Şimdi Ara

Peugeot 5008 (1875. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
37.536
Cevap
147
Favori
1.648.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18731874187518761877
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, 2021 model 5008 aracımı bugün 30bin bakımı için götürdüğümde MOTOR YAZILIM GÜNCELLEMESİ de yapmışlar, hiç denk gelen oldu mu, güncellemenin farkedilecek önemli bir faydası varmı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir soru da benden.



    aliexpress.com
    4199.67TRY 9% OFF|Baificar marka orijinal yedek tekerlek kaldırma stepne taşıyıcı montajı tutucusu 9810677780 Peugeot 5008 Citroen için C4 Picasso DS5|Ocak Kapakları| - AliExpress
    https://www.aliexpress.us/item/3256801571268393.html?gatewayAdapt=tur2usa4itemAdapt&_randl_shipto=US

    Stepne halatı-krikosu çalışmıyor. Bugün söktüm ancak içi pek açılacak bir şeye benzemiyor. Tamiri konusunda bilgi sahibi olan var mı ?


    Ankara


    2012 model 5008

  • Arkadaşlar Antalya konyaaltına geldim.
    Fakat pejo 5008 2011 model 1.6 dizel aracımda partikül sıvısı azaldı uyarısı veriyor.Grupta antalya merkezden araçtan anlayan tamirci arkadaş veya tamirci önerecek varmı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ertp E kullanıcısına yanıt

    Geçen sene yaptırmıştım. Servis elemanı galiba "enjektörlerin daha uzun ömürlü olması" için demişti. Motorun ömrü için de olabilir.

  • onurordek O kullanıcısına yanıt

    Elimde kalır diye bende stepneyi çıkarmaya korkuyorum.

    Pas sökücü veya wd40 ile birkaç gün yağlayıp açmaya çalışın.





  • aytac_1973 A kullanıcısına yanıt
    Uyarı verdikten sonra 3000 km yol gidilebilir.
    Antalya ant oto var yeni peugeot yetkili servisi.

    Sıvı ilavesi ile sorun çözülür.

    Bende 6 ay once dolum yaptirdim.
    185.000 km de iken


    Iyi forumlar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • europea E kullanıcısına yanıt
    Ekran değişimi ile sorun çözülüyor.

    Iyi forumlar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @melodramm sizin eski kasa da çok iyi bir mmedia sisteminiz vardı halen mevcut mudur

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DPF temizleme sıvısın bitmesi ile her çalışmada motor arızası vermeye başladı. Ayrıca araç turbosuz atmosferik gibi çalışıyordu. FAP programı ile baktığımda yakıt katkısı ile ilgili bazı arızalar gördüm. Bulunduğum yerde bu işi yapacak usta bulamadığımdan (bulduğum da 1500 tl + yarım gün dedi) kendim bir araştırayım dedim.

    PSA en son 2015'e kadar Adblue'nin atası sayılan demir ve seryum oksitten oluşan kırmızı renkli bir sıvı kullanmış. FAP'daki (DPF) kurum miktarı 6-7 gr olunca uygun koşullar da oluşmuşsa (motor ve egzos sıcak 450-600 C sıcaklığında...) bu sıvıdan az bir miktar püskürterek DPF'nin sıcaklığını artırıyor 5-10 dk kadar bir sürede kurum miktarını 0'a indiriyor. Böylece filtrenin tıkanması engelleniyor. Örneğin araç motorunu kapattınız ama fan hala çalışıyorsa büyük ihtimalle az önce bu pasif rejenarasyon işlemini yapmıştır. Rejenerasyon işlemi yapılırken kontağı kapatırsanız geçmiş olsun. İşlem yarıda kalır ve tekrar dolana kadar başlamaz. Bu rejenarasyon kullanıma göre ortalama 300-500 kmde bir yapıyor. En iyisi uygun bir OBDII cihazı ve FAP programı ile kirlilik oranını takip edip 6 gr olunca sizin motora biraz yüklenmeniz ve işlemi başlatmaya zorlamanız.

    Bu sıvıya Partikül Sıvısı, Partikül Filtre Sıvısı, Regenerasyon Katkısı,Eolys, Cerine  gibi isimler veriliyor. PSA, Ford, Volvo gibi 1.6 HDI motoru kullanan araçlarda bulunuyor. Ya önceden azaldığına dair uyarı verir veya benzin aldıktan sonra ekranda arıza çıkar.

    Bu 1 litrelik sıvıyı 50.000 km de bitiren de var 150.000 km üstü gören de. Genellikle sağ arka kapının hizasında sağ arka tekerleğin önünde bir kutudadır.

