak tüm model gamında tekrar bir 2.0lt blok kullanmaya gerek kalmadığı için toplam maliyet düşüyor. Sadece 1.6lt tek blok kullanıyorlar, tüm araçlarda. Kimse mühendislikte ileri veya geri demek değildir bu, üretm-işlemler yönetimi ile ilgili bir tercih meselesidir. İster 1.6 bu şekil bir motor alırsın, ister 2.0lt.

    Ayrıca ne yazıyon sen ya. Solidworks hesap bilmem ne ne anlatıyon okumadım bile. 1.4 180hpye laf atoyonoz da bono boşoy domoyonuz. Motorların mimarisi arasındaki alakasızlığı bilmeden salladın bişeyler tıktım ağzına daha da laf yetiştiyor bana. Üretim sürecine falan giriyor, sen sokakta dizin toprak içinde taso sallarken ben otosanda staj yapıyordum. Çok bir terminoloji biliyormuş gibi laf yetiştirip daha da gömdürtme kendini.
    Mümkün mertebe tecrübemi paylaşayım. Araç Tr ye geldiğinde neredeyse 2 litre leon ile aynı fiyatta etiketlendiği için kayda değer satış rakamlarına ulaşmadı. Zira leon cupra hem dsg hem 2 litre ve önü çok açık bir araç. Fk2 de aynı şekilde ve rekortmen kimliğine sahip bir araç olunca satışları çok zayıf kaldı.

    Diğer yandan yapılan bazı yabancı testlerde süre anlamında da yarım saniye bir saniye geride kalınca bizim Prof sürücülerden oluşan alıcı kitlemiz araca ilgi göstermedi tabii ki. Aslında araç yurtdışında leondan pahalı satılıyor. Bir çok pistte de süre olarak hemen hemen aynı süreleri yapabiliyor zaten.

    Şimdi dönelim Türkiye özeline. Elimizde 1 adet tam 2 adet yarım yarış pistimiz var maalesef. İstanbulpark güç seven bir pist , zaten formula1 pisti. Haliyle 272 hp her ne kadar araç 1200 kg civarında olsa dahi bir type r süresinden hızlı olmasını beklemek zor. Ne fark eder dersek leon type r 308 özelinde 1- 1,5 saniye oynamaz bile stok arabalar için. Araca ilgi artışı da zaten Sinan koç un yağmurda 2,26 dönmesi ile oldu. Kuruda 2,23-2,24 profesyonel pilotla yapabiliri var net. Tabi burada rakip araçların mod için çok müsait olduğunu , rahatça 380-400 hp lerin alınabildiğini unutmamak lazım. Ayrıca stok leon cupranın freninin istanbulparkta 3 tur üst üste asla atamayacağını, modlu typer ın da motoru ısındığı için 3 tur atamayacağını bilmek gerekiyor. Bu yönden 308 hepsinden daha iyi ve daha stabil.

    380 mm alcon frenler başlı başına şaheser. Mekanik torsen kilit çok önemli parça pist için. Hafiflik var , çok canlı bir motora sahip bunlar hep rakiplerinden artı. Yukarıda bir arkadaş motorla ilgili de detayları güzelce paylaşmış. Pug sport arabaya çalışmış o çok belli.

    Kimler alır ? 2 litre Vergisi ödemek istemeyen, modla sanayi ile, rolling ile işi olmayan, görece rakiplerinden daha hesaplı araç almak isteyen ama piste girdiğinde de ezilmesin iyi süre çıkarsın diyen kişi için ideal bir araç. Sadece semi lastik ile ardı ardına stabil turlar atıp akşam market alışverişine gidilebilecek bir araç.

    Yakıt tüketimi de açık ara iyi diyebilirim , 80-100 gidildiği takdirde 4-4,5 litrelere kadar görülüyor şaka gibi gerçekten. 130 sabitte 7,5 litre ve tempolu sürüşlerde 10 litre denilebilir. Hızlı kullanımda sonu yok tabii.

