Şimdi Ara

Peugeot 5008 (1872. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: mrtcrc
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
37.562
Cevap
148
Favori
1.654.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18701871187218731874
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, halihazırda peugeot Rifter kullanıcısıyım..


    Yaklaşık 14 yıldır Peugeot sever biriyim..


    Peugeot Partner Tepee ile 10 yıl,


    Peugeot 508 2.2 gt ile 1,5 yıl,


    Peugeot Rifter ile hali hazırda 3,5 yıldır beraberim..


    Lakin 508 2.2 gt beni kullandığım süre zarfında resmen zehirledi  


    2.2 motorun gücü ve tork'u beni kendisine hayran bırakmıştı, 1,5 sene kullandım hem donanım hem performans anlamında çok memnun kaldım..

    Onu satıp peugeot rifter aldım, lakin 1,5 motor beni yeteri kadar tatmin etmedi, etmiyor..


    Sattığıma pişman olduğum tek araç diyebilirim.


    3,5 yıl olmasına rağmen, rifter teknoloji anlamında daha üstün olmasına rağmen 508'in performansını halen arıyorum..


    Bu arada toplamda 14 seneye yaklaşan hafif ticari maceramı da artık bitirmek istiyorum..


    Rifter'i satıp 5008 almak istiyorum..


    Lakin, ülkemize de bir dönem gelen (sanırım 2018-2019) 2.0 motor olan 5008'lerden almak istiyorum..


    Az sayıda geldiği için, satılık olarak bulmak çok zor..


    Sarı site de bile en son 3-4 ay önce vardı bir tane..


    Eğer satılık 2.0 motor 5008 bulursam almak istiyorum...





  • john mclane kullanıcısına yanıt
    Tr de 2.0 motorlu 5008 bulmak çok zor.
    Bende bir ara kovalıyordum.
    Aslında iyi bir teknik personel ile 2.2 motor 1.6 ile swaplanabilir

    Bu yönde araştırma yapmanızı öneririm.

    Iyi forumlar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • melodramm kullanıcısına yanıt

    Ben 2.0 motor 5008 çıkana kadar satılık bekleyeceğim :)

    2.2 motoru rifter’e mi monte edelim  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi john mclane -- 9 Ekim 2022; 22:5:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • john mclane kullanıcısına yanıt
    2.2 motor ile rifter tam bir sleeper car olur.

    Hemen yapalım

    Iyi forumlar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • melodramm kullanıcısına yanıt

    Şaka makinesi olur resmen, yolda gelen geçen çoğu araca, hafif ticari ile tokat  

  • john mclane kullanıcısına yanıt
    Ben şu anda o şakayı 0.9 turbo lancia ypsilon ile yapıyorum.
    Kuduruk bir makine.
    Yolda eğleniyoruz.

    Mutlaka kullanmanı öneririm.

    Iyi forumlar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 model 5008 118 binde yolda arıza yaptı. Motor durdu. Boşa geçmedi ve haliyle araba çalışmadı.


    Debriyaj ömrü bitmiş.


    İşçilik dahil 12750 orijinal parça dedi. Vatan Peugeot/Atisan/Ankara


    Voleo gibi bir marka ile 750 lira fark varmış.


    Göral/Yetkili servis işçilik hariç 16 bin lira deyince bu fiyata yaptırdım. Bilgi amaçlı yazıyorum.


    1631733780 numaralı parça debriyaj volant bilya takım/kit


    Israrla vurguladıkları şey yılbaşından önce yaptırdığın için kendini (ekonomik açıdan) şanslı say, varsa yapılacak bakım vb şimdiden yaptır oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurordek -- 27 Aralık 2022; 10:16:38 >
  • onurordek O kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Bende bu yaz ağustos ayında değiştirmiştim. Sachs marka oluyor orijinali bende onu taktırmıştım. Parça 5100 tlydi. Ayrıca ön diskleri, balataları değiştirip rutin yağ değişimi hava filtresi vs bakımı da yaptırmıştım. Malzeme artı işçilik toplam 9350 tl vermiştim. Sizin ifadenizden de anlaşılıyor ki fiyatlar gittikçe artıyor. Arabasında soğukken kavrama sorunu yaşayan, takır takır titretip öyle kavrayan varsa bu fiyat kıyaslarını göz önüne alarak imkanı dahilinde bir değerlendirsin. Herkes arabasına sahip çıksın devir kötü :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar.2020 civarı 5008 bakıyorum.1.2 benzinli 1 adet buldum,ama tr de eşi çok yok.hatta hiç yok.sahibi bunlar özel geldi vs dedi bilgiis olan var midir?motor vs kaldırır mı bu kasayı.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-peugeot-1.2-puretech-eat-8-tam-otomatik-7-koltuklu-benzinli-5008-1020028496/detay

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muhendizz M kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    1.2 araçlar, pandemi sırasında geminin resmen yoldan çevrilmesi ile Türkiye'ye girmiş araçlar. herhalde toplamda 5-10 tane falan vardır.

    en büyük eksikliği Cam Tavanının olmaması.


