Şimdi Ara

Peugeot EXPERT TRAVELLER

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
2.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu araçlar ilgili açılmış bir konu göremedim. Forumda da yeterli bilgi bulamadım.

    Peugeot Expert Traveller, Opel Zafira Life ve Citroen Spacetourer PSA tarafından üretilen aslında aynı araçlar bildiğiniz gibi. Sadece markaları farklı. Ben kısa bir süre önce Opel Zafira Life araç aldım.

    Peugeot Expert Traveller konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler için de, aynı araç olduğunu göz önünde bulundurarak, burada görüş ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Umarım Peugeot Expert Traveller konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler için faydalı olur.



    2020 yılı Eylül ayında işlerimiz için Opel Combo Enjoy Sport (Opel Combo da Peugeot Rifter ile aynı araç) almıştım. Combo işimizi çok iyi gördü. Hiçbir sıkıntı çıkarmadı ve fazlası ile tatmin etti bizi. Ancak işlerimizdeki durum nedeni ile daha büyük bir araca ihtiyacımız oldu. Ben de 44 bin km'deki Combo'yu (hasarsız ve kazasız) aldığım Opel bayisine takasa vererek Opel Zafira Life aldım (Opel Zafira Life ve Peugeot Expert Traveller aynı araçlar).

    Combo'yu 170 bine almıştım. 300 bine saydırdım (Kendim daha yükseğe satardım belki ama hem zamanım yoktu hem de daha büyük araca hemen ihtiyacımız vardı). Üstüne de 235 bin TL verdim. Toplam 535 bine maloldu araç, şirket üstüne.

    Araç siyah, sıfır, 2021 model, Ocak 2022 trafiğe çıkışlı oldu.


    Olumlu yönleri:

    • 2.0 dizel motor, 180 beygir, 400 nm tork, 8 ileri otomatik EAT şanzıman ile harika çekiş sağlıyor. 0-100 hızlanması otomobil gibi.
    • 5 değişik moda sahip grip control mevcut.
    • 8+1 oturma düzeni var ve koltuklar değişik konumlara ayarlanabiliyor.
    • Bu sınıfta nadir görülen dev gibi bir cam tavanı var. Arkada oturanlar çok ferah hissediyor.
    • Çelik jant, xenon far, led gündüz farları, karartılmış camlar ile dışarrıdan çok iyi görünüyor.
    • Çift taraflı elektrikli kapılar ile iniş biniş çok rahat. Ayak hareketi ile de açılıyor kapılar.
    • Sürücü yorgunluk uyarısı, kör nokta uyarısı, şerit takibi, acil fren sistemi ve yaya koruma sistemi gibi pek çok elektronik güvenlik sistemi standart.
    • Şirket üstüne %15 ÖTV ile alınıyor ve otomobil ruhsatlı. Combo kamyonet ruhsatlı olduğu için köprüden geçemezken, otobanda ve yollarda hız sınırına takılırken, Zafira daha büyük bir araç olmasına rağmen ruhsatı otomobil olduğu için hız sınırı ve köprü geçişleri otomobiller gibi.
    • Combo her sene muayeneye girerken Zafira iki yılda bir girecek (otomobil ruhsatlı olduğu için)
    • ve sıkı durun 6 aylık MTVsi 628 TL
    • Yakıt tüketimi sakin kullanımda 6.5-7 litre/100 km civarında seyrediyor İstanbul'da
    • Dev gibi bir bagajı var. Her yer göz ve cep.
    • Aracın motor ve yürür ile ilgili hiçbir kusuru yok bence.


    Olumsuz yönleri:


    • İçinde çok fazla sert plastik ver (gerçi Combo da böyleydi). Biraz yumuşatılması iyi olurdu.
    • Hoparlör ve ses düzeni ile ilgili opsiyonlar olabilirdi. Daha iyisini hakediyor.
    • Araç Avrupa'da tekli koltuklarla satılıyor ama bizde minibüs tarzı birleşik sofa gibi koltuklarla veriyorlar. Bu koltuklar çok rahat değil ve yatmıyor. Bunlarla uzun yol zor olur. O nedenle değiştirmeyi düşünüyorum. Koltukların tabana tespit edildiği alan raylı mı değil mi anlayamadım. Burayı biraz detaylı inceleyeceğim. Uydurabilirsem çıkma tekli Vito koltuğu takmayı düşünüyorum. Olmazsa koltukçularda abartılı olmayan VIP dönüşüm ile oturma alanını rahatlatacağım. Bu da ek masraf demek.
    • Tavan rayı olsun isterdim. Daha da güzel görünürdü.







