Şimdi Ara

Philips projektor HDP 1590 Screeneo Akıllı LED hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Projeksiyon dünyasına en erken 4-5 ay sonra adım atacağım. Emektar lg 42 inch hdready plazmadan ki hiç bir sorunu yok, 55-60 inch aralığında bir tv ye terfi etmeyi düşündüm ve her zamanki gibi forumda turlamaya başladım. Bu gezintilerim esnasında projeksiyon mevzusu dikkatimi çekti. Birde black screen gibi çalışmalarla yada daha keşfedemediğim perde uygulamalarıyla, çok net ve gündüz aydınlığında bile sorun yaratmayan çalışmalarla projeksiyon ile sadece film , maç v.s. gibi özel izlentiler değil her an tv gibi kullanıldığını farkettim. Artık led projeksiyonlar ile de genel lamba sorun ve kaygısına son verildiğini ve plazmalar için verilen ömürden daha uzun lamba ömürleri verildiğini gördüm . Sonuç olarak aklım biraz projeksiyondan yana meyillenmiş durumda. Çok azda olsa yaptığım araştırmada 3500 tl gibş bir rakama (yurt dışı daha uyguna çıkıyor sanırım) lg pf1500 adında led projektörün projeksiyon işlevleri anlamında başarılı bir tercih olacağını saptadım. Yanlışda olabilir. Site dışındaki araştırmalarımda ise Philips projektor HDP 1590 Screeneo Akıllı LED adında bir cihaz ile karşılaştım. Çok anlamasam da 720 p çözünürlük sunmasıyla ki ben 1080 p evimde izleyemediğimden 720de sorun görmüyorum, enteresan bir cihaz olduğunu, full hd olmaması dışında perde dibinden yansıtması gibi bir avantaj sunmasıyla ve farklı olmasıyla ilgimi çektiğini söylemeliyim. Bu cihaz hakkında veya iki cihazı karşılaştırma noktasında tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak isterim. Saygılarımla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bende bu modelin özelliklerini çok beğendim özellikle çok yakından 100" e kadar görüntüyü yansıtabilmesi, kurulum delme kırma sıkıntısının olmaması ve taşınabilir olması çok hoşuma gitti 3.200 TL fiyatı da fena sayılmaz fakat çözünürlük konusunda aklımda soru işaretleri var. Evde ışıklı ya da ışıksız ortamda film, TV izlerken görüntü nasıl olur tatmin eder mi bilemiyorum.

    Netten biraz araştırmak istedim ancak tatmin edici video ya da açıklama bulamadım.

    Ürün hakkında bilgisi olan arkadaşların yazacaklarını ben de merakla bekliyorum.
  • Çözünürlük meselesi çok kafaya takılacakk bir durum olduğunu sanmıyorum. Yıllardır ve halen çoğu full hd değil ama dediğiniz doğru almışken neden da düşük çözünürlük olsun ki. 720 de iyidir. sağladığı diğer artılarla bakmak gerekir. 2+1 ses , şık görünüm, mobil, delme derdi mesafe ayarlama derdi falan yok. Birde aydınlıkta diğer tavan tiplerine oranla daha iyi olacağını düşünüyorum. Nedeni ise tam anlamasamda değerleri, yani kontrast, ansi falan filan tavan tiplerinde de bu değerlere yakın. Ve onlar aynı zamanda uzakta kaldığı için aydınlıkta görüntü kaybediyor diye düşünüyorum. Bu ise perdenin dibinde ve orasıda mevcut gücünü maksimum kullandığı nokta olacaktır. Benimde kafam karışık. Bu modelin keşke full hd si çıksa hiç düşünmeden alsam bende.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,