    Bu temizlik sıvısı bazı modellerde serum torbası gibi bir poşette oluyor, kan torbası gibi. Bunların kutuları alt taraftan indiriliyor. Üst kapak aracın altında kalıyor. Torba değişimi yapılıyor veya tekrar dolduruluyor. Örnek video

    https://www.youtube.com/watch?v=XnXaGL-97v0


    Bizim 5008de ise kutu haznesine dolum yapılıyor. Genellikle kutu sökülüp üzerindeki hortum çıkarılıyor ve ya bu hortumun ucundan veya kutuya girdiği yerden dolum yapılıyor. Videosu:

    https://www.youtube.com/watch?v=p63AU5e2r4g

    Çeşitli videoları izledim. Kutuyu sökmeden hortum ucundan doldurmayı hedefledim. Malzemenin siparişini verdim (300-500 tl arası). Genellikle biri boş iki kutu, özel huni ve hortum kiti ile satılıyor. Aracın sağ arka tekerleğini 20 cm kadar yükselttim.




    İşlemden bir gün önce biraz su tutsanız iyi olur, çamurlu ve tozlu bir yer. Üstteki resim kutunun sökülmüş hali. Benim kutuyu sökmeden çektiğim fotoğraf altta1 numaralı yer hortumun kutuya giriş yeri. Kutunun arak tekerleğe bakan tarafında. Ön tarafta motora giren hortum ve elektrik bağlantıları var, burayı oynamayın. Hortum iki tarafından bastırılarak açılan bir düzenek ile sabitlenmiş. Sökerken bir hayli zorlandım, alan dar ve sol elle kolay olmadı. Lifte kaldırınca daha kolay olabilir. Kutuyu sökmeye gerek yok.


    Yaptığım işlemler şunlar

    * Hortumu üstteki resimde göründüğü gibi kutudan çıkarttım. (1-2 den ayrıldı)

    * 2 numaralı hortumun içine 1 m uzunluğunda doldurma hortumunu taktım. Resimdeki örnek kısa hortumdur.


    * Hortumu arka tekerlek davlumbazından yukarı kaldırdım.


    * Hortumun diğer ucuna huniyi taktım (takılmadan önceki hali)



    * Boş kutunun altını rahat boşalsın diye tornavidayı ısıtarak deldim.



    * Sıvıyı boş kutuya doldurdum. Kutuyu hortum davlumbaz altından çıkacak şekilde yukarı kaldırdım. Önce sızıntı var mı diye deneme yaptım. Sonra da oğluma kutuyu hortum dik olacak şekilde kaldırtarak sıvının kutuya dolmasını alt taraftan kontrol ederek bitmesini bekledim.


    NOT: İşlemler sırasında gözünüze çamur, sıvı vs kaçmaması için koruyucu gözlük kullanın. Eldiven de iyi olur.


    Bundan sonra da Lexia cihazımı bağladım, Diagbox ile hata kayıtlarını silip sıvı doldurulması işlemlerini yaptım.

    Elinde cihaz olmayanlar sanayide bu şekilde kutuyu söktürmeden de dolum yaptırabilirler.

    Konuyu biraz daha güncelleyeceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 2 Ekim 2023; 9:28:24 >




  • Alphace A kullanıcısına yanıt

    çok faydalı paylaşım olmuş abi teşekkürler.

  • Iyi geceler. Makyajlı kasa 1.5 bluehdi 5008 kullanıcılarının yardımına ihtiyacım var. Bu kasadan memnun musunuz? En eski kasa 2011 modelini 9 yıl kullandım ve çok sevmiştim. 2022 model makyajlı kasada yaşadığınız problem var mıdır? Yılda 15.000 km civarı yol yapıyorum, çok nadiren 7 koltuk ihtiyacı oluyor. Gönlümden geçen 5008 ama dizel motor alınır mı, yeni kasa geliyor ama astronomik fiyatla gelir mi, yakıt konusunda sadece benzin mi olur, yoksa hibrit gelir mi, mild hibrit verimli olur mu? Aklımda deli sorular ama cevaplar hep eksik? Siz ne dersiniz değerli araç sahipleri. Gönlüm param yeterken almaktan yana ama aklım kararsız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreyakin -- 3 Ekim 2023; 0:43:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni 5008'in gelmesinin 2 seneden önce olacağını sanmıyorum, 2024'de dünya lansmanı yapılsa 2025'de Türkiye'ye gelir büyük ihtimalle. Geldiğinde gayet iyi bir seçenek olacağından eminim ama paranızın değerini bu süre boyunca koruyabilecek misiniz?


