Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (111. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.436
Cevap
170
Favori
142.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
53. Sırada  bugün en iyi #19
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tablet için değil de kireç temizliği için alternatif sıvı önerisi olan var mı ? Vatan'da 309 TL şu an orijinali.



    Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346philips
    Satın al: Philips Espresso makinesi kireç çözücü CA6700/10 Espresso makinesi kireç çözücü
    https://www.philips.com.tr/c-p/CA6700_10/espresso-makine-kire%C3%A7-%C3%A7%C3%B6z%C3%BCc%C3%BC



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasakasa -- 25 Şubat 2024; 21:32:11 >
  • fasakasa kullanıcısına yanıt
    Rossmanda sıvı var 50tl idi en son. Bulamazsanız sitrik asit(limon tuzu) ile yapabilirsiniz.
  • Bende eski delonghi makinemden kalma 2 adet 100ml lik temizlik sıvısı var. Fakat Philips'in temizlik sıvısı 250 ml lik. Tek seferde delonghi 100ml lik sıvı yeterli gelir mi yoksa ikisini birden mi kullanayım?
  • oRHaN_7 O kullanıcısına yanıt
    Hocam içeriği yazıyor mu üstünde?

    Filtre kullanıyorsanız kireç tutmamıştır bile hocam tekini kullansanız yeter. Öncesinde tablet temizliği yapın hocam. Sonrasında kireç temizleme yapın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 28 Şubat 2024; 14:40:37 >
  • herkesten bu kahve makinalarını duyuyordum ama bi türlü deneyimleyememiştim arkadaşıma gittiğimde evde yaptı ve baya hoşuma gitti bankkartın hazır elektirikli küçük ev aletlerine özel indirimi varmış hemen bende internetten incelemeye başladım güzel bir ürün görünce hemen alacağım

  • onatba O kullanıcısına yanıt
    selamlar hocam nasılsınız?Bizim makine süt haznesi sütü püskürtmeli çıkartmaya başladı.Hazneyi çıkarttığımda da ağızdan püskürmeli geliyordu.Sanırsam kireç temizliği lazım.Limon tuzu ile nasıl yapıcaz tarif edersiniz eşimle mutlu oluruz.teşekkür ederim.🥰
  • Philips 5447/90 ile aranıza katıldım. Güncel fiyat bilgisi de vereyim. En ucuz Amazon , peşin fiyata 6 taksit ile veriyordu 20.300 e aldım.
    Çok araştırma yaptım. Delonghi Siemens filan çok gittim geldim ama en sonunda kahve gurusu değilim, farkı anlamam sürüye katıl Philips al geç dedim kendi kendime.
    Bu başlığı görünce iyiki öyle yapmışım dedim çünkü @mdmrx ansiklopedi gibi bilgi yazmış buraya. @ onatba da aynı şekilde. Her soruya soruna ayrıntılı müthiş bilgiler vermişler sağolsunlar.
    Benim ricam, başlık açıldığından bu yana 3 yıl geçmiş . İlk sayfalardaki linklerin çoğu ölmüş, ürünler satıştan kalkmış. Şöyle güncel haliyle kireç çözücü, su arıtıcı yağ çözücü yağlama filan yani önemli bakım kitleriyle ilgili bir güncelleme yapılabilir mi baya aradım bulamadım çünkü . Pufy bile yurt dışı tedarik diyor. Konuyu yeniden bi toparlayıp güncelleme yapılabilirse çok memnun olurum.
    Kahve çekirdeği için de öneri alabiliriz. Sanal baharat sitesinde içerik baya azalmış . Güncel alışveriş yaptığınız siteler varsa bilgilendirirseniz mutlu oluruz Starbucsa gidip dümdüz çekirdek alıyorum yoksa .
    Emeği geçen herkese tekrardan teşekkürler




  • onatba O kullanıcısına yanıt

    oran orantı verirseniz iyi olur. makineye nasıl çaktırmamam lazım hocam :)

  • meeb kullanıcısına yanıt
    Hocam gramaj olarak ölçmedim hiç ancak göz kararı benim yöntemi söyleyeyim. İki çorba kaşığını bir bardak(250 ml) ılık suda çözünüz. Daha sonra hazneye ortaya kadar soğuk su doldurup üzerine döküp karıştırınız. Tezgaha damlarsa hemen siliniz hocam leke yapabilir beklerse. Filtre/brita vs kullanıyorsanız zaten makine kireç tutmaz pek.