    aynı şekilde mobil bir cihaz ihtiyacım olduğundan dolayı aynı iki cihaz arasında kaldım. ve kendimce bazı noktalara vardım sizle de paylaşmak isterim. philipsin tartışmasız bir tasarım olduğu ortada, hoparlör seçeneği dahili sunulmuş ve bu da oldukça avantaj, zira mobil bir cihaz için ekstra bütçe ayırmanız gerekmez fakat benim hali hazırda taşınabilir bluetooth hoparlorlerim var ve kendisinden çok memnunum. öte yandan android işletim sistemi sunması yadsınamaz bir avantaj, ama unutmamak gerekirki android tabletler veya cihazklar gibi özgür bir yazılım yerine philipsin kendi geliştirdiği bir arayüz var. hal böyle olunca andorid markete dalıp torrent, vlc gibi uygulamaları indirip film izlemek, oyun indirip oynama hayalleri suya düşüyor. önceden de belirttiğim üzere amacım film izlemek, şidmi gelelim işin biraz daha teknik kısmına;

    philips maksimum 720 lumen parlaklık gücünde, lg ise kağıt üzerinde 1400 test sonuçlarına göre maksimum 900 seviyelerinde ki bu seyir zevki açısından daha mühim. diğer bir nokta çözünürlük, malesef philips 720p de kalıyor bu da 2013 yılı ürünü olmasından ileri geliyor. lg 23 mart 2015 tarihinde tanıtılmış bir cihaz ve renk tekerleksiz, çipli 1080p full hd çözünürlüğünde. renk demişken kontrast farkları da 100.000 philips iken, bu 150.000 lg tarafında. nispeten günü kurtaran siyahlar, daha canlı renkler var philipse oranla.

    mobilite anlamında ise, ultra short throw, yani ultra kısa mesafe cihaz aslında daha akıl karı geliyor, zira daha kolay ayarlanıyor fakat şunu unutmamak gerek ki lg daha ufak bir cihaz ve normal uzaklıkta çalışabiliyor. bunun şöyle bir avantajı var; gorillapod isimli tripodu alıp monte ederek, tavan dahil bir çok farklı noktaya sabitlemek mümkün, oysa philipsi sadece düz bir duvara karşı konumlandırabilyorsunuz.

    philipsin bağlantı çeşitliliğini de unutmamak gerek, fakat bunu android için mhl kablosu, ios için ise video adaptörü ile aşmak mümkün. kablosuz kullanım için ise miracast desteği olduğundan, gerekli yazılımları kullanarak kablosuz görüntü transferi lg de de mümkün gibi duruyor.

    sonuçta ihtiyaçları belirlemek en önemli kıstas, daha seyyar ve portatif bir cihaza ihtiyaç duyuyorsanız örneğin iş, yazlık, ev, arkadaş, seyahat gibi sürekli dolaşım halindeyseniz, lg daha akıl karı zira sırt çantasında dünyanın her yerine sizinle gelir 1.5kg. philips biraz daha hantal.

    philips bana lg den daha güvenilir ve oturaklı geliyor, herşeye rağmen screeneo 1080p olsa düşünmeden alabilirdim ama bu durumda tercihim lg den yana olacak sanırım.

    500 tl kar, o da az para sayılmaz. :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • yusuf kullanıcısına yanıt
    Güzel kıyaslama olmuş teşekkürler... philips in bu cihazını yıllar önce yine ilk çıkaran Lg idi hatta yanılmıyorsam lazer teknolojisini kullanıyor ve çok pahalıydı zaten ülkemize de ya geldi yada fuarlar vs için gelmişti... bazı şeyler de klasik yoldan gitmekte fayda vardır diye düşünüyorum onun için Lg pf1500 bende iyice gözümü diktim siz nereden almayı düşünüyorsunuz?