    Araç çok iyi lastik istiyor , aksi halde asfalt kalitemiz ile 100+ hızlarda esp ışığı yanıyor. Vites oranları çok kısa, öyle ki 2.0 devirde 80 yapıyor alet 6. Viteste. Son hızı 250 ve bir kaç km daha geçerseniz kesici oluyor. Son vites dişlisi uzun olsa çok daha yüksek hıza ulaşabilirdi.

    Gösterişli bir araç değil , koltukların kavraması çok iyi , masaj vs var, ses sistemi denon ama ben beğenmedim. Gündelik kullanımda ihtiyaç olan donanımların hepsi var neredeyse . Anahtarsız giriş çalıştırma , navi, otm far yağmur sensörleri , cruise vs vs.

    Asıl olayı sürüş kısmında da ben daha önce tt quattro sürüyordum o da 275 hp civarıydı. Ona göre daha fazla dikkat gerektiren bir araç . Jilet gibi , hızlı girip çıkacağınız virajı önceden biliyor olmanız lazım. Quattro da tren gibi girip çıkabiliyorken bunda daha dikkatli girip gazı nerede açacağınızı çok iyi bilmeniz lazım zira torsen çalıştığı anda viraj içi ve çıkışı o kadar yüksek bir hıza ulaşılıyor ki vaz geçip gazdan çekmek diye bir şey mümkün değil. Lift off doğrudan arkayı bırakıyor. Araca iyi adapte olmak lazım. Yüksek hız sürüşüne müsait bir araba değil , fabrikasyon kamber bile 1,7 falan. Direksiyonu parmağınızla tutup gidemezsiniz yani, sekiyor. Ama 180-190 da dahi ani şerit değiştirmeniz gerektiği anda jilet gibi yön alıyor, şasi burkulmuyor.

    Ben leon cupra , fk2 type r ve bunun arasında kalıp tercih etmiştim. Hepsi iyi arabalar, leon gündeliğe en uygun olanı otm avantajı ile. Kaliteli bir lastik alıp istanbulparkta denemeyi düşünüyorum. Video alırsam burada paylaşırım. Soracağınız bir şey olursa da bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım. Saygılar herkese.
    forumdakilere bakma bu arabayı kullanan kişileri bulmak gerek.
    cebinde paran varsa arabayı besleyip yürütecek maddi gelire sahipsen al kullan.
    kısıtlı bütçeyle alınıp kullanılacak bir araç değil.
    zaten alan adamda alıp kullanıyor zevkini çıkarıyor ilan sitelerine düşmeden eşine dostuna meraklısını bulup satıyor.aracın ortalıkta gözükmemesi normal.
    bu tür araçlar imkan meselesi biz toplum olarak almadan satmayı düşündüğümüzden bu tür araçları bilen duyan sayısı sınırlı olarak kalacaktır.
    Bu arada ufak bir karşılaştırma da Nürburgring özelinde Megane için yapayım. Megane rs direksiyonu, şasesi cidden çok özel. Araca hakim olmak kolay , eldiven gibi bir alet. Ring için yapılmış gibi hissediyorsunuz , ardı ardına viraja atası geliyor insanın. Btg 8,30 civarı dönmüştüm ki daha önce sadece 1 defa Megane rs koltuğuna binip 30 km falan sürmüştüm. Daha sonrası 450 hp lik e92 m3 ile de 8,30 anca dönebilmiştim. İşte Megane öyle bir araç , direksiyonuna geçer geçmez hızlı sürebiliyorsun ve eğlenceli alet. Ama bazı arabaların potansiyeli çok yüksek olmasına rağmen o potansiyel ancak profesyonellerin elinde ortaya çıkabiliyor.

    Bazı araçların tahmin edilebilirliği düşük ama potansiyeli Yüksek , kimisinin tahmin edilebilirliği çok yüksek ama potansiyeli gücü düşük oluyor. Megane 2. Sırada bir araç ve ringde m serisi, Porsche ve rekor sayıda Megane görüyorsunuz. Açık ara en sevilen araç.

