Şimdi Ara

<<<< PEUGEOT PARTNER TEPEE GRUBU >>>> (218. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.379
Cevap
18
Favori
713.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler bugün garajdan aracımı çıkarırken şöfor kapısı üzerindeki plastik şerit çizildi çıkarken sürttüm yani babam arabanın üzerine titriyor henüz söylemedim bu çizikleri nemli bez ile sildim çizikler büyük ölçüde kayboldu ama yine yakından bakınca görünüyor.



    Bu çizik giderici kalem vs ler var birde pasta cila çizik giderici var bunlardan hangisini önerirsiniz ?



    Babama çaktırmadan bu çizikleri kaybetmem gerekiyor bana tavsiyede bulunan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim
  • Herkese Merhaba,
    Bizim arabanın da başlığı varmış şaşırdım, bir şeyler de ben yazayım dedim. Öncelikle 2009 model 110 bg Premium Pack Partner Tepee kullanıcısıyım. Sıfır aldığımız araba ile 8 yılda 96 bin km yol yaptık. Aile aracı olarak titiz kullanıldı. Buna rağmen kronik sorunları sebebiyle biraz adamı delirten bir araba. Şimdi aşağıya yazacağım sorunlar en az üç tanıdık tepee kullanıcısı tarafından da yaşandığı için kronik sorunlardır diyebiliriz.
    1) Emme manifoldu vs, bağlantı noktalarından yağlı terleme yapar motordan yağı, pisliği eksik olmaz. (Sanırım yeni modellerde bu sorun giderilmiş.)
    2) Önden gelen lokurtu/lakırtı -ne derseniz- sesi, ha işte o ses askı rotundan geliyor. Tek çare değişim. Ama 1-2 yıl sonra yine aynı sorun çıkacaktır.
    3) Amortisörler 1-2 yıl içerisinde muhtemelen patlar. Yaptır yine patlar.
    4) Amortisörü değiştirmezsen yaylar,körük..vs esnekliğini yitirir, birkaç ay sonra yerdeki çekirdek kabuklarını bile hissedersin.
    5) Arka yolcu kısmında tabanda bulunan ve sorun çıkartmaktan başka bir b.k a yaramayan eşya gözleri sürekli kırılır içeri göçer yapıştırırsın yine kırılır. Tek çare taban değişimi 1450TL.
    6) Amortisör ve yayların zamanla işlevlerini yitirmesinden midir bilmem ama aracın karoseri/gövdesi/kapıları/camları 1-2 yıl içerisinde ses çıkarmaya başlar, sonra bu sesler logaritmik artar.
    7) Direksiyon ve vites derisi deforme olur.(Kronik değil, ayrıca 4 yıldan sonra oldu, dolayısıyla normaldir.)
    8) Üst sibop kapağı yağ kaçırdığı için aracı aldıktan 2 yıl sonra değişti(Kronik değil sadece benim başıma geldi)
    9) Ağır araba ve güçlü motor arasında yetersiz kalan kavrama(baskı, balata, volan..vs) sistemi arızaları.
    10)Ve en büyük sorun her gittiğimde ayak üstü 3-5 bin lira itelemeye kalkan dolandırıcı Peugeot servisi.

    Bu sorunlar herkesin başına gelir diyemem, çünkü Erzurum da araç zor hava şartlarına maruz kalıyor, belki sizin başınıza gelmez. Bir de tabii servisin "yok onun contası değişmez, yok bunun tamamının değişmesi lazım" tavrı da bu sorunların küçük paralara halledilmesine engel oldu.

    Şimdi iyi yönleri;
    -Aküsü uzun ömürlü, harbi uzun. Aldığımdan beri hiç değiştirmedim. Bir ustaya baktırdığımda adam şok oldu durumu iyi, seneye değiştirirsin dedi. Ama hiç far/radyo..vs açık bırakmadım. Soğuk havada hiç zorlamadım.
    -Bir otomobilde olan hemen hemen bütün opsiyonları barındırması.
    -Aracın içine binip sürünce ticari olduğunu hissettirmiyor.
    -Fiyat/performans bakımından bu segmentde tartışmasız zirvede.
    Örneğin bugün itibari ile hemen hemen aynı opsiyon seviyesindeki araç fiyatları;

    Connect 95000 TL
    Caddy 94000 TL
    Doblo 94000 TL
    Partner 73000 TL

    Tabii bu fiyatın sebebi hala eski tip kasa ve motor -ki bu segmentde yakıtı en fazla yakan araba artık partner. Hemen bunu da örneklendirelim;(Broşür Bilgileri)

    Şehir İçi/Dışı
    Partner 6,3-5,1
    Doblo 6,1-4,7
    Caddy 5,4-4,1
    Connect 5,3-4,5
    ...
    ..