    Daha önce satan birisi ile görüşmüştüm, motor performansının baya başarılı olduğunu söylemişti. ama deneme şansım olmadı.


    şahsi düşüncem bu kasaya 1.2 motorun zayıf geleceği yönünde oldu ozaman ve almadım arabayı.

  • İyi günler arkadaşlar.

    2016 model BlueHDI EAT6 aracımda geçen hafta şöyle bir sorun yaşadık. Araç 93 bin km de ve yıllık bakımı Ocak ayında yetkili serviste yapılmıştı. Bu arada aracı 4 yıldır günlük olarak eşim kullanıyor. 2,5 yıldır İzmir'de Karşıya-Evka3 arasında işe gidip geliyor. Bayramda seyranda sehir dışına çıktığımızda ben kullanıyorum. Geçen hafta eşim "araba hızlanmıyor, gaza basıyorum 80'i geçmiyor.Yokuşu da zorlanarak çıkıyor" dedi. Ertesi gün akşam iş dönüşü arabayı aldım ve otobana çıktım. Yaklaşık 40 km test sürüşü yaptım. Araçta bir sorun olduğu belli. Vites geçişlerinde çok bekliyor ve kararsızlık var gibi. Geçişlerinde araçta sarsıntı yok ama vites yükselse de araç hızlanmıyor.6. vitesde 80-90 km arasında takılı kalıyor. Gaz verdikçe normalda devir-vites koordineli şekilde yükselirken. bu koordinasyon bozuk. Mesela normalde düz yolda harekete başlayıp gazı sabit tutarak sürüş yapınca araç 15-20 saniyede 6.vitese geçerdi. Şimdi ise gaza tepki vermiyor. 3-4 viteslerde oyalanıyor. Sollama denemesi yapayım dedim. 80 km hızla 5 ya da 6. vitesde giderken gazı aniden kökleyince, hızlanmak yerine vites küçültüp yavaşlıyor. Gerçi sürüş esnasında 100km üstünü de gördüm ama. yolun aşağı eğimli kısımlarında, aracın kendi ivmesi sayesinde. Test sürüşünde vitesi manuel modla da değiştirmeyi denedim. İstediğim zaman vites geçişini yapıyor ama hız ve güç sorunu yine aynı. Yokuş çıkışlarında 20-25 km hızda zorlanarak yapıyor. Test sürüşünden sonra bende oluşan fikir aracın turbosu çalışmıyor şeklindeydi. Çünkü 1'den 6'ya kadar dengesiz de olsa viteslere geçiş yaptığı için şanzımanda bir sorun olduğunu düşünmedim. Anladığımdan değil ama normal zamanda araca gaz verince belli bir noktadan sonra motordan hafif bir vızıltı sesi gelir ve araç aniden şaha kalkardı. Şimdi o ses gelmiyor ve araç şaha kalkmıyor. Belki o sesin turboyla alakası yoktur. Bilemiyorum. Veyse, aracı bakımı yapan yetkili servise götürdük. Ertesi gün aradılar ve şöyle bir bilgi verdiler:" Aracı teste soktuk, şanzıman yağı yanık çıkıyor. Yapabileceğimiz şey yağı değiştirmek. Eğer sorun çözülürse aracı normal kullanmaya devam edersiniz. Eğer çözülmez ise şanzımanın değişmesi gerekiyor." Peki şanzıman değişimi ne kadara malolur?:"100 bin lirayı geçer" Ne diyeceğimi bilemedim. Arabayı 93 bine almıştım. Şimdi şanzıman değişimi 100 bini geçermiş. Şimdi ne yapacağımı düşünüyorum. 100 bin vermek istemiyorum. Veremem de. Düşüncem, ya şanzımanı tamir ettirmek, ya da çıkma şanzımanla işi çözmeye çalışmak. Bu konuda bilgisi, tecrübesi deneyimi olan arkadaşların görüş ve önerilerine açığım. Eğer şanzıman arızalı ise nerede tamir ettirebilirim? Sağlam bir çıkma şanzıman nasıl bulabilirim? İzmir için konuşuyorum.