  • Herkese merhabalar. 2022 Expert Traveller sahibiyim. Yukarıdaki ilk mesajda da belirtildiği gibi 3 araç birbirinin aynısı, hatta şu an Fiat'ta aynı aracı piyasaya sürdü, 4 oldular. Genelde tartışmalar diğer modellerin sayfaları üzerinden yürüyor ancak spesifik olarak Peugeot sahiplerinin bilgisi olsun ve buradan da görülsün diye bazı bilgiler paylaşmak istiyorum.

    Şu ana kadar 25bin km yaptım ve genel olarak çok memnunum. Çift taraflı kayar kapı olması çok kullanışlı. Özellikle AVM gibi dar otoparklı yerlerde büyük avantaj. 2000cc 180hp turbo dizel motor canavar gibi çekiyor, oldukça seri ve benim karma yakıt tüketimim 7 Lt/100km civarına oturdu artık, pek değişmiyor.


    Başıma yeni gelen bir durumu paylaşmak istiyorum ki aynısını yaşayan olursa paniğe kapılmasın.


    Araç geçen hafta turuncu renkli, içerisinde "!" işareti olan motor arıza lambasıyla birlikte yine turuncu renkli ingiliz anahtarı şeklindeki uyarı lambasını yaktı. Kapattım açtım düzelmedi. Ertesi gün kendiliğinden kayboldu, sorunsuz kullandım. Bir sonraki gün yine yaktı. Sorun şu ki, bu lambalar yanınca motor 2250 devir üzerine çıkamayacak şekilde kendini korumaya alıyor. Dip gaz bile yapsanız araç gitmiyor, bu deviri geçemiyor. Ciddi bir motor problemi mi var acaba diye açıkçası endişelendim.

    Yetkili servisi aradım, hemen gelin bakalım dediler. Araçla yaklaşık 40 km yavaş yavaş servise gittim. Özellikle yokuş çıkmak tam bir eziyetti. Servise vardığımda, daha hiç bilgisayara bile bağlamadan, çok büyük ihtimalle yazılımsal olduğunu, son zamanlarda başka araçların da benzer şikayetle geldiğini, zaten sistemde de benim araç için yeni bir yazılım güncellemesi göründüğünü söylediler. Neyseki yapılan hata kodu kontrollerinde de söylenenden farklı bir şey çıkmadı ve güncellemeler yapılarak araç aynı gün içinde geri teslim edildi. Şu an sorunsuz kullanıyorum. Bu aracın şanzumanı zaten güzel, ancak güncellemeden sonra araç vites değişimlerini neredeyse hiç hissetmemeye başladım, sanki konfor modu var gibi gitmeye başladı.

    Aynı model aracınız varsa yetkili servisi bir arayıp güncellemeniz olup olmadığını öğrenmeniz ve varsa güncelletmeniz iyi olabilir arkadaşlar. Özellikle motor yağının kirlilik miktarı, eski yazılım yüzünden daha çabuk hata vermeye sebep oluyormuş ve bu durum ortaya çıkabiliyormuş.


    Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEU-Cyprus -- 2 Şubat 2024; 13:52:59 >




  • NEU-Cyprus N kullanıcısına yanıt

    Kusura bakmayın rahatsız ediyorum Hayırlı Ramazanlar.Nüfus kalabalıklaştığı için 7 koltuklu araba almayı planlarken bu araçlara rast geldim. DH deki yorumunuzu da okuyunca fikrinizi almak istedim.  Arabadaki özelliklerle fiyat orantısı olağan dışı fiyatı çok uygun acaba bilmediğim bir sıkıntı var mı veyahut da arabada kronik bir arıza var mı diye içime bir şüphe düştü şu anki bütçem 2023 model sıfır ayarında olanları almaya müsait tavsiye eder misiniz? Sigortası ve mtv'si hakkında  ayrıca yakıt tüketimi konusunda da son bir yorumunuz olursa sevinirim. Bir de park sorunu çok sıkıntı oluyor mu gördüğüm kadarıyla 360 derece geri görüş kamerası var.Ayrıca aracı  alırken donanı vs hususunda dikkat etmem gereken bir husus varsa bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim. Çok soru sordum hakkınızı helal edin hayırlı geceler.