    Son olarak şu makyajlama meselesi. Adam citroen farını partnere takıp ızgaraya da bir tane krom çıta eklemiş o kadar! Neyse adam gibi yeni kasa/motor çıkana kadar bekliyorum, yine partner alacağım galiba. Diğerlerinin fiyatına bakınca partner forever.




  • husoo1 H kullanıcısına yanıt
    pm attım
  • Selamın aleyküm arkadaşlar partner tepee outdoor aldım ueni araca tesisat cekicem akuden iceriye kabloyu nereden alabilirim ve anfiye saseyi nereden almalıyız yardimcı olurmusunuz
  • selamun aleyküm berlingo partner türü araçlar kamyonetmi geçiyor mtv vergileri ne kadar teşekkür ederim
  • Selam Arkadaşlar. Cümleten hayırlı yolculuklar dilerim. Aracımın sorunu hakıında bilgi almak arzusudayım. 2012 model tepee premium 110 hp sahibiyim. 92 bin km de.. Turboya giden ahtapota benzer bir parça var. Bunun üzerinde çeşitli üniteler takılı (Kelebek hava akışmetre vs.) Bunlar arızalı değil ancak bu ahtapotun son 2 esnek hortuma takılı yere gelmeden çatlak var. Ve Turbonun havası biraz kaçırıyor. Gaza basında elini tutarsan siyah yağlı hava partikülü geliyor.Normalde motora gitmesi gerekn hava dışa kaçıyor. Bu parça lanet olasıca komple satılıyormuş .Parça üzerinde DELPHI 9660030480 ( VE 25365285) yazıyor. Avrupadaki sitelerde "1.6 hdi Air throotle body" diye geçiyor. Türkiyede dozör diyende var. Hava bilmemnesi diyen var. İnternette 600 ile 1200 arası fiyatlar var. Muhtemelen üstündeki sensörlerle birlikte satılıyor. Sorum;

    1-Bu parçanın sadece ucunu bulabilirmiyim.
    2-Yada bu parça en hesaplı nereden alınır?

    Saygılar sevgiler cümleten..




  • Arkadaşlar bende peugeot partner tepee 2010 var bu arabada usb aux varmı bide arkadaşlar ben CD yi takiyom hemen geri veriyor bunun sorunu ne şimdiden teşekkür ederim
  • Arkadaşlar bende peugeot partner tepee 2010 var bu arabada usb aux varmı bide arkadaşlar ben CD yi takiyom hemen geri veriyor bunun sorunu ne şimdiden teşekkür ederim
  • Arkadaşlar bende peugeot partner tepee 2010 var bu arabada usb aux varmı bide arkadaşlar ben CD yi takiyom hemen geri veriyor bunun sorunu ne şimdiden teşekkür ederim
  • arkadaşlar 2012 peugeot partner tepee 2012 92 hp aracımın klima kontrol paneli yandı. Uygun bir ürünü nereden bulabilirim yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?
  • bir de 2016 model çıkma parça buldum 2012 model peugeot partner tepee aracıma uyumlu olur mu. Bilen arkdaşlar yardımcı olabilir mi
  • s.aleyküm tepee alma arefesindeyim 230 bin kmde 2009 model premium paket alınırmı arkadaşlar bu kmde sorun yaşarmıyım fiyat 31.000 tl
  • 2012 model zenith aracimin aux girişi var fakat görmüyor yardımcı olur musunuz
  • Arkadaşlar merhaba. Partner düşünüyorum ama. Bu aracın en full modeli hangisi? 45 bin lira civarı param var. 2011 ve üzeri. Kronik sorunları var mı? Kangoo ile partner arasında kaldım tavsiye eder misiniz?
  • .Predatör. kullanıcısına yanıt
    Merhaba. 2011 de en full olan araç Partner Tepee Zenith Pack'tir. Benim aracım zenith packten farkı bölmeli cam tavan ve parfüm sistemi dışında en full olanı tepe Premiım Style Pack. Gelelim kronik sorunları ve olumlu yönlerine. Sorunlar;

    1- Aracın amortisörleri inanılmaz sert ve kasislerde zıplıyorsunuz. Özellikle arkada oturanların yedikleri midelerinden çıkabilir. O derece (kronik).
    2. Bir süre sonra ön takımdan çeşitli sesler geliyor. Virajlarda ve tümseklerde bu sese alışırsanız sorun yok. Yoksa sinirden tırnak yedirtir (kronik).
    3. Sustalı kumanda kafasına göre açılıp kapanır, oynar hatta kontağı çevirirken parçalanıp metal kısım kontakta plastik kısım elinizde kalabilir (Ben yaşadım arabayı çalıştırana kadar ecel terleri döktüm)(muhtelif).
    4. Kapı kollarında tutma yerinde, ön göğüste kremsi iğrenç bir boya var. Elimle yüzeyine dokununca bile rahatsız ediyor ne biçim bir boyaysa. işte o zamanla dökülüyor (muhtelif).
    5. Arka camlar açılmıyor. Ön cam kumanda kolları ise 90'larda Renault 9'da gördüğümüz orta konsolda (teknik).
    6. Araç maalesef sağlam değil (euro ncapten 3 yıldız almasına rağmen ki bana göre bu bile çok. Yaşadaığım ufak tefek kazalarda ciddi hasarlar oluştu)(teknik)
    7. Hala 4 bijon (Kar lastiği takıp çıkardıkça bijonların önemini daha iyi anlıyorsunuz).(teknik)
    8. Bijon yatağı çok yumuşak. Çabuk yalama oluyor. (teknik)
    9. Direksiyonu tuttuğunuz noktalar anormal bir hızla aşınıyor (deri direksiyon)
    10. Sürgülü kapılar özellikle kapatırken zorluk çaıkarabiliyor (muhtelif)

