Şimdi Ara

Peugeout Partner Tepee Kara Duman Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Partner Tepee 1,4 Dizel aracım ara ara ekranında "depollution system faulty" hatası vererek stop etmeye başladı. Biraz bekleyip çalıştırdığımda herhangi bir hata görünmüyor. Ayrıca gaz verdiğimde aşırı duman hatta kurum atmaya başladığını gözlemledim. Konu ile ilgili İnternet üzerinden yaptığım araştırmalar neticesinde problemin partikül filtresi ile alakalı olduğunu, filtrenin temizlenmesi gerektiğini öğrendim. Öte yandan aracın kendi içerisinde filtre temizleyici bir sıvı olduğunu, bu sıvı ile temizleme işleminin yaklaşık 3000 devir ile 15-20dk uzun yol mesafesi kat ederek gerçekleştirilebildiği bilgisini edindim. Bu işlemi gerçekleştirmeme rağmen sıkıntı halen devam ediyor. Belki becerememiş olabilirim. Belki aracı 2. el aldığımdan temizleme sıvısı bitmiş olabilir. Belki de aslında arıza mazot filtresinden. Katalizatör diyen, turbo diyen, o diyen, bu diyen bir sürü servis gezdim. Yani aklıma bir çok neden gelebiliyor. Keza benzer problem yaşayan kullanıcılar web üzerinden paylaşımlarda çok farklı çözümler bulmuş. Açıkçası ben aracımın bu ve bunun gibi olası arızaları ile ilgili hem güven duyabileceğim hem de uygun fiyatla bana hizmet verebilecek bir servis önerisi talep ediyorum. Bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim. Keza 2010 model sonrası araçlarda en ufak bir hata göstergesinde bilgi sahibi bir servise danışmak ona göre hareket etmek bazen hayat kurtarıyor.

    Yaşadığım problem ve çözümü ile alakalı, ayrıca deneyimli ve anlattığım nitelikte bir servis önerisinde bulunabilirseniz sevinirim.

    İstanbul/Büyükçekmece istikametinde bulunuyorum.


    Selamlar, saygılar.
    Cihan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Siyah dumanın genelde bu araçlarda nedeni enjektörlerin kurumlanmaya başlaması olarak biliniyor. Benim aracımda da aynı sorun vardı. 1. enjektör tıkanmaya başladığı içindi mesela. Siyah dumanın DPF sıvısı ile de alakası olabilir. Ona baktırmak ile işe başlayabilirsiniz.
  • Güvenilir servis bulamıyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.