    Ne var ki yine Türkiye özelinde yazacaksak ben 2,30 yapabilen stok Megane rs görmedim henüz istanbulparkta. Halbuki Burak ertem kasmadan , klima bile açık şekilde 2,29 yapmıştı 308 ile.

    Peugeot firması ring süresini anlamsız bulduğuna dair açıklama yapmıştı ve hiç çıkarmadılar süre için( çıksa da sonuç çıkmazdı) Açıkçası son dönemde neredeyse satışa bile koymayacakları, uçuk fiyatlı sınırlı üretim araçlar ile rekor denemeleri yapılıyor gerçekten saçma.

    Mesela olay Nürburgring ise , gider mağazadan sıfır km cupra , typer , 308, golf gti, s3 , a45 gibi modelleri alırsın ( özel modelleri değil). Verirsin pilotlara 5 tur duraksız gazlarlar aynı anda aynı hava koşulunda , onun sonucuna bakarım ben. Hangisi fren yemiş hangisi şişmiş, hangisi Arıza vermiş diye.

    Adamlar pist rekoru kırıyor ama kıran araba 4 tane Megane rs parası, pleksi cam var , koltuk yok , fren karbon :) ama olayın adı Megane rekor kırdı oluyor.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ecz-motors-i-2014-model-megane-iii-rs-coupe-265-hp-669742647/detay


    Alırsam benimde alacağım araç bu olacaktır. Çok kısa deneyimleme fırsatı bulmuştum istanbula geldiğimde. Ve ben bu kadar sürüş zevi güzel bir araç kullanmadım daha önce. İçimde ukte olarak duruyor. Alacağım seni
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ecz-motors-i-2014-model-megane-iii-rs-coupe-265-hp-669742647/detay


    Alırsam benimde alacağım araç bu olacaktır. Çok kısa deneyimleme fırsatı bulmuştum istanbula geldiğimde. Ve ben bu kadar sürüş zevi güzel bir araç kullanmadım daha önce. İçimde ukte olarak duruyor. Alacağım seni




  • forumdakilere bakma bu arabayı kullanan kişileri bulmak gerek.
    cebinde paran varsa arabayı besleyip yürütecek maddi gelire sahipsen al kullan.
    kısıtlı bütçeyle alınıp kullanılacak bir araç değil.
    zaten alan adamda alıp kullanıyor zevkini çıkarıyor ilan sitelerine düşmeden eşine dostuna meraklısını bulup satıyor.aracın ortalıkta gözükmemesi normal.
    bu tür araçlar imkan meselesi biz toplum olarak almadan satmayı düşündüğümüzden bu tür araçları bilen duyan sayısı sınırlı olarak kalacaktır.
  • Mantıklı tarafı yıllık mtv. Yoksa fiyatı 1.6lt diye 2.eli düşmüyor, düşürmeyip satayım desen o da zor, motor 2.0lt turbolar kadar başarılı da fiyat da 2.0lt turbo seviyesinde.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-20.000-km-de-rs-cup-sasi-f1-paket-464588003/detay

    Keyif istiyorsan bu sınıfta uç nokta burası, bundan ötesi yok. İlla 5 kapı olsun dersen Fk2 TypeR olabilir. 308 GTI iyi makina da o fiyatlara çok opsiyon var zaten sorunu o.

    308 yerine 208 GTI bakardım ben. Çok daha uygun fiyat, daha kıvrak şasi. Daha çok performans odaklı bakıyorsan bir ara gelmiş 1.8 192hp Cupra'lar var, motor potansiyelli, kolay yüklenip 240-250hp'lere sağlıklı çıkabiliyor.




  • Merhaba,

    Facebook kullanıyorsanız eğer "Peugeot 308 T9 TEAM" isimli bir grup var, bu grupta 308 GTI sahibi 1-2 arkadaş var. Eğer gruba yazarsanız görüşlerini alabilirsiniz.
  • Bence başarılı bir araç. Yol tutuş gerçekten çok başarılı. Motorun 1.6 olması büyük avantaj. Performansı çok iyi. Daha ne olsun. Param olsa hiç düşünmeden alırdım.
  • Motor 1.6 ama fiyat 2.0 gibi. Bi ara ciddi ciddi düşündüm ama fiyatları görünce bıraktım. 261500 idi en son fiyatı.
  • çeyrek trilyon verdikten sonra vergi avantajı mı kalıyor allah aşkına 208 gti alınabilir belki ama onun da tipi kötü, yeni kasada adama benzetebilirlerse düşünülebilir.
  • Herkesin övdüğü ama kimsenin almadığı araç.

