Şimdi Ara

Philips 43PUS7906 Kronik Sorunlu 'Yeni Seri' ve Verilmeyen Değişim Raporu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese, bu bir bilgilendirme başlığıdır öncelikle.


    Bir kaç gün önce sırf ambilight sevdası için bu markayı tercih ettiğim ve Teknosa'dan aldığım TV elime ulaştı. Fakat kurulum sırasında fotoğrafta bariz olarak görebileceğiniz defolar mevcut idi. Ben yeni bir ürünü böyle kabul edemeyeceğimi net bir şekilde söylememe rağmen; ısrarla normal olduğu, görüntü akışı sırasında fark edilmediği(ki bu görecelidir ve hiç bir zaman arızalı ürün için geçerli bir sebep olamaz) belirtilip, arıza ekibine yönlendirildim değişim raporu için.



    Philips 43PUS7906 Kronik Sorunlu "Yeni Seri" ve Verilmeyen Değişim Raporu


    Philips 43PUS7906 Kronik Sorunlu "Yeni Seri" ve Verilmeyen Değişim Raporu
    Philips 43PUS7906 Kronik Sorunlu "Yeni Seri" ve Verilmeyen Değişim Raporu


    Philips 43PUS7906 Kronik Sorunlu "Yeni Seri" ve Verilmeyen Değişim Raporu


    Bir kaç gündür sürekli Teknosa, Philips ve yetkili servisle yaptığım görüşmelerde bu kadar net bir sıkıntı ve talep ile ilgili rapor olmadan herhangi bir yere varılamadı. Özellikle Philips yetkilileri, son derece muğlak bir dille bazı şeylerin standartlar dahilinde olabileceği ve memnuniyetsizlik sonucu değişim olamayacağı gibi şeyler saçmaladı. Ardından değişim raporu için gelen ekip bunun normal olduğunu, atölyelerindeki bir çok televizyonda bunun bariz olarak bulunduğunu ve 06 serilerinde kullanılan reflektörle ilgili olduğunu belirtip, değişim için pek bir yardımı dokunamayacak "standartlar dahilinde" olarak rapor verebildi.


    Bu ürün dandik bir markanın 3binlik televizyonu olsa olabilir derdim; 2. el, yahut spotçudan kutu hasarlı olarak alsam bir kaç bin lira daha az bedel ödediğim için kabul edilebilir diyebilirdim.


    Fakat bilindik bir marka imajına sığınarak, hiç bir yeni ürün bu şekilde distribütör garantili olarak satılıp ardından desteksiz bırakılamaz.


    Öncelikle edgelit(yan aydınlatmalı) TV'lerde ışık sızıntısı gibi durumlar bir yere kadar teknolojinin kendi olanakları dahilinde olabilmekte. Fakat yukarıdaki fotoğraflarda gözükenler, genelde aşağıdaki tamir fotoğrafında göreceğiniz lenslerin kayması - çıkması ya da atması sonucu ışık dağıtımının dengesizleşmesi ile ilintili olup, alttaki siyah fotoğraftaki şekilsiz ışık sızması ise gene panelin düzgün yerleştirilmemesi, panel ile aydınlatma arasındaki boşluklar veya esnemeler yahut bu işlemlerin kalite kontrolünün düzgün yapılmaması ile alakalı.


    Taşıma esnasında darbe gören, çok soğuk, sıcak veya nemli ortamlarda ve depolarda kötü şartlarda muhafaza edilen yahut üretim bandında endüstri standartlarında bir kalite kontrolden geçmeyen bir Led Monitör ürün için her zaman olabilecek sıkıntılar bunlar. Fakat aldığımız televizyon bilindik bir markanın sıfır garantili ürünü ise verilen miktarın hakkının verilmesi ve kullanıcıyı aptal yerine koymamak gerektiği aşikardır.


    Yeni bir ayakkabı yahut tişört dahi cm'lik renk farkı yüzünden outlet şubesinde yarı fiyatına satılırken ya da bir araba üzerindeki minimal renk farkları bile üreticisine yahut kullanıcısına satış esnasında mâl olurken. Rekabetin dehşet şekilde arttığı ve herkesin hayatta kalabilmek adına tüketicisine ve ürününe sahip çıkmak için yarıştığı bir ortamda, biz bu kadar haksız, ehliyetsiz, cahilce ve yanlış bir politika güden bir distribütörlük tarafından nasıl ve neden bedeli karşılığında mal muamelesi görebiliyoruz ve bu ürünleri gerçekten az inceleyerek alıp 3-5 ay sonra sıkıntı yaşayan insanların günahı ne?


    Philips 43PUS7906 Kronik Sorunlu "Yeni Seri" ve Verilmeyen Değişim Raporu



    Başka Philips yahut bilindik markalarla ve ürünlerle bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar var ise burada paylaşsınlar isterim ki geçekten sıkıntılı bir seri ise toplatılsın yahut bedeli iade edilsin ve yeni alıcılar bu sıkıntıları yaşamasın.


    Ben bu ürünün koşulsuz iade sürecini başlattım bile ama en azından bir sonrakinde daha sağlam bir atmış olurum.


