Şimdi Ara

phenom II 955 için gigabyte 990xa-ud3 alınmalı mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
4.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlperenT

    ben bu işi anlamadım arkadaş.. 890fx çipset 990 dan daha pahalı nedir bu işin sırrı


    Sizinde belirttiğiniz gibi O FX çipsete sahip bu ise X tam detaylı araştırma fırsatım olmadı şayet gigabyte firması bir değişiklik yapmadıysa FX ile X arasında PCI-e bant genişlikleri yönünden farklar var sanırım FX 32X (PCI-E16X *2 yada 8X*4 gibi )bant genişliği sunarken X sadece16 X sunabiliyordu (1*16X yada 2*8X gibi)

    sanırım fiyat farkı buradan kaynaklanıyor


    http://www.amd.com/tr/products/desktop/chipsets/9-series-integrated/Pages/amd-990x-chipset.aspx
    http://www.amd.com/tr/products/desktop/chipsets/8-series-integrated/Pages/amd-890fx-chipset.aspx

    Düzeltme: ilgili linkler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoXDiE -- 23 Ağustos 2011; 3:00:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ophion84

    Ben bugün 990xa-ud3 aldım 286tl'ye henüz ona uygun ram almadığım için 770us3 anakartımla birlikte eski ramlerimi kullanmaya devam ediyorum. Ancak sistemi kurup denedikten sonra gerçekten ne kadar stabil çalıştığını ve iyi bir seçim mi yoksa yanlış bir seçim mi olduğunu deneyip görmüş olacağım.


    Kartı kullandıktan sonra deneyimlerini paylaşırsan alıcak arkadaşlara yardımcı olur.
  • Valla üstad forumda sistem upgrade adı altında bir başlık açtım orada aşağı yukarı bahsettim ama kısaca şöyle özetleyeyim: bu anakart gerçekten güzel bir şey! Gskill ripjawsx 1600mhz cl7 ramleri doğal hızında tanıdı ve cl 7 olarak kullanmaktayım. Bencmark falan yapmadım ama tek diyebileceğim oyunlardaki anlık takılmaların ve fps düşüşlerinin önüne geçtim tabi bunda ramlerin de etkisi var. Sistem oldukça sessiz ve öncekine göre serin ayrıca belirtmek isterim ki anakartın malzeme kalitesi de alt modellere göre daha iyi ve anakart 770 serilerine göre biraz daha yana doğru geniş. İşlemciye overclock yapma imkanı sağlıyor ve üzerinde 3 tane ekran kartı girişi var ayrıca bana göre yeni çıkacak işlemcilerle birlikte gayet güzel performans verecek gibi görünüyor. Ben çok memnun kaldım uzun yıllardır en sorunsuz kullandığım anakart markası Gigabyte idi şimdi de aynı şekilde gözüm kapalı düşünmeden aldım. Piyasada bulabiliyorsanız eğer 990 chipsetleri kaçırmayın derim çünkü 2-3 sene sizi idare edecektir diye düşünüyorum.

    Artıları:
    32 gb ram desteği
    usb 3.0
    sata 3.0
    3x pci-ex
    4 fan bağlantı noktası
    mosfetlerde soğutucu olması
    bulldozer desteği ve geriye dönük uyumluluk
    3tb+ harddisk desteği
    tamamı katı kapasitör olması
    makul fiyata iyi performans.
    Eksileri:
    Her yerde bulunmaması
    sanırım bazı 2 çekirdekli işlemcilerde 4 çekirdeğin de açılmasına müsade etmemesi
    fan bağlantılarının ikisinin 4 pin değil 3 pin olması




  • 990XA-UD3 ün fiyatı çok uygun gerçekten. Arkadaşların dediği gibi bazı düşük model X cipsetler daha yüksek fiyatlardan giriş yapmıştı.

    Dahası en güzel yanı anakartta herşey 3 versiyonlu :) SATA 3, DDR 3, USB 3

    32 GB ram desteği harika ama bu yönde benim açımdan bir eksik ram girişlerinin 6 adet olabileceği idi, 4 ram girişi zaten çoğu anakartta standart.

    Anakart ses kalitesinden ve dolby desteğinden bahsediyor buda bir artı.

    Bende bu anakarttan alıcam herhalde, öyle görünüyor.
  • ileriye dönük buldozer desteği de var hiç düşünme derim
  • AMD Phenom ii 920 ile deneyen varmı listede yokta çalışır mı işlemciyle?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: by_heat

    AMD Phenom ii 920 ile deneyen varmı listede yokta çalışır mı işlemciyle?

    ben phII 925 ile sorunsuz kullandım oc falanda yaptım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Özgür Güneş

    quote:

    Orijinalden alıntı: by_heat

    AMD Phenom ii 920 ile deneyen varmı listede yokta çalışır mı işlemciyle?

    ben phII 925 ile sorunsuz kullandım oc falanda yaptım.

    phenom2 920 am2+ mış alırken nasıl dikkat etmemişim:(
  • Çok iyi anakart gözün kapalı al.
  • Arkadaşlar kartı phenom II 960T işlemci(phenom II x6 1605T) 5670 256 bit ekran kartıyla kullanıyorum.Anakart çok atarlı bişey hiç size sormadan(F biosdafabrikada yüklü gelen) direk 6 çekirdeği açıyor ve size çok stabil ve performanslı şekilde sunuyor.Birçok çok iyi özelliği var, o.c potansiyelini zaten sormayın bile stok fanı ile 3.9Ghz stabil yakaladım.Mofsetler kuzey-güney köprüleri hiç ısınmıyor.Over Drive sürücüsüne tam desteği var her şeyi yapabiliyorsunuz.Ancak usb 3.0 etron çiplerini kullanıyor driver güncelleyincede bazen tanınamadı diyor bu bios ve driver yükseltmeleri ile zaten giderelecektir. 990X olduğu için kar 1 tane PCI-Exp 16x 1 adet X4 1 tane x8 var CF-SLI ikisinide destekliyor ve double kart kullandığınızda x8 dolarak slotlar çalışıyor.Ancak buna takılmayın overclok seçenekleri fazlalalığı sayesinde zaten x16 hızını yakalayabiliyorsunuz.