    Leon Cupra 130 bin TL, Golf Gti 140-145 bin TL, Megane RS'in de benzer fiyatlarla çıktığı zamanlarda 1.6 litre vergisine girmesine rağmen rakipleriyle aynı fiyattaydı.

    Bu arada şuna da dikkat çekmek istiyorum başka markalar 1.4'ten 180 beygir alınca o motorun ömrü çok olmaz diyenler 1.6'dan bu kadar beygir olunca kendi markaları olduğu için abooooov bu nasıl mühendislik auuuuvvv tarzı yorumlar yapıyor. Bu araçtaki mühendislik iyidir buna lafım yok ancak rakipleri 2.0 litreyi %90 ( o zamanlar böyleydi ) vergisine rağmen 130-150 bandında verirken bu nasıl bir kazıktır ? Hayır Megane RS, Type R gibi pist rekorları mı kırdın kimsin kardeşim sen ? Bu araçlarda mühendislik yok mu yani ?
  • 208 aynı motorla neredeyse yarı fiyatına alınabiliyor, bence 208 bakın.
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Çok biliyon sen. Senin motorunun içi 1.6 THP 270 kadar yapılı mı? Dövme pistonlar, biyel kolları, saplamalar hepsi Mahle motosports üretimi. Silindir duvarları polimer işlemli çoğu supercar gibi. Yarış headers'ı mevcut, krank yatağı da 4 saplamalı, 270hp değil 300 ve üzeri güçleri de kaldırabilecek durumda motor, ayrıca 22 pasi basıyor turbosu alt devir motoru hiç değil detonasyon sorunu yaşasın. A45 AMG'nin 2.0lt 381hp motoru da böyledir. 1.4 FSI 90hp atmosferik motordan devşirme değil bu makinalar sizinkiler gibi. O yüzden boşa aau maau kurt gibi uluma.

    Birde bu araba 1205kg. C sınıfı 270hp GTI "1205" kg tekrar yazayım. B sınıfı makinalardan hafif yani. Kimse almıyor çünkü rakiplerinin aksine otomatiği yok, Peugeot, 2.el yok, fiyat pahalı ve motor EA888 VW 2.0 turboları kadar yüklemeye açık değil. Senin tarz galerici dayılar elleri arkaya bağlayıp "ikünci elü guvvetli değel ya, ekmek yedirmez hellam" dese de işin gerçeği bu. Gerçi yok sen 11 kişi halı saha maçı mı yapmak istiyodun? Maalesef halı saha maçı yapacaksan VW alacan.

    Pahalı fiyat ve vergi hususunda alışılmadık biçimde haklısın. Bozuk saat bile 2 defa doğru gösteriyor malum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alcohol06

    Çok biliyon sen. Senin motorunun içi 1.6 THP 270 kadar yapılı mı? Dövme pistonlar, biyel kolları, saplamalar hepsi Mahle motosports üretimi. Silindir duvarları polimer işlemli çoğu supercar gibi. Yarış headers'ı mevcut, krank yatağı da 4 saplamalı, 270hp değil 300 ve üzeri güçleri de kaldırabilecek durumda motor, ayrıca 22 pasi basıyor turbosu alt devir motoru hiç değil detonasyon sorunu yaşasın. A45 AMG'nin 2.0lt 381hp motoru da böyledir. 1.4 FSI 90hp atmosferik motordan devşirme değil bu makinalar sizinkiler gibi. O yüzden boşa aau maau kurt gibi uluma.

