Şimdi Ara

Philips 42PFL5603D kontrast problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam.Dün Philips 42PFL5603D lcd tv aldım.Dünden beri ayarları ile uğraşıyorum.Oldukça tatmin edici oldu, fakat dvd de denerken bazı sahnelerde otomatik olarak kontrastı düşürüp yükselttiğini gördüm.Işık sensörü falan devre dışı zaten.Active control diye bişey var onlar da kapalı,ama hala gözle görülür hafif değişiklikler oluyor.Bu tv'yi alanlarda durum nasıldır? yoksa bu normal mi? Kafama çok takıldı.



  • Selam,

    Aynı problem bendeki 42PFL5603D'de de mevcut. Daha fazla kurcalama şansım olmadı ama bir çözüm bulursam paylaşırım. Bu arada ben aşağıdaki renk değerlerini kullanıyorum.


    Contrast: 53
    Brightness: 56
    Color: 45
    Tint: 0
    Sharpness: 2
    Color temperature: Off
    Dynamic contrast: Off
    Digital Natural Motion: Off
    DNR: Off
    Color enhancement: Off
    Active control: Off
    Picture format: Unscaled
  • Selam,

    Aşağıdaki link'teki dökümanı inceleyin;

    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpcontent.pl?slg=AEN&mid=Link_Software&cat=FLAT_TV_CA&sct=LCD_EXTRA_LARGE_GT40_SU&session=20081112024309_194.0.130.10&grp=TV_GR&ctn=42PFL5603D/12&dct=FUS&did=ENG&file=/files/4/42pfl5603d_12/42pfl5603d_12_fur_eng.pdf

    Bu problem, firmware upgrade ile çözülüyor gibi görünüyor.

    quote:

    Brightness and contrast variation even when the features „active control‟, „light sensor‟ and „dynamic
    contrast‟ settings are turned OFF.


    Buradan indireceğiniz 50MB civarı dosyayı bir flash diske yazıp TV yazılımını güncellemeniz gerek, verdiğim linkte anlatılmış. Bu konularda tecrübeli değilseniz teknik servisin yapmasını sağlarsanız daha iyi olur sanıyorum.

    Saygılar,




  • Bende bu modelle sony 40 s modeli arasında kaldım sorunluysa bulaşmasakmı hiç?Çözebildinizmi problemi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SERKAN DENİZ

    Bende bu modelle sony 40 s modeli arasında kaldım sorunluysa bulaşmasakmı hiç?Çözebildinizmi problemi?


    Ben bir promosyon ile uygun bir fiyata geldiği için bu modeli aldım. Eğer philips düşünüyorsanız 42PFL7603 modelini tercih etmenizi öneririm. Bununla 40S4000 arasında kaldıysanız 40S4000 daha iyi bir modeldir.
  • 40s4000 leri cevahirdeki malum teknoloji magazasının önünde stand kurup sergiliyorlar,peşin ödemedede biraz indirim yapmışlar inceleyin isterseniz bi.
  • NikeNeGerek teşekkürler, dosyayı indirip güncellemeyi yaptım.Fakat çok farkettiğini söyleyemeyeceğim.Başka güncelleyen var mı bilmiyorum,onlar da buraya yazarsa daha iyi olur.Bu arada bu olay zannedersem "backlight dimming" diye geçiyormuş ve ancak servis menusunden kapatılabiliyormuş.Bu arada ben de kampanyadan aldım 1800 ytl'ye geldi.
  • Bunu geri verip Sony 40L4000 almayı düşünüyorum ne dersiniz?Satıcı 280 ytl fark istiyor.40s4000 için 380 ytl fark?
  • Selam,

    Evet, ben de sorunun güncellemeden sonra cözüldüğünü söyleyemeyeceğim. Film seyrederken fazla değil de, PC monitörü gibi kullanırken epey rahatsız ediyor.

    Servis menüsüne giriş için kodları da araştırıp buldum ama pek cesaret edemiyorum oradaki ayarları değiştirmeye. Mazallah birşey olursa garanti kapsamına da girmz sonra.

    Promosyon derken, bir mağazadan almadım. Firmaya hediye olarak geldi, o yüzden değiştirme gibi bir şansım yok benim sizin gibi. Aslında bunun haricinde TV'den memnunum, görüntü kalitesi, SD performansı beklediğimden iyi çıktı. LCD için çok daha fazla ödemeyi göze almıştım, ama alacağım sonucun bundan çok da fazla iyi olacağını zannetmiyorum.

    1800 YTL gayet güzel fiyat. Nereden aldınız acaba, sakıncası yoksa öğrenebilir miyim? Firmaya bununla ilgili ödeme yapacağım, pazarlık olarak kullanırım bu fiyatı

    Saygılar,




  • ne alaka canım ikisinin de fiyatı hemen hemen aynı 1900-2000 ytl arası bunlar büyük ihtimal senin satıcı sony biraz daha pahalı satıyor olabiir bence iade et ozaman baska yerden al derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.