Şimdi Ara

###PHİLİPS MMS-460 İLE İLGİLİ HERSEY### (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
3
Favori
38.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar yıllardır ortala 4 yıla yakın zamandır mms 460 sistemimi kullanıyorum tek kelimeyle mükemmel. Woofer'ın sesi acaip derecede tok bazı arkadaşlar pek tok olmadığını yazmış ama wooferda konumlandırma çok önemli konulduğu yer dar ama sesin çıkış yerinin sağ sol olarak en az 45 derece açık olması lazım. Ayrıca bir tiyoda arkasını mümkün olduğu kadar duvara yakın koyun. yani dikdörtgen şeklinde bir odadaysa kısa kenarlı duvarın bibine duvara en fazla 15cm aralık verecek şekilde konumlandırırn bakın ses nasıl çıkıyor... ben bass control'ü çeyrekte kullanıyorum eğer yarım yaparsam kapılar vs kapalı olduğu halde bass'ı evin her odasında duyabildiğim gibi dışardanda bass anlaşılıyor. Ayrıca sistemle gelen cd'den ayarlara bakmayı unutmayın. Çünkü formattan sonra yükleyince surround mixer'de bass controller açık olmuyor ordan subwoofer ve center uyfuyu aktif etmem gerekiyor.

    Şimdi gelelim benim sorunuma... masaüstü pc'imde creative 5.1 live! ses kartıyla kullanıyordum... Bikaç aydır asus f3sv 240 dr. model laptop kullanıyorum. Bilenler bilir bu laptoplarda tek SPIDIF ses çıkışı var. Yani çıkışının optik özelliği var... Bir optik audio kabloyla sisteme bağlarsam 5.1 surround sesi temiz bir şekilde elde ederim. Fakat;

    sistemimin optik çıkış özelliği varmı bilmiyorum? Kısacası philips mms 460 woofer'daki girişlerin herhangi birinde optik giriş özelliği varmı? Bilen arkadaşlar varsa cevaplıyabilirmi? Eğer varsa 15 ytl'lik bir optik kabloyla işimi halledicem yoksa 200 milyon bayılıp creative laptop ses kartı almak zorunda kalıcamki bu benim için çok masraflı olucak
    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacKkened -- 22 Mart 2008; 20:43:05 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: neonet320

    Ben bu gün Orion'daki Teknosa'dan aldım 460'ı ;fakat ben surraund hoparlordaki ses potansiyometresini yarıya getiriyorum ama ancak yarıdan sonra ses gelmeye başlıyor.Bir yardımcı olun sizde de böyle mi?


    Dpstum bende bugün aldım bu seti.TV seyrederken Center üzerindeki volume ayarını yarıdan düşük kullanınca sadece centerden ses gelmiyor diğerlerinde var.(Sub daha az ses veriyor ama).PlayStation 3'te müzik dinlerken aynı olay var ama bu sefer volume düğmesini daha fazla kısabiliyorum.Yani hepsinden ses geiyor.Yani benim anladığım kadarıyla ses kaynağıyla alakalı bir durum.Garip ama böyle.Ama yine de aldığıma pişman olmadım.Çokda memnun kaldım aldığıma.Ses düğmesini tüm hoparlörlerden ses gelecek şekilde ayarlıyorum.Ses düzeyinide TV'den ayarlıyorum oldu bitti.Ama böyle bir şey var gerçekten.




  • Evde sacma sapan denemeler yaparken woofer ı distorsiyona ugrattım. sakın yapmayın. anlatıyorum. turuncu kabloyu yesil cıkısa bagladım. ayarlardan 2.1 i sectim. bass boost u acip %100 yaptım ve frekansı 200 hz den 10 hz ye düsürdüm. bass lar daha uzun uzun gelmeye basladi baktım center cızırtı yapmaya basladi. gidermek için left right ayarından center hangisiyse onu kıstım işte. artık sadece tis tis ve güm güm geliyodu. mid kalmadi. sonra sesi yavas yavas acmaya basladim. abartisiz söylüyom bass 2-2.5 kat fazlaydı. Müzik dinlenmez midsiz ama sadece bi deneme işte. zaten sonra geri eski haline cevirdim. Ama distorsiyonana denk geldik bi kere nasilim??
  • Bunları yaptığına göre sen aleti gözden çıkarmıştın herhalde.Ama boza boza daha iyi öğreniliyor.Ben olsam yapmazdım.Yapıpta bozan biri uyarınca daha masrafsız oluyor.

    Şaka bir yana geçmiş olsun.
  • Satcaktım fazla veren olmadı. Bende dedigin gibi kurcalamaya karar verdim Haklisin biseyi ögrenmek onu kurcalamaktan gecer.
    quote:

    Orjinalden alıntı: WIZARD of WOR

    Bunları yaptığına göre sen aleti gözden çıkarmıştın herhalde.Ama boza boza daha iyi öğreniliyor.Ben olsam yapmazdım.Yapıpta bozan biri uyarınca daha masrafsız oluyor.

    Şaka bir yana geçmiş olsun.
  • millet bu sevimli şeyden alıcamda bunun ses ayar kablolu kumandası warmı ya masa üstüne konulan boyutları nedir ?
  • kablolu veya kablosuz kumandası yok. ses ayarını center dan bass ayarınıda subwoofer dan yapiyosun.

    quote:

    Orjinalden alıntı: ozzzy222

    millet bu sevimli şeyden alıcamda bunun ses ayar kablolu kumandası warmı ya masa üstüne konulan boyutları nedir ?
  • Arkadaşlar şimdi konuyu baştan sona okuyamam pek vaktim yok.