    Birde bu araba 1205kg. C sınıfı 270hp GTI "1205" kg tekrar yazayım. B sınıfı makinalardan hafif yani. Kimse almıyor çünkü rakiplerinin aksine otomatiği yok, Peugeot, 2.el yok, fiyat pahalı ve motor EA888 VW 2.0 turboları kadar yüklemeye açık değil. Senin tarz galerici dayılar elleri arkaya bağlayıp "ikünci elü guvvetli değel ya, ekmek yedirmez hellam" dese de işin gerçeği bu. Gerçi yok sen 11 kişi halı saha maçı mı yapmak istiyodun? Maalesef halı saha maçı yapacaksan VW alacan.

    Pahalı fiyat ve vergi hususunda alışılmadık biçimde haklısın. Bozuk saat bile 2 defa doğru gösteriyor malum.
    Pist arabası alacak adam otomatiği yok diye almıyor he ??? Ama herkes pistte kullanmak zorunda değil kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ben garajda çalıştırırım yeterrrrr

    Heheheh komikmiş. Megane RS'i 2.eli yok diye almayan kimse de duymadım. Bu araçları alan adam zaten sınırlarda kullanan adamdır. Motor olayı öyle pistonu koydum ile anlaşılmaz. Üretilen araç sayısına bakarsın 200 bin km'ye kadar hata veren araç sayısına bakarsın istatiksel olarak yorumlarsın. Yoksa hiçbir marka çıkıp da ben aracımı 150 bin kilometrelik piston koydum sonrasında benim problemim değil diyemez. Hepsinin kalite kontrol testleri var, Ansys Solidworks gibi programlarda ömür hesaplamaları var ama ne oluyor ? Yine hatalar oluyor.

    Sen benim motorumu boşver rakiplerinin motor teknolojisi dandik mi de 1.6 litreyi 2.0 litre fiyatına satıyorlar onu söyle. Megane RS diyorum pist diyorum Nurburgring diyorum TYPE R diyorum Nurburgring diyorum

    Neyse sizin mangal iptal olmuş sanırım Mazda 3 sahibi 5.kişi gelmedi diye herhalde ondan böyle sinir yapmışsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 11 Nisan 2019; 10:41:28 >




  • Şunu yazmayı unutmuşum tam olarak hatırlamıyorum ama o zamanlar yani ilk fiyat açıklandığında

    1600 cm3 altı araçlar için ötv %45
    2000 cm3 altı araçlar için ötv %90 olması lazım.

    Bu araç 1598 cm3 olmasına rağmen fiyatı 2 litre motor sahibi rakipleriyle aynıydı. Yani işin vergi kısmından ziyade Pejo'nun kazığı var. Karşısında Megane RS gibi bir ikon varken bu ne özgüven ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 11 Nisan 2019; 10:55:11 >
  • İnternetteki ilanlar tam keriz silkeleme işi olmuş normalde ederi 120-130 bin tl arası olmalı bu araçlar 0 olarak o kadar pahalıya satılmamıştı
  • PSA performans araçlarını tavsiye etmem.
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Senin içten bir Mazda aşkın var galiba. Konuyla ne alaka ya Mazda ya. Yaz özelden yemin ederim gel vereyim anahtarı bir gün kullan, çok ciddiyim.
    Ayrıca hani misubishi nerede misubisşi demedin bağcılar otocenter galericisi seni. Kaça bağladın mini kupırı?

    Rakiplerinin motor teknolojisi dandik değil, 1.6lt thp motordan güç almak için motor içine çok masraf ediyorlar, bu yüzden 308 GTI pahalıya geliyor ancak tüm model gamında tekrar bir 2.0lt blok kullanmaya gerek kalmadığı için toplam maliyet düşüyor. Sadece 1.6lt tek blok kullanıyorlar, tüm araçlarda. Kimse mühendislikte ileri veya geri demek değildir bu, üretm-işlemler yönetimi ile ilgili bir tercih meselesidir. İster 1.6 bu şekil bir motor alırsın, ister 2.0lt.