    Alan arkadaşların dikkat etmesi gereken konular var.Kartın sitesindeki resimlerindende anlaşılacağı gibi sata portları açıları karta paralel düzlemde.Eğer kasanız darsa bu sıkıntı oluyor bende oldu mesela.Ben kartın her geçen gün yeni bir özelliğini keşfediyorum zaten hiç bir eksik yada hatalı bir yönünü bulmadım.Zaten kartta normal Ultra Double 3 lere göre 2 kat daha fazla ve kalın bakır tabakası kullanılmış ısı radarları ile kontrol ettiğinizde zaten şaşırcaksınız seviyelere.

    Bütün amd kullanıcılarına kesinlikle tavsiyemdir.Vatanda %25 indiirimle 234 tl ye geliyor.Gerçekden ucuz.Sorularınıza yardımcı olmaya çalışırım.




  • OC potansiyeline lafım yok . 955be yi 4,4 ghz ye kadar çıkardım o kart ile .
    Ancak kartın çekirdek açma konusunda başarılı olduğunu ilk sizden duydum . Gigabyte TR bile bana gönderdiği mailde bu kartın malesef bu kadar başarılı olamadığını yazmıştı .


    ilk olarak standart sallama mesajı ile cevap verdiler :

    quote:


    Merhaba,

    Öncelikle sisteminizi varsayılan BIOS ayarları ile kullanarak test etmenizi öneririz. Bunun için BIOS Setup bölümüne girerek, ana menü altında yer alan “Load Optimized Defaults” seçeneğini kullanmanızı ve ardından bu ayarları kaydederek sisteminizi test etmenizde fayda vardır. Ayrıca sistemin aşısı ısınıyor olabileceğini düşünerek kasa içi hava akışını düzenleyecek tedbirler almanızı, gerekiyorsa kasanıza fan takviyesi yapmanızı ya da kasanız havasız ve dar bir mekanda duruyorsa kasanızın yerini değiştirmenizi öneririz. Bunların dışında problemin bellekler ile ilgili olup olmadığını anlamak için mümkünse tek bir bellek modülü kullanarak, sahip olduğunuz bellekleri ayrı ayrı test etmenizi öneririz. Bu şekilde de bir sonuç elde edemezseniz farklı marka ve model bellekler kullanarak sisteminizi test etmekte fayda vardır. Tüm bu konular ile uğraşmak istemezseniz ya da bu konuları kontrol edecek imkanlara sahip değilseniz satıcı firma ile iletişime geçmenizde fayda vardır. Satıcı firma ellerinde bulunan alternatif donanımlar ile sıkıntının tam olarak ne ile ilgili olduğunu daha hızlı ve sağlıklı bir biçimde tespit ederek gerekli çözümü üretecektir. Bu aşamada elimizden daha fazlası gelmediği için üzgünüz.

    Saygılar.
    Türkiye İrtibat Ofisi
    GIGABYTE TECHNOLOGY
    www.gigabyte.com.tr


    Adamları rahat bırakmayınca :



    quote:


    Öncelikle her anakartın, üzerindeki yongasetleri ve BIOS özellikleri aracılığı ile aynı donanımlar için farklı çalışma koşulları sunmasının doğal olduğunu belirtmek isteriz. Bu çalışma koşulları, özellikle donanımların standart ayarlarının üzerinde ayarlar ile kullanılması durumunda fazlası ile ortaya çıkan durumdur. Örneğin; çekirdek açma işlemi konusunda, söz konusu yeni anakart üzerinde bulunan SB850 isimli güney köprüsünün ACC özelliği ve buna bağlı olarak çekirdek açma özelliği olmadığı için bu işlem güney köprüsü ile değil, farklı bir yonga tarafından yapılmaktadır ve bu yonga her işlemci modeli için aynı başarıyı maalesef gösterememektedir. Daha önce kullandığınızı belirttiğiniz anakart üzerinde bulunan SB750 isimli güney köprüsünde ise bahsi geçen ACC özelliği bulunduğundan, söz konusu çekirdek açma işlemi daha başarılı bir biçimde gerçekleşmektedir.




     phenom II 955 için gigabyte 990xa-ud3 alınmalı mı



    kartı kendi çapımda incelemiştim zamanında ..

    PCL inceleme konusu




  • İncelemen hoşuma gitti.Yanlız kar unlocker Performance ve Over clocking performance (İngilizce yazmayı sevmem kutunun üzerinde yazıyor.) bu iki dalda ve soğutmada oldukça büyük başarılara imza attı ve çok ödül aldı çekirdek konusundadada F1 bios ve rev 1.1 kart ile hiçbir sorun yaşamıyacağınıza eminim kullanım kulavuzunda detaylı bilgi ve öneriler mevcut boş bir zamanımda burayada yazarım.
  • Malesef cok uzun süre kullanmadim boardi , x2 555be yi stabil acamayinca 955be cpu aldim fx cikana kadar, sonra FX cpu lar fos cikinca elden cikarip su an kullandigim parcalari aldim . Bilgi icin tesekkürler ..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.