    Bir sorum olacak bunun hoparlörlerini nasıl açacağız. Bendekilerden birinin hoparlörü düştü içinden açmam lazım ses geliyor ama öyle durması rahatsız edici. Ne vida yeri ne de başka bir şey gördüm.

    Kenerdan klipsli gibi de durmuyor.
  • önündeki siyah şeyi çekip çıkar vidaları görürsün
  • quote:

    Orjinalden alıntı: canozpinar

    önündeki siyah şeyi çekip çıkar vidaları görürsün

    editted by Nymphadora



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphadora -- 5 Mayıs 2008; 3:21:38 >
  • komik olan ne?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: canozpinar

    komik olan ne?



    Kimse bir şey dememiş ki. Herhalde yanlış konuya geldi mesaj.


    Neyse cevap verenlere teşekkürler.


    Kardeşim bu Philips te tam tersmiş he. Diğerleri vidayı arkaya koyar o ön kısım da içeriden vidalıdır bunlar biraz ters gitmiş.

    Neyse sağolun tekrardan.
  • Nymphadora bir şey demiş te sonra editlemiş ondan sormuştum komik olan ne diye. neyse işin hallolduğuna göre mesele yok
  • Cihazın güncel fiyatı 225 ytl teknosada. biraz pahalı sanki. ben 150 ye almıstım sıfırını

    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125340064&CS_Category=_SBA_656_1662_569_1475&CS_Catalog=_BILGISAYAR
  • http://www.mavibilgisayar.com/ud/2545 bu ses kartını ses sistemine bağlamak istiyorum ama 5+1 destekliyormu ?
  • Valla arkadaşlar ben bu MMS460 ile oynamaya karar verdim biraz.


    Öncelikle bas hoparlörden puf puf sesi alanlar. Bas ın arkadaki ayar tam ortada olsun. Ses ayarınızdan da ( MSI anakartımınki sağolsun işimi iyi görüyor. ) bası orta ile en üst arasında bir yere getirin. Oynatıcınızın ( MediaPlayer - Zoom Player - Winamp - BSPlayer artık hangisini kullanıyorsanız. ) ekolayzırından da sağ yarıdaki çubukları kulağınıza göre yükseltin ama orta ile en üstün tam arasında olsunb en fazla. Ardından da gerek duyarsanız ekolayzırda en soldaki çubuğu ses yükseltmek için kullanabilirsiniz.


    Aaaaa tabi arka hoparlörlerden görece az ses geliyor ise yine ses ayarından ön hoparlörleri kısın ve sesi daha fazla açın çok güzel oluyor.


    Dediklerimi uygulayarak puf puf tarih oluyor. Baslarda çok güzel derinden geliyor.


    Şimdi oynama kısmına gelelim ben bu setin hoparlörleri değiştirmek istiyorum valla. Karaköyden bakacağım bir şeyler. Bass hoparlördeki puff puff ta zaten hoparlörün kaldırmamasından kaynaklanıyor ama bir dinledim de zaten puf puf tan önceki bass en iyi seviyede yani bu fiyata alınan bir sistemden de daha fazlası beklenmez.


    En son seste bozulma var deniyor da. Şimdi şöyle diyelim. 500W ile 100W taki bozulma bir mi? Yani neye göre son ses. Bu alet bozulmadan önceki son seste oldukça iyi bir ses veriyor.


    Yani neye göre son ses?


    Konuya dönersek. Acaba internette var mı böyle hoparlörler yoksa bana karaköy yolu mu göründü.


    Zamanında babamın patronunun oğlu ile müzik dinliyorduk. Ses sistemi Creative 5200. Arka hoparlörü düşürmüş ve gitmiş hoparlör mıknatıs kaymış yani. Neyse işte ben bir bakayım dedim o tornavida araken çekmecede eski bir 1+1 gözüme ilişti. Şunlara bir bakayım dedim. Kapağı söktüm bir baktım hoparlör çapı aynı, marka da pionner zaten ( ). Zaten hoparlörler de standart. Efendim işte onu taktık süper oldu. Kolon artık orijinalinden bile daha iyi ses veriyordu.


    A bir de artkadaşlar değer değmez orası ayrı mesele. Bunu bir deneme olarak yapacağım. Bakalım 5200 deki gibi bir gelişme alabilecek miyim? İlk işim bass olur zaten.


    Son aşamada ise boyama var. Siyah ( aslında füme gibi gri ) kısımları mat siyaha. Gümüş kısımları ise metalik gri ultra parlak bir boya ile boyamayı düşünüyorum.

    Hele bir ay sonu gelsin. Zamlı maaşı alalım da göreceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 21 Haziran 2008; 11:20:20 >




  • arkadaşlar video izlerken bas dan nasıl ses çıkartabilirim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: scarycanary

    arkadaşlar video izlerken bas dan nasıl ses çıkartabilirim



    Normalde çıkması lazım zaten.


    Ses sürücüsünden 5,1 seçilimi kontrol ettiniz mi?



    Ayrıca ses sürücülerini güncellemeyi deneyin.


    Bir de başka yazan yok mu ya öldürmüşsünüz topiği.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 25 Haziran 2008; 9:41:29 >
  • arkdaşlar öncelikle herkeze iyi topikler bende de mms430 var gerçekten çok hoş va taminkar sesi var ancak sorrund hopolörlerden soldaki yani kumanda ünitesi olmayan hoparlörden ses gelmiyo Elinde bu hoparlörden olan varmı fazla?
    yada nerden temin edebilirim?
  • ne sorunlu bir hoparlör müş..sorunu olmuyan çok az...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.