Şimdi Ara

Philips PUS8505 kullanıcıları grubu (ilk mesaj güncelleme 30.09.2023) Android tv 11 yükseltilebilir. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.460
Cevap
124
Favori
357.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musuz

    öncelikle güle güle ve sorunsuz kullanın :)
    konuya katkınız için ve sırf bunun için üye olmanıza da çok teşekkürler.

    "sağdan soldan aşağı ve yukardan bakarken beyazlama belki %5 veya %10 ama göze hiç batmıyor, " bu kısmı anlamadım? tam karşıdan değil farklı açılardan bakınca oluşan görüntü veya netlik kaybından mı bahsettiniz VA veya mVA panelde yaşanan?

    bir de "Philipslerde de panel açıklığı olabiliyor" tarzı yorumlar okudum. Sizin TV'de var mı böyle bir sorun yakından inceleyince?

    Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim, daha iyisi sizlere olsun inşaAllah :)
    sağdan soldan aşağı ve yukardan bakarken demek istediğim kasıt, hafif bir beyazlama oluyor fakat, 55PUS7304 VA panelli TV ile bendeki 50PUS8505'i kıyaslarsak; 8505'te olayı çözmüşler bana göre artık sıkıntı kalmamış :)

    Panel açıklığına değinecek olursak, ben TV'yi dibinden ölü piksel var mı diye iyice inceledim herhangi bir sorunla karşılaşmadım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: musuz

    titreme sorunu hareketli sahnelerde mi acaba? tv 50 hz onunla mı alakalı ki? motion ayarı gibi bir ayarı var mı? ondan da olabilir belki. " picture performance index" imiş philipslerdeki kriteri..

    şöyle bir link buldum. bir bakın isterseniz belki işe yarar:

    https://tpvcrmplus.force.com/PhilipsTVAudioMonitorConsumerCare/s/article/What-to-do-if-fast-moving-images-on-the-TV-appear-blurry-or-doubled-Android?language=tr
    "Hareket ayarları" sekmesinden Hareket Tarzı'nı kişisel yapın, sonra "Perfect Natural Motion" sekmesinden ise ayarı "orta" ya düşürün, sorun kalmayacaktır. Ayrıca şöyle de bir durum var, malumunuz pandemi dönemindeyiz, netflix yayın kalitesi pandemiden önceki kalite ile aynı değil, 4K bir film açarsınız anında onu size 4K açmaz, internet hızınıza göre değişir, çözünürlüğü 720p'den 4K'ya kadar internet hızınıza göre artırır. Benim internetim 100Megabit fiber, gerçek hızı da gayet yansıtıyor. Netflix hareketli sahnelerinde Perfect natural motion'u tamamen açıp görüntü yağ gibi olsun desem de netflix filmlerinde kareleri görebiliyorum çünkü, anlık yayın, yayın kaynaklı değil yani usb'deki bir film değil. Bu yayın ile alakalıdır, usb'den 4K bir film açtığımda ise aynı sahnede aynı ayarla o kareleri göremiyorum çünkü piksel sayısı internet hızıma göre düşmüyor doğal olarak :) Bu yüzden yorumlara aldanmayın (50PUS8505 kullanıcısı olarak konuşuyorum sadece) ama 55PUS7404'e de o parayı vermeyin. Ayrıca 8505'te kumanda mükemmel, fırçalanmış metalden yapmışlar çok sağlam ve biraz ağır ama kaliteli olduğunu hissettiriyor. TV'de o şekilde metal çerçeveli ve çok kaliteli gibi bakalım şimdilik :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alien2000a