    Ayrıca şu çözünürlük olayını da ben yıllardan beri hiç anlayamadım yıllardan beri bir çok kendimce testler gözlemlemeler yaptım 1366*768 ile 1920*1080 arasında 1080p kaynalı bir görüntü de hiç bir fark göremiyorum cihazlardan kaynaklı "görüntü kalitesi" farkı oluyor ancak "çözünürlük den" dolayı değil!!! misal gidin mağazalara aynı görüntüyü tüm cihazlara verirler çoğu da full hd cihazların zaten renklere görüntü kalitesine bakın bir çoğunda farklı olduğunu görürsünüz... çözünürlükleri aynı olmasına rağmen!!! misal bende 720p pj var 1080p pj ye geçersem görüntüde fark olacak ama bu ansi lümen ve kontrast dan dolayı olacak eminim çözünürlükten değil!!! ancak 4k da işler değişti pat diye belli oluyor ona lafım yok ama 720p ile 1080p yi ben ne tv de ne cepte ne pj de farkını anlayamıyorum bir örnek daha misal 480 ve 576p ile 1080p arasında ki fark çok belli oluyor ama 720p ile 1080p arasında ki fark neredeyse yok gibi denecek kadar az... 1080p ile de 4k arasında fark bariz belli oluyor...




  • selam yuxeses,

    rica ederim, gözden kaçırdığım noktalar da olmuş fakat öncesinden de belirttiğim gibi ben olaya kendi penceremden baktım. izah etmek gerekirse uzun bir süre göçebe şeklinde yaşamam gerekecek ve benim için en ideal çözüm lg gibi duruyor, resim kaliteside cabası. ben resim konusunda biraz takıntılı biriyim, kıyaslama yaptığım paneller her daim panasonic plazma oldu ve fakat o derinlikte siyah verebilen projektorler ne yazıkki taşınamıyorlar, yoksa gönül ister at 6000. türkiye'ye lg türkiye tarafından getiriliyor anladığım kadarı ile, bayiler de satıyor, avta gibi büyük dağıtıcılarda. hangisi daha cazipse oradan almayı düşünnüyorum.

    ek bilgi; yaklaşık 1 aydır internetteki hemen hemen tüm kaynakları hatim ettim, projectorpeople, projectorchoice, projectorcentral, bhpphoto, cnet, about.com ilk aklıma gelenler. avsforum, avforum gibi multimedya ve sinema ağırlıklı forumlarıda okudum. bilhassa cihazı kullanan kişilerin söyledikleri gerçekten şaşırtıcı, advertorial değillerse eğer yani ürünü pohpohlamaya çalışmıyorlarsa gerçekten devrim bir cihaz olmuş bu sefer. her site ayrı ayrı öve öve bitiremiyorlar. benim en çok korktuğum iki soru var led projeksiyonlarla ilgili,

    ilki bölgesel netleme, diğeri ise gökkuşağı efekti dedikleri rainbow effect sorunu. okuduklarıma dayanarak bölgesel netleme sorununu yaşayan olmamış rainbow effect konusuna gelince, önceden de yazdığım gibi cihazın içerisinde renkli çark (tekerlek) bulunmadığı için bu sorunda ortadan kalkıyor. yani bu kez ilk defa bir led projektor konvensyonel/geleneksel cihazlarla aşık atacak kıvama gelmiş. yazılanlardan bu çıkıyor.

    ben daha önce aiptek diye taiwan üretimi bir cep projektörü kullandım ve o kadar ihtiyacımı karşıladıki, bundan sonra alacağım cihaz kesinlikle full hd olmalı demiştim. internetten izlediğim filmleri de geneli 720 oluyor, sadece itunes üzerinden kiralıyorsam 1080 izliyorum. ama artık göçebe bir hayata geçeceğimden dolayı, yerleşik internetim olmayacak dolayısı ile 1080 cozunurluk daha cok sonraya yatırım olacak. 4k konuşmak için erken, şuan ne o boyutları stream edebileceğimiz doğru düzgün bir kaynak var, ne bunu kaldırabilecek internet altyapısı.

    ihtiyaçlar, ihtiyaçlar. kendinizi iyi gözlemleyin, tercihinizi de o yönde yapın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.