Şimdi Ara

PG248QP Kısa bir deneyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar monitörü sadece 3 günlüğüne kullandığım için kısa bir deneyimimi sizlerle paylaşmak istedim.


    Yaklaşık 5 yıldır LG 32GK850G model 2k 165 hz va panel monitörümü online oyunlarda kullanıyordum. 4k oyunlar için ise şu an LG C2 48" oled kullanmaktayım. Asus'un bu modelinin incelemelerinde hareket netliğinin filan hep çok iyi olduğu söylenince almak istedim.


    Monitör'ü aldıktan sonra ilk açtığımda epey bir şoka uğradım. Yani daha önceden de çok tn panel kullandım, hatta işyerinde Asus'un ucuz VP228QG model tn panelini kullanmaktayım. Ama PG248QP kadar kötü görüntüye sahip bir tn panel görmedim. Yani aşırı kötü berbat diyebileceğim seviyede görüntüsü var. İşyerindeki ucuz tn bile bundan kat kat iyi görünüyor.


    Bunun sebeplerinden birisi monitörde screen door effect olması. Yani pikselleri birbirinden ayıran siyah çizgilerin çok belirgin şekilde görünmesi. Aslında blurbusters forumlarında bu modelle alakalı epey yorum var ve de bu olaydan bahsediyorlardı ama bu kadar da kötü olacağını beklemiyordum. Özellikle yenileme hızını düşürünce çok daha fazla belirginleşiyor bu olay. Yani 360 hz'e alırsanız çok daha fazla belirginleşiyor.


    Bu screen door'dan dolayımı emin değilim ama görüntü net de değil. Blurbusters da gene bundan da bahsediyordu ben de öyle gördüm.


    Monitörün siyah ve gri renklerde ortasında kocaman leke gibi görünen bir gürüntü var. Gene blurbusters forumunda bundan da bahsediyordu ben de aynı görüntü ile karşılaştım. Bunun monitörün kolu monte olarak paketlendiği için olabileceğini söylüyorlar. Karanlık olan sahnelerde aşırı belirgin ve can sıkıcı bu da. Bunun çektiğim bir görüntüsünü paylaşıyorum. Kamera görüntüyü parlatmış bu kadar değil ama ekran ortasındaki dediğim şeyi direk görürsünüz zaten.



     

    PG248QP Kısa bir deneyim


    Monitörde ayrıca hz düştükçe tepki süresi de daha kötü oluyor. 540 hz'de overdrive normal de iken çok iyi tepki süresi hiç ghosting veya overshoot yok. Fakat Battlefield 2042 oynadım, özellikle g-sync açıkken 200-250 fps-hz'lere düşünce ghosting oluyor. Overdrive'ı extreme yapınca ghosting düzeliyor ama bu severde overshoot-inverse ghosting denilen olay oluyor. Monitörde gerçek g-sync modülü de var ve de sözde bu modül olduğunda normalde hz düşerken de overdrive'ın optimize olması lazım ama öyle değil. Bu da bence çok büyük bir eksi.


    Gelgelelim bu monitör'ün artılarına. Monitörü bu kadar gömdükten sonra hiç mi artısı yok diyeceksiniz :) Monitörün hareket netliği özellikle ULMB 2 açıkken muazzam. Hani bazı incelemeler pencereden bakmak gibi deneyim diyolardı bende o deneyimi yaşadım. CS2'de normalde ara sıra casual oynarım sadece ve de genellikle orta sıraların bir tık üstü anca olurdum. İyi oyuncu değilim yani açıkçası. Bu monitörü kullanırken çoğu oyunda 1. ya da 2. filan geldim. Millet bana chatten birkaç sefer hileci filan dedi. Yalan yok ben bile kendimi hile yapıyormuşum gibi hissettim :)


    Yalnız ULMB 2 kapalıyken bu deneyimi hissettmedim. Yani 540 hz gene iyi ama ULMB 2'nin verdiği deneyim bambaşka geldi bana. ULMB 2'nin verdiği deneyim nedense gözden göze değişiyor anladığım kadarıyla. Bazı kullanıcılar pek bir fark göremezken bazıları benim gibi çok büyük fark gördüğünü söylüyor. Çok fark yaratıyor diyenlerin sayısı daha fazla geldi bana.


    PG248QP'de PG27AQN modelindeki ULMB 2 den ekstra olarak "pulse offset" ayarı var. Cross-talk'ın ekrandaki konumunu filan ayarlıyormuş strobe zamanlamasını ince ayarlayarak. Benim CS2 de çok işime yaradı. Cross-talk bayağı azaldı ve de görüntü çok daha net oldu.


    Renkler bir tn panele göre gayet iyi ama o da wide gamutu açınca. Normal srgb emulasyonu kötü ve renkler bayağı soluktu. Wide gamutu açınca biraz fazla satüre ama srgb pek kullanılır gibi değildi.


    Monitörü ilk aldığımda ölü piksel yoktu ama 3. gün kullanırken bir adet ölü piksel belirdi. Bu fiyata aldığım bir monitörde de ölü pikseli kabul edilemez bulup hemen iade ettim. Hareket netliğine her ne kadar hayran kalsam da monitörün diğer her şeyi bana aşırı kötü geldiği için tekrardan şansımı da denemedim.


    Şu an için ya 480 hz oled yada 360 hz'lik g-sync pulsarlı monitör beklemeye karar verdim. Yalnız beklerken bu seferde yüksek hz'e alışınca idarelik 280 hz ips olan GB-2428FF modeli 3. monitör olarak alıp kullanmaya karar verdim. O da konuyla alakasız ama fiyatına göre çok iyi çıktı. Çok uzun zamandır ips denemiyordum fast ipsler eski tnleri gerçekten geçmiş. Ben bayağı geri kalmışım :) Normalde en fazla 5-6 ay kullanırım diyordum ama bayağı memnun kaldığım için seneye çıkacak modelleri de bekleyebilirim diyorum o konuda kafam biraz karışık :)








  • Geçmiş olsun hocam on numara inceleme olmuş. Nedense monitör konusunda Asus'a pek güvenemiyorum.

  • OptikForm kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam PG248QP Kısa bir deneyim  Bu özellikte alternatifi olmadığı için almıştım bunu. Bende Asus'a özellikle ölü piksel konusunda güvenmediğim için hepsiburada'dan almıştım çıkarsa iade kolay olsun diye. Yoksa genelde gördüğüm kadarıyla Asus çamura yatıyor ölü piksel normal filan bi kaç tane diyormuş diye yazıyor kullanıcılar. Hepsiburada'ya da çok güvenmiyordum ama alırken amazon'da yoktu. Neyseki sorun çıkarmadan iadeyi kabul ettiler.

  • drhiziracil kullanıcısına yanıt

    Bildiğim kadarı ile en az 5 ölü piksel olması gerekli diyor değişim için.


    Çoğu marka artık 1 ölü piksel de değiştiriyor, umarım Asus da yakın zamanda buna döner.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.