    Arabayı aldığımdan beri hep yetkili servislere götürdüm. Daha çok para vermekten başka bir fayda görmedim. Artık özele götüreceğim. Ayrıca naçizane görüşüm, otomatik şanzımanda yağ değişmi gerekmez görüşü bence geçersiz ve yanıltıcı. İnternette araştırdığım kaynakların büyük çoğunluğu, şanzıman yağının 60-90 bin km aralığında değişmesi gerektiğini söylüyor.(Olay anında tam algılayamadım ama yağ değişimi için de 5 bin küsur liralık bir masraf söyledi servis yetkilisi.) Aynı şey diğer kapalı sistemler için de değerlendirilmeli. Tork konvertör gibi.





  • oak_batsheba O kullanıcısına yanıt

    Bugün servisten geri aradılar. Şanzıman yağ değişimi yapılmış, arızalı fan rölesi değiştirilmiş. Kodlamaları falan yapılmış. Kısa bir test sürüşü yapılmış. Araç normal görünüyormuş. Ancak tekrar aynı durum yaşanırsa şanzıman değişimi gerekebilir dediler. Bir süre aracı bizim de kullandıktan sonra bir anormallik farkedersek tekrar getirmemizi söylediler. Masrafı da 6005 TL tuttu. Danışmana neden şanzıman yağının periyodik bakımlarda değişmediğini sordum. Peugeot'nun böyle bir uygulaması olmadığını, eğer araçta şanzıman arızası olursa şanzımanın indirilip yağın boşaltılıp değiştirildiğini, olmaz ise bir değişim öngörülmediğini söyledi. Sonuçta 7 yıl 93 bin km'de benim aracın şanzıman yağı yanmış ve eksilmiş. Araç yürür vaziyette idi ve öylece kullanmaya devam edip şanzımanı çöpe de döndürebilirdik. Neyse ki şimdilik bununla kurtardık. Servis yetkilisine, müşteri talep ederse şanzıman yağı değiştiriyor musunuz diye de sordum. Evet değiştiriyoruz dedi. Bu günkü masrafı 6 litre şanzıman yağı ve işçilik dahil 4500 tl tutar dedi. Keşke 70 binlerde şanzıman yağını değiştirseydim dedim kendi kendime. Artık bundan sonra 3-4 yılda bir şanzıman yağını kendim gidip değiştirtmeye karar verdim. Otomatik şanzımanlı aracı olan ve 60-70 bin km'leri geçen arkadaşlar da bunu bir yere not etsinler. Naçizane tavsiyem. İyi günler dilerim.





  • oak_batsheba O kullanıcısına yanıt
    Şanzuman yağı ile robot yağını da değiştirmişler mi?
    PSA şanzuman için Bursa Atlas Garage - İrfan Eroğlu ile görüşün. https://m.facebook.com/irfan.eroglu.3956?groupid=280301929664425&eav=AfbEpB2_AphxZi38XCHIxt7DTNIjqb-adin9Iub3eKlsEKtXm4q92SwvXLDZsj1968E&paipv=0

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alphace A kullanıcısına yanıt

    Ben tork konvertörü yağını da değiştirmeyi düşündüğümü söyledim. Servis sistemin komple yağ değişimini yapıklarını söyledi. Buna robot dahil mi bilmiyorum.

  • Bu gün 5008 için kapora yolladım. 2023 Model GT paket dizel. Araca fatura kesilirken bir de form imzalatacaklar, kayar stop sinyalleri olmayabilirmiş çip krizinden dolayı. Eh hadi tamam dedim. Bir de,ayna sinyallerine de kayar ledler takılıyor imiş. Sanırım yan sanayi. Ben yan sanayi hiç bir şeyi seven adam değilim hatta yan basamak montajı da fiyata dahil ama çirkin buluyorum onu da istemedim. Bu aynadaki kayar sinyaller nasıl bir şey ki var mı videosu felan ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selamlar,


    2010 model, 2011 trafiğe çıkışlı, 195.000 KM'de, ilk sahibi olduğumuz 5008'i satmaya karar verdik. Önceliğimiz buradan bilindik kişilere ve keyfini sürecek kişilere satmak. Eğer ilgilenen arkadaşlarımız olur ise özel mesaj yolu ile iletişime geçebilirsiniz.

  • İyi forumlar arkadaşlar, 2011/2012 model almayı düşünüyorum nasipse.
    Tavsiye ve uyarılarınıza ihtiyacım var.
    Alınası bir araç mı ?
    Teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • deluxx kullanıcısına yanıt

    Temiz bir tane bulun ve hemen alın... Fiyatlar daha da zıplayacak

  • auzdil A kullanıcısına yanıt
    Aslında 500l ile 5008 arasında kaldım hocam. Sizin tavsiyeniz nedir ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • deluxx kullanıcısına yanıt

    500 L Fiat sanırım yazdığınız ama, 5008 aslanını tutmaz hiç biri

  • 
Sayfa: önceki 18701871187218731874
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.