    Piyasadaki güncel kasası için ise; ben tamamen tasarımı için seçtim ve çıkabilecek tüm sorunları göze aldım. Yine de benim 5008'im 55bin kilometrede ve henüz arıza/işçilik/malzeme kalitesi bakımından hiç bir sorunla karşılaşmadım.


    Arabanın içine oturup o kokpiti karşınızda her gördüğünüzde gerçekten iyi ki bunu seçmişim diyorsunuz. 3 katı fiyatlı premiumlar dışında bu hissi verebilen başka seçenek pek yok. Alırken zaten çok araştırmıştım ama geçenlerde tekrar, ülkemizde insanların sebepsiz yere ayılıp bayıldığı Tiguan'a binmek zorunda kaldım ve resmen tiksindim, "insan niye zamanın bunun içinde geçirmek için bir de para verir" diye düşünüp iyi tasarımın değerini bir kez daha anladım.





  • ilkerakar İ kullanıcısına yanıt

    hocam beni destekleyecek fikirlere ihtiyacım vardı, teşekkür ederim  yeni kasayı bilemem bu kasanın bagaj kısmı hariç tasarımını gerçekten seviyorum(tamamen subjektif tabiki) ama dizel olayı inceden geriyor açıkcası

  • emrelst E kullanıcısına yanıt

    Bu sorun benim aracımda da oldu.

    Siz nasıl çözüm buldunuz.

    Parçayı değiştirdiniz mi , tamir mi ettiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustafa Pelit M kullanıcısına yanıt
    Yeni bir akü modülüyle değiştirilmişti, aktif iriyıl'da.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iyi günler,

    2023 5008 için havuzlu paspas ve bagaj havuzu ihtiyacım var. internette bunları buldum ama kullanan var mı? yada başka bir ürün tavsiyeniz olur mu? şimdiden teşekkürler.


    özişavm / oto döşeme dünyası
    Peugeot 5008 II SUV 2017+ Sonrası Uyumulu Havuzlu Paspas3D407817PEUGEOT 5008paspas modelleri, paspas çeşitleri, paspas fiyatları, paspas takımı, oto paspas, 3d paspas, kauçuk paspas, araca özel paspas, havuzlu paspas, havuz paspas, paspas markaları, taban
    https://www.ozisavm.com/peugeot-5008-ii-suv-2017-sonrasi-uyumulu-havuzlu-paspas-3349


    trendyol.com
    FEYZA OTO Peugeot Pejo 5008 2017-2023 Uyumlu Siyaha Gri Renk Araca Özel Yeni Nesil Havuzlu Deri Oto Paspas Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/feyza-oto/peugeot-pejo-5008-2017-2023-uyumlu-siyaha-gri-renk-araca-ozel-yeni-nesil-havuzlu-deri-oto-paspas-p-690957316?boutiqueId=61&merchantId=140926


    özişavm / oto döşeme dünyası
    Peugeot 508 Halı Bagaj Havuzu (2019 Sonrasi)PJ018PEUGEOT 508paspas modelleri, paspas çeşitleri, paspas fiyatları, paspas takımı, oto paspas, 3d paspas, kauçuk paspas, araca özel paspas, havuzlu paspas, havuz paspas, paspas markaları, taban halısı, oto hal
    https://www.ozisavm.com/peugeot-508-hali-bagaj-havuzu-2019-sonrasi-3068




  • Arkadaşlar şehir dışında yolculuk esnasında aracımda tekleme olmaya başladı.aracım 2011 pejo 5008.sanayiye 20 km varken tekleyerek gittim.birkaç tamirciyle görüştüm.enjektör arızası var dediler .3 gün kalacak denildi.allahtan bir arkaşı arıyarak enjektör işi yapan bir tamirciye ulaştım.ilk başta test cihazı bağladı .2 enjektörün bobini arızalanmış dedi hepsini sökttü.tenizledi.arızalı 2 bobini değiştirdi.hepsini test ve ayar cihazına soktu.ve araca tekrar montaj yaptı.sonuç 11 bin lira fatura.böyle bir şey başına gelen varmı.aracım 180, binde.normalmi.yapılan tamir masrafı normalmi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytac_1973 -- 18 Kasım 2023; 19:20:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aytac_1973 A kullanıcısına yanıt
    Maalesef normal... Neyse.. Enjektörler çok sıkıntı çıkarabilirdi.. ağır bakımın enjektör işini hallettiniz.. debriyaj ve triger de zaten değiştiyse bir yüz bin daha binersiniz..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef bobin yakma sorunu bazı 2011-2012 modellerinde var. Bobin değişiminin yararı yok, enjektör continental marka ise değişecek.

  • 
Sayfa: önceki 18731874187518761877
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.