    Ayrıca ne yazıyon sen ya. Solidworks hesap bilmem ne ne anlatıyon okumadım bile. 1.4 180hpye laf atoyonoz da bono boşoy domoyonuz. Motorların mimarisi arasındaki alakasızlığı bilmeden salladın bişeyler tıktım ağzına daha da laf yetiştiyor bana. Üretim sürecine falan giriyor, sen sokakta dizin toprak içinde taso sallarken ben otosanda staj yapıyordum. Çok bir terminoloji biliyormuş gibi laf yetiştirip daha da gömdürtme kendini.




  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Bizde Megane Rs dedik yukarıda herhalde, 308 GTI çok mantıklı değil dedik. Ancak 5 kapı isteyen 1.6lt mtv'si vermek isteyen 308'de alabilir. Sana kalsa herkes aynı otomobilleri alsın, dünyada bir tane B sınıfı araba, birde tane C sınıfı, birde tane D, bir tane lüks, birde spor araba olsun, hepsinin ikinci elü guvvetli olsun, değil halı saha maçı yapmak, stadyım dolduralım kullanıcılar olarak. Galericinin duası kabul olsaydı, gökten fluence yağardı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alcohol06

    Senin içten bir Mazda aşkın var galiba. Konuyla ne alaka ya Mazda ya. Yaz özelden yemin ederim gel vereyim anahtarı bir gün kullan, çok ciddiyim.
    Ayrıca hani misubishi nerede misubisşi demedin bağcılar otocenter galericisi seni. Kaça bağladın mini kupırı?

    Rakiplerinin motor teknolojisi dandik değil, 1.6lt thp motordan güç almak için motor içine çok masraf ediyorlar, bu yüzden 308 GTI pahalıya geliyor ancak tüm model gamında tekrar bir 2.0lt blok kullanmaya gerek kalmadığı için toplam maliyet düşüyor. Sadece 1.6lt tek blok kullanıyorlar, tüm araçlarda. Kimse mühendislikte ileri veya geri demek değildir bu, üretm-işlemler yönetimi ile ilgili bir tercih meselesidir. İster 1.6 bu şekil bir motor alırsın, ister 2.0lt.

    Ayrıca ne yazıyon sen ya. Solidworks hesap bilmem ne ne anlatıyon okumadım bile. 1.4 180hpye laf atoyonoz da bono boşoy domoyonuz. Motorların mimarisi arasındaki alakasızlığı bilmeden salladın bişeyler tıktım ağzına daha da laf yetiştiyor bana. Üretim sürecine falan giriyor, sen sokakta dizin toprak içinde taso sallarken ben otosanda staj yapıyordum. Çok bir terminoloji biliyormuş gibi laf yetiştirip daha da gömdürtme kendini.
    Zaten bu forumda herkes yüksek mühendis herkes en bilgili kime sorsan ohooo sen kimle konuştuğunu bilmiyorsun be oğluuum ben var ya ben. E kardeşim bu ülkedeki kitap okuma oranı niye yılda 1 kitap bile değil ??? Herkes her şeyin ustası valla otosanda stajlar Henry Ford ile tavla oynamışlıklar helal olsun hepinize Ha sizinki doğrudur ona lafım yok ama ben nedense bu DH de 12 senede hiç lise mezunu ile tartışamadım veya sadece lisans yapmış adamla tartışamadım

    Valla Mazda aşkım olabilirdi ama Mazda Mx5'i benim cupra ile kafa kafaya takaslamaları lazım. Böyle bir şeyi yapacak tanıdığın varsa staj döneminden tanışmışsındır belki Felix WANKEL ile o zaman MAZDACI olurum sırf senin için

    Ben Türkiye fiyatları için konuşuyorum. Bizim vergi oranımız belli nasıl oluyor da bu fiyatları bulabilir diyorum ha yoksa araç ucuza üretiliyor pahalıya üretiliyor önemli değil bize gelince her türlü pahalı oluyor zaten.


    Galerici kafasında olsam 1.4 180 beygir DSG araç alır mıyım ? TSi var DSG var tork desen sınırda 250 Nm tam saatli bomba. Bugün satayım desem 2023'e anca gider bu araç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 11 Nisan 2019; 11:28:28 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.