    Bu TV ise işgal ettiği kredi kartı limiti ve bir sürü insanın boşa harcanmış vaktiyle geri dönüp başkasına satılmak üzere yeniden kutulanacak bir ürün olacak çok büyük ihtimal.


    Saygılar








  • philipsin tv bölümü tpvisiona satıldığından beri sadece adı philips bu markayı insanlara önermediğim için yıllarca envai çeşit şeyle suçlandım :) arkadaşlar ışık sevdanız yoksa bu markadan uzak durun derim servislerde yapılanları neleri sorun saymadıklarınıda biraz araştırın derim ha diğer markalarda yokmu bu durumlar var ama philipsten daha iyiler...hani bulutlanma sızma banding vs anlarımda bu tv ye standart diyebilmek sen paranı çöpe at demekle aynı şey...

  • philipsin tv bölümü tpvisiona satıldığından beri sadece adı philips bu markayı insanlara önermediğim için yıllarca envai çeşit şeyle suçlandım :) arkadaşlar ışık sevdanız yoksa bu markadan uzak durun derim servislerde yapılanları neleri sorun saymadıklarınıda biraz araştırın derim ha diğer markalarda yokmu bu durumlar var ama philipsten daha iyiler...hani bulutlanma sızma banding vs anlarımda bu tv ye standart diyebilmek sen paranı çöpe at demekle aynı şey...

  • Tüketici hakem heyetlerine başvurun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihazı yeni aldıysan eğer iade hakkın yok mu zaten?

  • RNNN kullanıcısına yanıt

    Mağazalarda teşhirdeki philips'lerin görüntüsünün diğer markalardan daha kötü oluşuna hep şaşırırdım.

    Meğer sebebi buymuş. Teşekkürler bilgi için.


    Ses sistemlerinin akıbeti de aynı olabilir mi acaba?

    Kulaklıkları piranha, hoparlörleri ise en fazla logitech ayarında. (çok model dinledim)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows95 kullanıcısına yanıt

    o konuda bilgim yok hocam ne desem yalan olur :)

  • aynı sorunu bende yaşadım 2 kez philipste ve samsung da yaşadım 20 taneye yakın ölü piksel vardı ayrıyeten
    amazondan aldığım için iadede sorun yaşamadım al gülüm ver gülüm oldu
    ithal sony alarak rahata erdim nihayetinde ambiyans ışığını da philips hue signe ve iris alarak çözdüm sayılır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abboww -- 11 Şubat 2022; 12:21:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sadece o değil.


    Philips eskiden LG ile ortak panel üretirdi. O panel ortaklığını da komple Çinlilere sattıkları için TVlerinde eski kaliteli LG-Philips paneller yerine Çin malı ucuz ve kötü paneller kullanılıyor. O nedenle tv olarak Philipsten bir beklentiniz olmasın. TV bölümünün de %30 u Philipse ait. Asıl işletme Çinde.


    Geçen bir arkadaşın 55" 4k LG tvsinin ledlerini değiştirdim. Paneli Çin markası çıkınca LG neden kendi panelini kullanmamış hayret demiştim. Haliyle o da eskiden panel ürettiğinden artık ne bulursa onu takıyor sanırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 11 Şubat 2022; 12:45:39 >
  • Geçmiş olsun hocam, sonuna kadar hakkınızı arayın..

  • Arkadaşlar ürünün arızasız olduğu yetkili mercilerce onaylandı fakat hakkım olan değişim yahut iade süreci Teknosa, Gittigidiyor ve Philips arasında bir çıkmaza girdi resmen. Yeni aldığım ürünle elimde tüm raporlarım belgelerim çıldırıyorum 12 gündür, benimle temas kuran hiç kimse hiç bir prosedüre hakim değil ve oyalama politikası güdüyorlar değişim yahut iade yaptırmamak için.


    Teknosa üründen memnun değil isem memnuniyet değişimine yönlendirebileceğini bildirdi, gittiğimde talep inceleniyor gerekçesiyle 3 saatlik telefon konuşmalarının ardında elimde ürünle bırakıldım ve hala da net bir dönüş alamıyorum.


    En son geldiğim yer çok net "bu ürünün kalite standardı bu ise ben memnun değilim değişim talep ediyorum alın bu da faturam" olduğu halde biz bi inceleyim, onaylayalım, departmanımıza söyleyelim geri dönecekler gibi şeyler söyleyip bir yere bağlayamıyorlar.


    Kısaca arkadaşlar mevzuat belli, sistem belli ama herkes kendince insiyatif kullanmaya çalışıyor esnetmek için vakit kazanmak için de kimse sorumluluk kabul etmeyip topu birbirine atıyor. Ben hiç bir harcamadan kaçınmayacağım bu yaptıklarının karşılığını almak için.


    Bu alışveriş için bir kere sözümden saptım Amazon dışında hiç bir yerden alışveriş yapmayacağım ile ilgili başa almadığımız iş kalmadı. Bu saatten sonra bir ürün Amazon'da yoksa benim o ürüne ihtiyacım yoktur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Solit -- 15 Şubat 2022; 11:19:19 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.