    Makineye sağa sola (sıçratmadan) yapmanız lazım hocam :)) Ben hiç yaşamadım ancak birisi boyası kalktı demiş, ondan temkinli olmakta fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 29 Şubat 2024; 13:6:37 >
  • müfettis06 M kullanıcısına yanıt
    Hocam kireç çözücü olarak rossmanda satılan sıvı kireç çözücüyü tavsiye ederim. En muadili ve pratiği o sanırım. Elinizin altında varsa limon tuzuda(sitrik asit) kullanabilirsiniz. Tezgah taş ise bu tip ürünler leke yapabilir. Etrafa yada makineye sıçrarsa siliniz hemen.

    Yağ tableti olarak neobarista/urnex/puly vs alabilirsiniz. Cafemarkt da bulabilirsiniz bu ürünleri. Bunun yanı sıra bulaşık makinesi tabletinide kırıp kullanabilirsiniz.

    Yağ olarak piyasada winkelden dolum satan markalar var. Gıdaya uygun silikon gres gerekli. Ptfe lityum vb katkılı gres kullanmamakta fayda var.

    Çekirdek tamamen zevk meselesi ancak sütlü şekerli kahveler için ortalama uygun fiyatlı bir arabica/robusta harmanı yeterlidir genelde. Benim tavsiyem başlangıç için piyasada kolayca bulunan herhangi bir markaya ait bir paket kolombiya çekirdek alıp makinenizi öğrenin. Sonrasında zevkinize göre farklı çekirdekleri deneyerek bir kahve profili oluşturursunuz. Birçok markette de artık rahatlıkla bulabileceğiniz uygun fiyatlı çekirdekler satılıyor. Kuruyemişçilerde de artık birkaç tip çekirdek rahatlıkla bulunabiliyor. İşin zevki birazda bu farklı tip çekirdekleri denemekte. Kahve bir tarım ürünü olması sebebiyle dönemsel olarak rekolte ve fiyatlarda farklılık olabiliyor. Dolayısıyla elma armut seçer gibi zamanla çekirdek seçmeyide öğrenebilirsiniz.




  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, kırk kere anlattığınız şeyi üşenmeden uzun uzun yazmışsınız.

    5447/90 hakkında bi soru sorayım kullanan arkadaşlara. Kahve çeşidini seçtikten sonra bi ayar ekranı geliyo 3 tane ayar var . İlki kahve ikincisi su üçüncüsü de köpük artırım azaltım seçeceği anladığım kadarıyla. Ben orijinal yine ölçülerde ama daha büyük bardağa yapmak istiyorum. Bunun İçin bu ayarları mı kullanmalıyım. Çünkü burda miktarları artırdığımda orijinal tattan uzaklaşıyorum gibi hissediyorum, makinenin tavsiye ettiği ölçülerde ama daha büyük bardakta içecek almak İçin ne yapmalıyım
  • müfettis06 M kullanıcısına yanıt
    Hocam ölçüyü değiştirince tat profil değişir. Espressonun tarifi ölçüsü bellidir. Dışına çıkarsanız genelde acılaşır yada ekşir. Kulkandığınız çekirdeğe uygun bir profil oluşturup ondan devam etmenizde fayda var.

    Süt miktarını ve köpüğünü değiştirince ciddi fark yaşamazsınız ancak kahve miktarı daha hassas bir konu. Elinizde çekirdekte shot denemeleri yapabilirsiniz.
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Anladım . Miktarı bu söylediğim ekrandan başka biryerde ayarlamak mümkün değil ozaman.