    Gelelim Olumlu yönlerine;
    1. İnanılmaz seri ve güçlü bir motor (kullanmadan anlayamazsınız)
    2. Her yerde eşya gözü var (tavanda, üste, yanda, zeminde, koltuk altlarında, hatta direksiyonla ön cam arasında.
    3. Rahat kullanım
    4. Her türlü donanım var (Yıl 2010 Büyüük markaların opsiyonla verdiği ayna katlama, çift bölgeli dijital klima, alaşım jantlar, Bagajda 12v priz, aliminyum görünümlü detaylar vs vs. hepsi standart donanımda var (üst paket)
    5. Koltuklar rahat ve geniş . Önde yolcu ve sürücü için iki ayrı kol dayama var.

    160.000 km lik tecrübem yukarıda yazılı. Donanım mı, motor mu, sağlamlık mı, fiyat mı hangisi sizin için önemliyse ona göre tercih yapacaksınız. Hepsi bir arada olmuyor maalesef.




  • ankamuh kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Çok uzun ve güzel yazmissiniz ama ani bir kararla 2015 Linea aldım bir tanıdıktan. Tekrar teşekkür ederim.
  • .Predatör. kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle
  • ankamuh kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler amin cümlemize inşallah
  • 2018 Peugeot Partner Zenith 1.6 BlueHDI 120HP S&S aldım. O km aldım. Yük taşıma olmayacak, ticarette kullanılmayacak. Aile kullanımı için alındı. Allah pişmanlık vermez inşallah. Test aracıda aynıydı. Bundan önceki aracım Corsa E kasa 1.4 AT aracım vardı, onuda sıfır km almıştım, bazı sorunlar nedeniyle satmak zorunda kaldım. Corsa E ile karşılaştırınca araç bildiğiniz uçuyor. Test aracı olmasına rağmen gaz tepkisi çok hoşuma gitti. Corsa 1.4 olmasına rağmen belki yazdığıma inanmayacaksınız ama İstanbul şehir içi kullanımda 7,5 8litreleri buluyordu. Bu araç için 35 40 kuruş yakar diyorlar ki çok iyi bir rakam. Corsa da bagajdan çok çektim. Corsa dan önceki aracım 2001 model Lasa vega station kasaydı 0 km almıştım onuda. Bildiğin düz araba. Hidrolik direksiyon bile yok. 15 yıl kullandım Corsayı alana kadar. Corsa akıl almaz geldi tabi. Şimdide yüksekte sürüş ve her tarafta bagaj ve saklama cebi bulunması çok ama çok hoşuma gitti. 30 Ocakta Allah nasip ederse alacağım. Sabırsızlıkla bekliyorum. Arabada özellik olarak yok yok. Bu fiyata alabileceğim en iyi araç buydu. 2011 model ptemium pack alan karşı komşumda almamda çok etkili oldu. Araçları şuanda 170.000km yaptı araba gözlerimin önünde. Ti aret yapıyorlar yük taşınıyor araçla. İnanın büyük bir sorun çıkarmadı. Bakımları yapıldı tabi zamanında.

    Satıcı SUV sınıfı olarak satılan 3008 ile aynı motor olduğunu söyledi. 120 HP blueHDI





     <<<< PEUGEOT PARTNER TEPEE GRUBU >>>>



     <<<< PEUGEOT PARTNER TEPEE GRUBU >>>>



     <<<< PEUGEOT PARTNER TEPEE GRUBU >>>>



     <<<< PEUGEOT PARTNER TEPEE GRUBU >>>>



     <<<< PEUGEOT PARTNER TEPEE GRUBU >>>>



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayhanpulurbey -- 18 Ocak 2019; 21:58:6 >




  • İyi günler.
    Arkadaşlar üst havalandırmadan sıcak hava gelmiyor. Kaloriferi nasıl üst havalandırma aktarabilirim. Ve klimayı.
     <<<< PEUGEOT PARTNER TEPEE GRUBU >>>>
  • 
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.