Şimdi Ara

Philips SA2520 2GB MP3 Player İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu gün İstanbul Astoria alışveriş merkezinde (Mecidiyeköy) Electro World de gezerken 70YTL ye Philips SA2520 2GB mp3 kampanyası yaptıklarını gördüm ve geçen yıl almış olduğum Creative Muvo TX fm im bozuk olduğu için bir tane aldım.hepsiburada.com da neden olduğunu anlayamadığım bir şekilde 235 YTL ye satılıyor.

    Aslında 2 gün sonra tatile çıkacağım için oralarda müziksiz kalmamak için uucuz bişey alıp geçiştirmek istedim.Ayrıca eylül gbi ABD ye gideceğim içinde oradan daha iyi bişeyi ucuza alırım diye düşünüp kendime 100YTL sınırı koydum.Aklımda Creative Muvo V100 vardı ama Philipsi ucuza bulunca hemen atladım. Ürünün fazla bir özelliği yok.Ses kalitesi olarak maalesef Creative den çok uzak.Direk usb bağlantısı olması ve AAA pille çalışması benim için önemli bi kriterdi. Üründe USB 2.0 kullanıldığı söylensede yazma hızı 3MB ı geçmiyor. Yani şarkılar maalesef çok yavaş yazılıyor.Menüsü kolay ve Türkçe. Philips in sitesinden firmware güncellemesi yapılabiliyor. Ürün 30 saat çalışmayı vaad ediyor fakat bununla birlikte ekran bekleme konumunda tamamen kapanıyor.Yani çalan şarkıyı görmek için herhangi bir düğmeye basmanız gerekiyor. Radyosu yok. Equalizer ayarları custom yapılamıyor.

    Özetlemem gerekirse;

    +Ucuz
    +Direkt USB sayesinde kabloya gerek duymadan MP3 leri sürükle bırak yöntemiyle yükleme
    +Pilli olması sayesinde şarz derdi yok
    +Uzun çalma süresi (Denemedim ama 30 saat vaat ediyor)
    +Türkçe menü
    +Ayarlanabilir ses limiti

    -Ses kalitesi
    -Custom Equalizer yok
    -Radyo yok
    -USB Bağlantısı yavaş

    http://www.consumer.philips.com/consumer/tr/tr/consumer/cc/_productid_SA2520_02_TR_CONSUMER/SA2520-02

    Son olarak eğer 100YTL ye kadar pilli ve USB çıkışlı bir MP3 almak isteyenlere Creative MUVO V100 ü tavsiye ediyorum.

    Bu arada Electro world gerçekten ucuzluk konusunda bazı ürünlerde aşmış durumda. 8GB lik Sandisk Cruzer ları 52 YTL ye görünce önceden başka bi yerden 4 GB lık için verdiğim 69 YTL içime oturdu.







  • quote:

    Orjinalden alıntı: rascansin


    +Pilli olması sayesinde şarz derdi yok




    bence pilli değil şarjlı olması makbuldür.
    pillide de pilleri şarj etme ızdırabı var, şarjlı pilin yoksa zaten batık
    çünkü hem pil alması çok pahalıya geliyor hem de biraz çevryi de düşünmek lazım pil al, kullan at nereye kadar ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pwner


    quote:

    Orjinalden alıntı: rascansin


    +Pilli olması sayesinde şarz derdi yok




    bence pilli değil şarjlı olması makbuldür.
    pillide de pilleri şarj etme ızdırabı var, şarjlı pilin yoksa zaten batık
    çünkü hem pil alması çok pahalıya geliyor hem de biraz çevryi de düşünmek lazım pil al, kullan at nereye kadar ?


    Pilsiz olunca şarj edilmiyor mu?Uzun bir yolculuğa çıkıyorsun.Mesela 1 hafta kamp yapıcan veya bilgisayar bulamayacağın bi yerdesin. Hadi bul bilgisayar da usb den şarj et o zman..Ama pilli olunca alırsın 4-5 tane Duracell şarjlı pil en az 15-20 gün idare eder.Ya da git bi bakkala al 2 iki kalem pil olsun bitsin.Şarjlı piller zaten 1000 e kadar şarj edilebiliyor.Yani çevre dostu sayılırlar. Ayrıca kendinden şarjlı ürünlerin içindeki pilin de bir ömrü var ve belli bi zaman sonra şarj olmamaya başlıyolar.Uzun vadeli kullanım ve erişilebilirlik açısından pilli ürün almak her zaman yararlıdır.




  • Bu ürün hakkında ilgili söylemek istediğim bi kaç olumsuz özellik daha var. Üründe RESUME özelliği yok. Mesela Creative MP3 çalarımda cihazı açıp kapadığımda playlistte nerede kaldıysam oradan devam ediyordu. Fakat bunda hep baştan başlıyor. Ayrıca ürün daima 16 MB lık bir boş alan istiyor aksi halde çalışmıyor. Cihazı ilk aldığımda tam doldurup 14 saatlik bir otobüs yolculuğuna çıktığımda, yolculuğun başında aldığım bu uyarı çok canımı sıkmıştı. Maalesef cihazın firmware inde SİLME özelliğininde olmaması şarkı silmek için bilgisayar bağlantısını gerekli kılıyor. Bir de müziği PAUSE ettiğinizde belli bir süre(1-2dk) sonra cihaz kendini kapatıyor. Ama pil kullanımı konusunda gerçekten çok başarılı.

    Umarım PHILIPS yeni firmwarelerde bu eksiklikleri gidermeyi başarır.
  • aynı mp3 playerdan bende de var bozluldu ancak teknik servis destek vermiyor veriyorda para istiyor yahu garntili cihaz neden para istiyorsun diyorum adam yazılımsal sorunlarda para alıyoruz diyor. bu alet zaten başka bir arıza yapma ihtimali neki dimi...mümkünse bunu düzeltme yöntemi için yardım plss
  • Philips SA2520 2GB
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.