    @onatba Sizin kahve makinanızı görmek isterdim açıkçası. Çekirdeği öğütme ayarınız, espressoda kahve su ve süt ayarınız..
    Birçok yerini değiştirdiniz heralde. Makineye yazılım bile atmış olabilirsiniz 😁
  • müfettis06 M kullanıcısına yanıt
    Hocam ben şu anda bir süredir tchibo kapsül kullanıyorum. :)

    Bu tip otomatik makinelerin çok modlanacak yanı yok aslında. Modlama vs için gene aynı grubun ürünü gaggia classic vb makineler tercih edilebilir. Philipste yazılıma, kablosuna servisler gibi erişme imkanı olsa belki daha neler çıkar bilemeyiz ancak o kısmı saeco sadece servislerde ve kendinde tutuyor malesef. Servis harici data kablosu alabilen yazılıma erişen modlayan duymadım hiç.

    O ekran haricinde esas ayarlardan biri hatta belkide en önemli ayar değirmen ayarı hocam. Sizinde söylediğiniz gibi tüm kahve profili değirmene bağlı.

    Özetle

    - değirmen ayarı
    - kahve öğütme miktarı/gramaj
    - su miktarı
    - su sıcaklığı
    - kahveyi tamperleme/sıkıştırma oranı

    Olay bu 5 parametre üzerinden gidiyor. Bu tip otomatik makinelerde tüm değişkenleri mükemmel derecede kontrol mümkün değil. Ancak bu tip makineler tek tuşla kahve için yeterli makineler. Ayarı tutturursanız gayet iyi sonuç verir. Sonuçta hemen hemen tüm espresso nespresso tchibo saeco gaggia delonghi vs aklınıza ne gelirse aynı ulka/ceme pompayı kullanıyor. Hemen hemen tüm makinelerin kalbi aynı neredeyse.

    Bkz.
    https://ulkapumps.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 29 Şubat 2024; 13:49:49 >




  • Merhaba bugün ilk defa contanın bir kısmı atık kısma düştü.2210 için aşağıdaki ürünler dışında aliexpresten alınmasını önerdiğiniz ürünler var mı?


    + aşağıdaki ürünleri alanlar memnun kaldı mı? contalar orjinal kadar kaliteli mi? 2019 dan beri ilk defa sıkıntı oldu.


    Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 1 Mart 2024; 17:28:18 >
  • Elektrotek kullanıcısına yanıt
    Hocam alan olduysa bile 10 defa satıcı veya imalatçı değişmiştir. Aliexpress eskisi gibi direk üreticiden uygun ve açık rekabet değil. Aracıları listeliyor.

    Yorumlara dikkat ederek ve satıcıya sorup sipariş verirseniz daha sağıklı olur kanaatindeyim. Toptanda oldukça ucuzdur ancak toptan satıcılar aliexpresste pek yok.
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Pek detaylı yorum bulunmuyordu. O sebeple alanlar varsa bilgi almak istedim. Artık şansımızı deneyeceğiz.

  • onatba O kullanıcısına yanıt

    İlk aldığım dönemde öğütme ayarının kalın olduğunu görünce ne yapabilirim diye araştırmıştım. youtube'da ayarını daha da küçülten birine ait video görmüştüm.

    Bu tip ürünlerde öğütmeye müdahale dışında pek seçenek yok.


    Benim de kurcalayasım var ama tıkanma olur mu, basınç sorun yaratır mı vb. düşünceler caydırıyor.

  • Elektrotek kullanıcısına yanıt
    Tıkanma olacağını sanmam hocam ancak haznede basınç artabilir. Daha yüksek basınç espressoyu acılaştırabilir.

    Normalde ulka pompa 15-20 bar a kadar çıkabiliyor. Makineler sanırım filtrede 9 bar a ayarlı.
    Ben manuel demlemede ulka pompayı baya zorluyorum.
    Nespresso uyumlu ince çekim kapsüllerde de lattisima zorlanıyor baya ancak halen daha contalar zaptediyor bir şekilde.
  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.