    Dostum öncelikle hayırlı olsun. 7304 için söylenen bir konu vardı. Uydu tunerinin 4k uyumlu olmaması gibi. Bana pek inandırıcı gelmemişti ama doyurucu bir bilgi bulamadım. Acaba uydudan TRT4k gibi 4k kansllarını izleyebiliyor musunuz direk televizyonun uydu alıcısından?
    Teşekkür ederim daha iyisi size olsun, tabi; TRT 4K sorunsuz takılmadan akıcı bir şekilde izleniliyor 8505'te uydunun açamadığı yayın görmedim şimdiye dek
  • Dün biraz gezindik, teknoloji marketlerde. 58pus8505 almaya karar verdik.
    Ben gri renk çerçeveyi beğenmiyorum. Ama eşim, sırf bu yüzden beğendi .
    Ama internet üzerinden almamız lazım. Çünkü bu tv bize hediye olacak. Ve kredi kartı, başka şehirde şu an.
  • Ben de bugün vatandan aldım. Yarın getirip kurulumu yapacaklar. Hayırlısı bakalım. Araştırmaktan yoruldum artık. Konu başlığını alınır mı dan ana konu ya çevirelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgezer -- 30 Ağustos 2020; 14:43:1 >
  • musuz M kullanıcısına yanıt
    hocam soap opera effect öyle bişey değil..arkadaşın sorunu tamamen tv ile alakalı motion ayarları açtığında yazılım yada tv nin işlemci vs gücünde sorun olduğu için yağ gibi akan 60fps görüntü anlık olarak daha düşük fps lere düşüp takılıyor donuyor hissiyatı veriyor
  • artı olarakta konuda en çok beğenilen mesajta şuan yeterli yayın olmadığı için 100hz olmasının hiçbir anlamı yokmuş gibi yazılmış ama o iş öylede değil..siz normal standart uyduda maç yarış vs izlediğinizde yada aksiyon sahnesinin bol olduğu filmlerde 100hz olması çok önemlidir hiçbir ekstra motion ayarı açılması dahi 100hz tvlerin tepki süresi daha düşük olduğundan 50hz modeller gibi nesnelerin etrafında hayalet efekti uzama bozulma vs görmezsiniz ama 50hz bir tv de topun arkasında kuyruk vs gibi durumlar görebilirsiniz yani 120hz bilgisayar yada konsol kullanmasanız dahi standart uydu yayınında ve filmlerde 50-100hz farkı görülür
  • KeklikYasin kullanıcısına yanıt
    titreme konusuna gelirsek bunun olmadığı bi marka model yok şuan tepki süresi ne kadar düşükse titreme o kadar çok olur bu titreme mevzusunu kafaya takıp 24p içeriklerde motion ayarı açarak araya yapay kare katıp içeriği mahvediyorsunuz birde üstüne görüntüde hatalar meydana getirip netlikten detaydan ödün veriyorsunuz..bu ayar zaten film izlerken açılmamalı film yapımcıları dahil bu ayarın açık olmasını öneren tek bir kişi yok filmlerde..
  • KeklikYasin kullanıcısına yanıt
    netflixte kare görmenizin anlık yayınla vs alakası yok hocam uygulama önbelleği var bu durumda görüntü ya donar durur yada gayet akıcı şekilde devam eder kare kare göstermez o kadar tv de netflix izledim hiç bahsettiğiniz gibi birşey görmedim sizin sıkıntı başka bence..
  • motion ayarlarını açık kullanan arkadaşlar en azından şu videoyu dikkatlice izleyip basit hataları görsünler derim..
    https://www.youtube.com/watch?v=AUipoxcYtas
  • tgezer kullanıcısına yanıt
    tam bir incelememiz yok elimizde ama :)
    siz alınca detaylı bir video çekerseniz ana konu gibi olabilir belki :)
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    valla az çok yazdıklarımdan bellidir. çok detay teknik bilgiye haiz değilim. elden geldiğince yerli yabancı bir şeyler okuyorum. Bu arada bunun işlemcisi için iyi diyorlar genelde ama iyi değil mi? işlemciden kasıt P5 motoru dedikleri mi yoksa şu mu? (ARM Cortex-A53 gerçi bu xf9005'le aynı CPU)