  • sendemi71 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Estağfurullah memnuniyetle:) Helal olsun.
    2000cc motor hacmine ve otomobil ruhsatlı olmasına rağmen fiyatının uygun olmasının en önemli nedeni, üzerinde sadece %15 ÖTV olması. Vergilendirmesi ticari araç gibi. Yani bir kendimize bir devlete alıyoruz mevzusu bu tip araçlarda yok. Bilinen bir kronik arızası yok, en azından ben hiç duymadım. En son yaptırdığım sigorta 3500, full kasko ise 13500tl idi. Bu yaz sonunda yenilerken eminim ki biraz daha artacaktır. Güncel MTV ise 2008 TL X2 taksit. Benim yakıt tüketimi gerçekten de 7lt/100km civarı. Hatta şimdi MyPeugeot uygulamasından da tekrar kontrol ettim. 2023 yılı ortalamam 7.0 lt, 2024 yılı ortalamam ise şu an 7.2lt. Yaz lastiğine geçince yine 2024 yılı ortamasi da 7lt'ye iner diye düşünüyorum. Araç oldukça uzun olduğundan hiç kullanmamış olan hemen herkesi korkutuyor. Ancak sürüş ve park konusunda inanılmaz rahat. Yüksek görüş çok büyük konfor. Manevrası çok kolay. Kamerası harika çalışıyor ve parkı kolaylaştırıyor. AVM otoparkları mesela korkutucu gelsede geri geri park etme konusunda probleminiz yoksa, küçücük A, B sınıfı araçlarla milletin zorlandığı AVM otoparkında siz tek hamlede geri geri dalabiliyorsunuz :) Tüm aile daha yeni 700km yol geldik ve sadece 1 kez afedersiniz WC için durduk. Sıfır yorgunluk. Sürücüyü hele kesinlikle hiç yormuyor. Yüksek sürüş pozisyonu anlatılmaz, yaşanır. Ağırlık sensörlü süspansiyonlar inanılmaz keyifli. Araç gemi gibi, kafadan arkaya tatlı tatlı sallanıyor kasiste, çukurda. Daha önce de yazmıştım forumda, arka koltukların açı ayarlaması yok, bazıları rahatsız edici dik falan diyor ama benim aile çok memnun. Önceleri Vito koltuğu falan taktırtırım arkaya diye düşünüyordum ama artık vaz geçtik, gerek duymuyoruz. Bu arada, araçlar full geliyor zaten. Peugeot mesela fiyat listesine Allure donanım koyuyor ve altında ekstra donanım fiyatlarını yazıyor. Ama araçlar zaten tüm o full ekstra donanımla tek paket giriyor. Cam tavan, ayak sensörlü çift taraflı kayar kapılar, elektronik el freni vs hep standart. Bazen dönemsel eksiklikler oluyor. Örneğin benimkinde mesela kör nokta uyarı gelmedi. 1-2 ay sonraki araçlarda geldi. Buna dikkat edebilirsiniz.
    Genel olarak Stellantis'in bu araçlarının tek dezavantajı, 2. elde değer kaybetmesi bana göre. Ancak siz zaten sıfır ayarında 2. El alacaksanız ve biniciyseniz sorun olmayacaktır. Ben de çoluk çocuğumla rahat gezeyim diye sıfır aldım ve açıkçası kısa zamanda satayım prim yapsın amacım olmadığından hiçte umurumda değil değer kaybı falan. Özellikle çocukların tüm oyuncaklarını, bisikletlerini, scooter'larını falan ya onu alacağız ya da bunu diye onları seçmek zorunda bırakmadan ne varsa arkaya atabilmek asla parayla alınamayacak bir mutluluk sebebi bana göre.
    Özellikle aile büyükse, çoluk çocuk varsa gözünüz kapalı alın geçin hocam.
    Başka sorunuz olursa yine yanıtlamaya çalışırım. Şimdiden iyi bayramlar diliyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.