    Bir rtings neden Philips TV'leri incelemiyor? bu model için baktım ama göremedim. İyi kötü referans alınabilecek bir siteye benziyor. iyi değilse sizin tavsiyeniz var mı rtings benzeri? Bu model hatta philips'in 2020 modelleri sanki hayalet.. doğru düzgün pek bir bilgi yok reklamları dışında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musuz -- 30 Ağustos 2020; 22:17:13 >
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    işte o nedenle özellikle alan kullanan kişilerin gözlemi önemli. Şu an alanlar böyle bir sorunu yaşamadıklarını iletti. Ufak tefek yaşanan ayarlarla oynayınca düzeldi dedi.
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    bu nerenin aksanı. kulaklarım ağladı
    neyse adamlar seri yapmış. bir izleyip anlamaya çalışayım. yalnız bu linkte artifactler falan çıkıyor dediği görüntülerde ben iki ekran arasında bir fark idrak edemedim. aslında iyi bi şey demek ki ben ne alsam fark etmeyecek :))) o göz yok belki de bende



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musuz -- 30 Ağustos 2020; 22:39:55 >
  • musuz M kullanıcısına yanıt
    p5 olan görüntü işleri için hocam diğeri fuzuli işler için..inceleme konusunda net bilgim yok hocam nedendir diye ama tahminim philips pek kayda değer tv yapmıyor arada bir yapıyor onlarında incelemeleri oluyor genelde baktığınız sitelerde ama rtings kadar detaylı değil tabi..
  • musuz M kullanıcısına yanıt
    hocam herkes bizler gibi ruh hastası değil görmüyorsanız hiç kurcalamayın boşverin gitsin :)
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    ya işte öyle de 40 yılda 1 TV almışken de "ah be keşke 100hz alsaymışım" da demek istemem.
    sizin tarafsız görüşünüz ne bu philips 55PUS8505 için? şu an samsung r serisi yok piyasada ( doğru düzgün bir satıcıdan.)T serisi Samsung desek onların da adam akıllı 80T sanırım 10000 TL civarları.. Sonyler desek xf9005'de şu an çok sakat durumda..alınanın iade/ değişim olma riski var gibi. xgler ha keza aynı durumda hatta tamamen bitmiş. XH'leri çok fahiş fiyat. O farka değecek anlamlı bir özellikleri yok okuduklarıma göre. LG zaten ben düşünmüyorum. ( IPS panel savaşlarını okudum, kullanan bir kaç arkadaş da tam olarak burada yazılanları söyler, sarıya çalan beyazlar. grimtrak siyahımsılar:)) OLED dert sahibi de olmak istemem o kadar parayı TVye gömmek de istemem.. ne yapmalı? bu sanki alınabilir gibi ama ben 2 kez mağazada gördüm ne yalan söyleyeyim çok böyle aman aman hoşlanmadım gördüklerimden..siz hiç mağazada falan denk geldiniz incelediniz mi bu TV'yi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musuz -- 30 Ağustos 2020; 22:57:50 >




  • musuz M kullanıcısına yanıt
    hocam hiç denk gelmedim bu modele ne desem yalan olur kapalı kutu q60r bulabilirseniz ona bakın derim 6-6500 den fazlasını vermeyin ama
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim görüşünüz için.
  • Bugün vatana gittim. 8505 ile q80 arasında 1 adet tv daha vardı,yani aralarında aşağı yukarı 1,5 metre bir boşluk vardı. Yaklaşık 4 metreden ikisini de izledim. 8505de farklı bir demo oynuyordu, aynı demoyu oynatmalarını rica ettim yapamadılar. Ben de telefonun ağına bağladım tvyi ve youtubedan 4k olarak samsung qled demosunu açtım. Demolar aynı değil ama malum aşağı yukarı aynı. Özellikle siyahları kontrol ettim ve direkt karşıdan bakmamama rağmen arada çok çok ufak fark vardı diyebilirim siyahlarda. Ben alıcam sanırım bu televizyonu. Ambilight özelliği için alıyorum hue ile birleştiricem. yoksa 50hz mevzusu benim de kafama takılmıyor değil. Ama işte philipste maalesef 100hz tv yok sanırım. Zaten ps4 pro yok bende normal ps4 var. 60fps yeterli olur diye düşünüyorum. Netflixte de iyiyse problem yok alınır benim görüşüm.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.